מה זה ארוחת בוקר?

מה זה ארוחת בוקר?

מה אתם אוכלים לארוחת בוקר? האם שתיית משקה YOU נחשב כארוחת בוקר מזינה? האם אכילת דגנים עם חלב? לחם קל עם קוטג' מעושר? באיזה שעה מומלץ לאכול ארוחת בוקר?
 
ארוחת בוקר

ככל הידוע לי; מומלץ לאכול אותה עד 3 שעות מזמן הקימה .יותר מאוחר זה נראה כמו בוקר,אבל לגוף זה כבר ציפיה לארוחת צהריים. אני משתדלת שבארוחת הבוקר יהיו בה מספר מרכיבים חיוניים: (מה שאני מכינה לעצמי אני מכינה גם לילדי). נוזלים: כ- 2 כוסות כי בזמן השינה הגוף מאבד מים. פחמימות: כי בלילה אנחנו מתרוקנים ממקורות האנרגיה שלנו. סיבים: כדי להפעיל את מערכת העיכול הרדומה .וכל השאר חלבונים , שומנים עוד יותר טוב . זה יכול להיות סנדוויץ מלחם מלא עם גבינת קוטג וירקות (אני מעדיפה מעושר) דגני בוקר עם יוגורט דייסת קווקאר על בסיס חלב מועשר (אני אוהבת את הירוק של תנובה).חטיף דגנים , משקה יוגורט מועשר (ולכן YOU הוא בהחלט פתרון טוב), יוגורט עם פרי, מיץ פרי סחוט טבעי אמממ....זהו נראה לי שכיסיתי את הרוב.
 

misty10

New member
התוספת הקטנה שלי

לאכול אוכל מקמח מלא רצוי אורגני... אצלי זה עבד, כיום אני אוכלת חצי כמות (במשך כל היום) כשאני אוכלת קמח מלא לא בהכרח אורגני, ואני שבעה כל היום באופן עקרוני עדיף לאכול ארוחת בוקר (בתנאי שאת קמה בשעה סבירה בבוקר) בין השעות 7:00-9:00 (ולפי זה גם לכוון את השעות של הצהרים והערב) אני אישית לא תמיד מצליחה לעמוד בזה... אני גם מוסיפה 2-3 ארוחות קטנות מאוד באמצע, זה יכול להיות פרי, משהו חלבי עם איזה ירק... פתית עם גבינה, (פעם בכמה זמן אני מרשה לעצמי גלידה אבל רק וניל, פיצה מקמח מלא וכו'...) אני לא חושבת שרק לשתות זה מומלץ על הבוקר שכן את קמה מצום של לילה שלם וצריך להתחיל להפעיל את הקיבה (אבל זאת דעתי האישית בלבד)
 
מעניין מאוד מה שכתבת על אוכל

אורגני ועל כך שזה משאיר אותך שבע יותר. יש לך מושג מדוע זה קורה?
 

misty10

New member
בהחלט... יש לזה הסבר מדעי... והוא

קמח לבן... מהו למעשה? גרעין שקילפו ממנו את כל הסיבים התזונתיים ואיתו גם מינרלים וויטמינים שיש בגרעין. ונשאר מה? נשאר למעשה עמילן. העמילן נותן את האנרגיה הזמינה לגוף ואז היות ואת אוכלת בעיקר עמילן זה מקפיץ את רמת הסוכר בדם ואז את מרגישה שבעה אבל אחרי כשעה רמת הסוכר בדם צונחת בחדות ואז את מרגישה שאת רעבה קלות.. וזה בדיוק הזמן לאכול משהו "קל" אם את אוכלת שוב משהו עם קמח לבן שוב אותה תנודה חדה... ארוחת צהרים שממלאת אותך (ואם את אוכלת אורז לבן אותו רעיון) אם אוכלים משהו עם קמח מלא... רמת הסוכר עולה לאט ויורדת לאט וכך לא מרגישים את הרעב המציק אחרי שעה של ארוחת בוקר (וזה לא משהו מקצועי כי לא למדתי את זה, פשוט קראתי קצת חומר מקצועי בתחום ו... ממה שניסיתי על עצמי) בנוסף לזה שתי נקודות מעניינות: 1. כדי לעכל עמילן הגוף זקוק לנוזלים, לעתים הגוף שומר את הנוזלים הללו באזור הבטן וכך נוצרת מעין צמיגון קטן באזור הבטן שלא תרד לעולם אם אוכלים עמילן (וגם מלח בכמויות גדולות). 2. כשהגוף מעכל את העמילן הוא שודד מהגוף מינרלים וויטמינים שהגוף זקוק להם לפעילותו התקינה (ולכן, אם אוכלים קמח לבן רצוי גם להוסיף ויטמינים ומינרלים (לא בהכרח כדורים, זה יכול להיות למשל אבוקדו וביצים וכו'...) אורגני אני כמעט ולא אוכלת... כל מה שכתבתי כאן זה על אוכל מלא... אורגני פשוט מותאים יותר נכון לתדר החיים של הגוף (וזה תורה בפני עצמה שאני מכירה רק את קצה הקרחון שלה, אבל יש לזה כללים מאוד פשוטים כדי לדעת אם מה שאת אוכלת מתאים לתדר הגוף) אם תרצי עוד חומר... אשמח לתת לך תשאירי הודעה... יום טוב לכולם
 
למעלה