מה זה אומר?

רועי10

New member
מה זה אומר?

כתבתי פוסט, ומישהו ענה לי וכתב רק שם של אדם אחר וזה בצבע כחול.
נדמה לי שזה תיוג (?)
מה זה אומר?

shoosh2607

Member
מנהל
זה תיוג

זו דרך שהתוייג (זה שבכחול) יקבל התראה ויסב את תשומת ליבו לפוסט.
זה נעשה ע"י @ ומיד אח"כ (בלי רווח) את שם האדם אותו רוצים לתייג כמו שמופיע בפייסבוק.

trilliane

Well-known member
מנהל
וזו דרך מעצבנת למדי להסב את תשומת לבו... עדיף לשתף

(אפשר גם בשיתוף אישי, זה ישלח לו הודעה פרטית עם קישור) במקום "לצעוק" שם של אדם פרטי לא רלוונטי באופן פומבי ולהציף סתם דיונים במלל לא רלוונטי (או לגרום לעוקבים לקבל התראות שווא). לפעמים המזמין והמוזמן פותחים בשיח אישי ביניהם ואז זה בכלל מעצבן...
יש אנשים שאיבדו לחלוטין את ההפרדה בין ציבורי לפרטי.

shoosh2607

Member
מנהל
זה זהה לעץ של תפוז

פה אני מגיבה לך ואת מקבלת התראה ושם אני קוראת לך ואת מקבלת התראה.
אותו דבר לגבי השיח האישי - גם פה זה קורה.
אני מוצאת את זה מאד נוח.
אם אני רוצה להגיב למה שאת כתבת, אני מגיבה ו״קוראת״ לך שתראי.

trilliane

Well-known member
מנהל
לך ולי יש כנראה הגדרות שונות מאוד למילה "זהה"...

פה את מגיבה *לי*, שם כשמישהו מזמין חבר הוא לא מגיב לפותח הדיון והוא לא מגיב לכותב הודעה והוא לא מגיב לחבר; הוא מזמין אותו לדיון ע"י זה שהוא מגיב בו, תגובה שלא רלוונטית לאיש מלבד לחבר. זה בערך כמו להזמין חבר למסיבה שאת נמצאת בה ע"י זה שתעמדי באמצע שיחה של אנשים ותדברי בצעקות בסלולרי. אכן, אנשים עושים זאת בישראל, אבל לומר שזו הדרך הסבירה והאידאלית לעשות זאת? נו.

shoosh2607

Member
מנהל
לא נכון

אני לא משתמשת בזה כדי לקרוא למישהו לדיון וגם לא ראיתי כאלה.
אני ראיתי שתי אופציות:
1. מוכרים משהו וזה עשוי לעניין אותך אז אני קוראת לך שתראי
2. מתפתח דיון. את הגבת בו ואני רוצה להתייחס לתגובה שלך אז אני מגיבה לך.
כיוון שאין עץ (יש מאד חלקי) אז אני מסמנת לך שהגבתי לך.

trilliane

Well-known member
מנהל
נכון מאוד, וסעיף 1 שלך זה בדיוק מה שאמרתי

רק במילים אחרות. במקום לשתף בפרטי כדי לעניין חבר בפרסום או דיון שיכול לעניין אותו, צועקים את שמו בפומבי כדי שיראה, כאילו זו תגובה שרלוונטית לדיון. זה בדיוק מה שהוא תיאר. אני רואה אנשים עושים זאת בלי סוף.
&nbsp
האפשרות השנייה לגיטימית כמובן, אבל לא רלוונטית לדיון הזה. אגב, בפייסבוק יש עץ חלקי (דרגה אחת) ואם הגיבו לך תקבלי התראה וגם אם נוספו תגובות בדיון שהשתתפת בו כי ברגע שמגיבים זה מפעיל את ההתראות אוטומטית (למעשה יש אנשים שמגיבים רק כדי לעקוב, כי הם לא מודעים לאפשרות המובנית להפעיל התראות).

shoosh2607

Member
מנהל
אמרתי עץ חלקי

ואגב, זה לא תמיד מתייג אוטומטית בתגובות.
דבר נוסף, אני כיביתי התראות אוטומטיות כי לא בא לי על הרעש הזה כל פעם שיש תגובה. רק כשמתייגים אותי אני רוצה לדעת.
לגבי הסעיף הראשון - זה מאד נוח בעיני שאם אני רוצה להסב את תשומת ליבך, כל מה שאני צריכה לעשות זה לתייג אותך. לא בא לי לשתף, לשלוח הודעה וכו'.
זה פיצ'ר מאד נוח וממש לא מפריע בעיני.
יש הרבה דברים גרועים בפייסבוק. לא חושבת שזה אחד מהם.

trilliane

Well-known member
מנהל
מה ההבדל בין תיוג לבין שיתוף? זו אותה כמות "עבודה"

בתיוג צריך ללחוץ על תגובה (או להגיע לחלונית התגובה), ואז לכתוב את שם החבר;
בשיתוף צריך ללחוץ קודם על כפתור "שתף" ואז לכתוב את שם החבר (וזה כבר ישלח לו מסר).
אז אולי יש כאן עוד לחיצה בדרך (אוי אוי אוי) אבל כשמתייגים זה מקפיץ התראה לכל העוקבים סתם (וגם מנפח את השרשור; ראיתי כבר שרשורים שבהם גללתי וגללתי מרוב תיוגים), כשהמטרה היא בעצם להסב את תשומת לבו של אדם מסוים. אז למה לא לשלוח לו הודעה אישית?
&nbsp
זה בדיוק מה שאני מתלוננת עליו. אנשים עושים מה שנראה להם אישית נוח באותו רגע בלי להתחשב באחרים. זה נשמע הגיוני אולי רק אם רגילים לזה, אבל תכלס אין שום סיבה לכתוב שם של אדם פרטי שלא קשור לפרסום רק כדי להסב את תשומת לבו אליו. זה לא הגיוני, ומכיוון שיש דרכים אחרות, באמת שאין סיבה (למעט עצלנות וחוסר מודעות של גולשים רבים).

BobboVilla

New member
עקרונית את צודקת בהרבה נקודות, אבל...

שאלתי שאלה בקבוצה כלשהי, וענו לי. אחר כך שאלתי איך היא ידעה, ומישהי אחרת תייגה אותי בדיון אחר. זו שתייגה אותי היא לא חברה שלי, מה שאומר שאם היא הייתה שולחת לי הודעה פרטית זה היה מגיע לתיקיית "אחרים" ולא בהכרח הייתי רואה את זה, בטח לא בזמן סביר.
&nbsp
אז מצד אחד - זה מציק למי שרואה הרבה תיוגים "מיותרים", אבל מצד שני זה מאפשר ליידע אנשים שלא בהכרח חברים על דברים שיכולים לעניין אותם.

trilliane

Well-known member
מנהל
אבל אני לא נגד תיוגים באופן גורף ומוחלט

כאמור, יש מקרים שבהם זה רלוונטי. אתה מסתכל על נקודה מסוימת, אני מדברת על העיקרון. רוב הזמן אנשים מתייגים חברים שלהם ומקפיצים דיונים ומציפים אותם בהזמנות אישיות שאמורות היו להיות אישיות. זו הנקודה. אני לא מתייחסת למקרים האחרים שבהם זה אכן הפתרון ההולם.
&nbsp
אגב, לידיעתך, אם שניכם חברים באותה הקבוצה, מרב הסיכויים שההודעה לא הייתה מגיעה לתיקיית "אחר".

shoosh2607

Member
מנהל
לגבי השורה האחרונה

לתיקיה הרגילה מגיעות הודעות מחברים ובדר"כ גם הודעות מחברים של חברים.
הודעות מאנשים באותה קבוצה שלא נמנים על האופציות הללו, סביר יותר שיגיעו לתיקית אחר.

trilliane

Well-known member
מנהל
מניסיון רב בפנייה לאנשים זרים לחלוטין בקבוצות, זה המצב

אני שולחת כל הזמן הודעות לאנשים בקבוצות שאין לי איתם שום חברות משותפת, גם לא בעקיפין (בוודאות) ורק מיעוט קטן של הודעות מגיע לתיקיית 'אחר' (פייסבוק מתריע מראש כשזה עומד לקרות). במקרים הבאמת בודדים שזה קורה, אני מוסיפה תגובה למי ששלחתי לו להסב את תשומת לבו להודעה (ואחרי שהוא הגיב מוחקת אותה).

למעלה