תשובה של אחד שלא יודע לבשל שווה משהו?
כמו תה חלוט. איך מכינים תה?! טובלים במים רותחים לזמן קצר. אלא שכל ירק טובלים לזמן שונה.
לדעתי אין להשיג כזה בחנות/שוק/סופר.
חולטים ירק טרי. זה הכי טוב. כזה שקונים בסופר/שוק/חנות.
אני לא יודע אם ניתן לחלוט ירק קפוא כי טמפרטורת ההפשרה של הנוזלים בירק היא שונה מטמפרטורת ההפשרה של המוצקים בו ואז הנוזלים נפרדים מהירק והוא יוצא סמרטוטי. ירק קפוא - מהמקפיא ישר לסיר הבישול. בלי הפשרה.
אבל יודעי דבר יוכלו כאן, אולי יוכלו להגיד לך אם ניתן לחלוט ירק קפוא בלי להפשיר. לדעתי לא כי טמפרטורת הירק הקפוא תוריד את טמפרטורת המים ואז לא ניתן לחלוט.
אני לא יודע מה קורה עם ירק יבש. לדעתי - לא סביר לחלוט.
שימורים בטח לא כי זה כבר מבושל. חליטה זה טרום-בישול.
אני רוצה לעשות נסיון בחליטת כרובית, אח"כ תיבול וצליה בתנור. נראה לי שיילך טוב.