מה זה אפונה חלוטה?

jen711

New member
מה זה אפונה חלוטה?

יש לי אפונה יבשה, אפונה קפואה וקופסאות שימורים אבל לא הבנתי מה זה אפונה חלוטה.
 

lseugy

New member
תשובה של אחד שלא יודע לבשל שווה משהו?

כמו תה חלוט. איך מכינים תה?! טובלים במים רותחים לזמן קצר. אלא שכל ירק טובלים לזמן שונה.
לדעתי אין להשיג כזה בחנות/שוק/סופר.
חולטים ירק טרי. זה הכי טוב. כזה שקונים בסופר/שוק/חנות.
אני לא יודע אם ניתן לחלוט ירק קפוא כי טמפרטורת ההפשרה של הנוזלים בירק היא שונה מטמפרטורת ההפשרה של המוצקים בו ואז הנוזלים נפרדים מהירק והוא יוצא סמרטוטי. ירק קפוא - מהמקפיא ישר לסיר הבישול. בלי הפשרה.
אבל יודעי דבר יוכלו כאן, אולי יוכלו להגיד לך אם ניתן לחלוט ירק קפוא בלי להפשיר. לדעתי לא כי טמפרטורת הירק הקפוא תוריד את טמפרטורת המים ואז לא ניתן לחלוט.
אני לא יודע מה קורה עם ירק יבש. לדעתי - לא סביר לחלוט.
שימורים בטח לא כי זה כבר מבושל. חליטה זה טרום-בישול.

אני רוצה לעשות נסיון בחליטת כרובית, אח"כ תיבול וצליה בתנור. נראה לי שיילך טוב.
 

jen711

New member
לא חשבתי שזה כמו תה

לא ראיתי אפונה טרייה בחנויות.
תשבות מתקבלות מכל אחד שיש לו מה להגיד

ועכשיו אוסיף שאלה נוספת: מה התועלת של חליטה? מה זה עושה לירק?
אולי לוותר ולשים אפונה לא חלוטה במקום?
 

lseugy

New member
לדעתי - תלוי בתבשיל.

קודם כל לדעתי יש להשיג אפונה טריה בכמה סופרים. לדעתי זה בא בתרמילים (כמו שעועית טריה ואת זה כבר קניתי כמה פעמים) וצריך לפרק אותם ולהוציא את האפונים מהתרמיל שלהם.
אולי תמצאי אפונה טריה שכבר פרקו אותה, בשקית נילון סגורה באחד המקררים שאינם מקפיאים (יש כאלה בכל סופר) או אולי על המדף של הירק הטרי, באיזור שהם שומרים את הסלטים המוכנים בשקיות.
לא יכול להגיד בוודאות כי בחיים לא חיפשתי כזה דבר.
&nbsp
לענין הצורך בחליטה.
יש דברים שבבישול יהיו רכים מדי - אז רק חולטים כדי שישארו קצת קשים/פריכים (כמו שאני רוצה לעשות לכרובית).
אולי יש דברים נוספים בתבשיל שצריכים בישול קצר מאד ואז האפונה לא תספיק להתבשל כמו שצריך אז נותנים לה מקדמה.
לשאלה הראשונה שלך - כנראה ענין של טעם קצת שונה או מרקם קצת שונה.
לשאלה השניה - לא יודע. אם לא תקבלי תשובה מהחברים האחרים - תנסי. מה יכול להיות רע? מקסימום נפילה קטנה. לומדים. דבר אחד בטוח: רעל לא ייצא מזה.
&nbsp
 

jen711

New member
מעניין

בקשר לאיפה למצוא אפונה טרייה, אני לא ראיתי את זה אצל הירקן שלי ובסופרים שלידי.
אני לא מתכוונת לחפש קשות אחרי מרכיב, מעדיפה למצוא תחליף.
 

jen711

New member
תודה, זה מה שאני אנסה

רק צריכה לבדוק ש"מישהו" לא חיסל את כל האפונה הקפואה.
 

jen711

New member
כן


בסופש האחרון הייתה התנגשות שאני ואימא בנינו על אותם מרכיבים במקרר לצורך תבשילים שונים.
היא לא רגילה שמישהו מחסל לה מרכיבים
 
אפונה חלוטה זה

לוקחים אפונה ומחניסים למים רותחים, למספר דקות
האפונה "נפתחת" מקבלת צבע עז וטעמה יוצא והוםך עז יותר
ואז מייד מכניסים למי קרח, לצינון שאטעם וצבע ישארו והא לא תהפוח לסמרטת.
במחלקת הקפואים אני מציע להפשיר היטב לפני השימוש .
 
למעלה