מה זה אנתולוגיה (באפן כללי)?

gbonfil

New member
מה זה אנתולוגיה (באפן כללי)?

אני רוצה לדעת מה זה המושג אנתולוגיה anthology? כאילו הפרוש באופן כללי לא קשור לפינק פלויד

אנתולוגיה

זה מונח מתחום הספרות. פירושו "אוסף יצירות". זה יכול להיות אוסף שירה של משוררים שונים, או אוסף חיבורים של אותו מחבר, אוסף ציורים וכד' - כולם בכרך אחד.

Sudha

New member
אנתולוגיה היא

אסופה בעברית. אנתולוגיה - מושג, שאינו קשור דווקא למוסיקה ויכול לבוא למשל מעולם הספרות. איסוף כתבים ספרותיים שונים לאוסף אחד יוצר אנתולוגיה. בדיוק בצורה זו יש אנתולוגיה במוסיקה. אוסף של יצירות שונות או מבחר מגוון היוצר מכלול חדש. אנתולוגיה יכולה להביא לקורא או למאזין טעמים שונים ויצירות שונות באסופה אחת ובכך ליצור סקרנות (בעיקר באזני מי ששומע את המבחר בפעם הראשונה).

gbonfil

New member
האוסף הזה כולל מיטב להיטים?

תודה הבנתי אבל עכשיו בנוגע למוזיקה: האוסף הזה כולל את השירים הנבחרים (greatest hits), איך קובעים אילו שירים יכללו באנתולוגיה? חבר שלי אמר שהאוסף הזה כולל שירים שלעולם לא נשמעו או הוקלטו, זה נכון? אם כן אז זה לא שווה כי בעצם השירים לא שלאגרים דבר שיכול לגרום לשיפוט לא נכון של האומן לא? זאת אומרת אם אני לא מכיר את האומן ודרך האנתולוגיה אני יכיר אותו אז אני יכול לשפוט אותו בצורה לא נכונה מי יודע אולי מיטב הלהיטים יכול בהחלט לרגש אותי

תוכנה של אנתולוגיה נקבע ע"י העורך

שלה. ככל שהעורכים יותר טובים הם יבחרו חומר יותר מעניין - בהתאם לקהל עבורה הוא מיועד. לדוגמא, האנתולוגיה של הביטלס שיצאה לפני כמה שנים, היתה מיועדת לקהל אוהדים שמכירים כבר את כל שירי הלהקה, ולכן כללה חומר נדיר, שלא יצא קודם. אוספי "מיטב" ו"להיטים גדולים" נועדו בד"כ לאוהדים שטחיים של אמן מסויים, או כאלו שלא מכירים את האמנים האמורים בכלל. אוספים כאלו הם חלק בלתי נפרד מחוזי ההקלטה של האמנים - היינו, הם מחוייבים להוציא כאלו, משום שזה מכניס כסף לחברת התקליטים. כך היה עם Echoes אגב. הפלויד מעולם לא רצו להוציא אוספים, אבל חברת התקליטים אכפה זאת עליהם. בעצם, גם Works ו-collection of dance songs היו כאלו. ע"מ להוציא אנתולוגיה רצינית של הפלויד, על העורך להמנע מחומר רשמי מוכר, וללכת יותר על חומר נדיר. יש טונות של חומרים כאלו של הפלויד. הבעיה היא לקבל את הסכמתם של הפלוידים לכך, היינו, שיהיה עורך מוסכם. נראה לי שג'יימס גאת'רי הוא המועמד היחיד בקטגוריה הזו, אם הפלוידים יסכימו אי פעם בעקרון על הוצאת אנתולוגיה.

למעלה