מה זה אריזת OEM??

• פותח הנושא adia
  • פורסם בתאריך

InUse

New member
בד"כ מוצר שבא ללא אריזה

אם מדובר לדוגמא במוצר של מחשב, הוא בד"כ בא בשקית אנטי סטטית כזאת ועם הדרייברים של אותו המוצר. כמובן שלמוצר יש בד"כ אחריות מלאה כמו לזה באריזתו המלאה(RETAIL) מוצרי ה-OEM בד"כ באים ללא הבאנדל של מוצרי ה-RETAIL, לדגומא תוכנות עזר חלקים נוספים וכו' וכו'...

j w

New member
בשפה מקצועית, OEM פירושו:

ORIGINAL EQUIPMENT MANUFACTURER, כלומר אם אתה קונה מכונית של טויוטה, אזי טויוטה הנו ה- OEM של המוצר והוא בעל האחריות כלפיך ואילו חלקים רבים מסופקים ע"י ספקים שהם קבלני משנה, אבל זה בין טויוטה לבינם. אני לא בטוח שזה מתיחס בדיוק לשאלתך. יעקב

adia

New member
ז"א שאם אני רוצה לקנות

מוצר לדוגמא מחשב באריזת OEM אני לא אקבל את הציוד הנילווה? ואילו ב-RETAIL כן מקבלים? ויש עוד שם לאריזה מקורית? ואם אני קונה רמקולים איך אני יודע איזו אריזה זו?? תודה על התשובות

motir

New member
OEM

בהכללה, OEM כדאי בדרך כלל לאנשים שמגיעים מהתחום. לדוגמא: אם תקנה צורב למחשב, OEM, תקבל אותו ברוב המקרים בלי תוכנת צריבה, ולעיתים אפילו בלי חוברת התקנה. הנחת העבודה היא שאתה יודע מה אתה עושה. ההבדל במחירים, אגב, הוא לא פורפורציונאלי - ה-OEM בדרך כלל זול משמעותית מה-RETAIL. אם אתה רוכש מחשב חדש, ואתה בוחר לו את המפרט, חלק מהרכיבים יכולים בהחלט להיות OEM. למשל, כרטיס קול. אם תקנה את גרסאת ה-RETAIL תקבל קופסאת קרטון מהודרת, עם תוכנות וכו', אבל בסופו של דבר כל מה שאתה צריך זה כרטיס קול שמנגן סאונד החוצה :) ככלל, הייתי ממליץ תמיד לנסות ולהבין מה ההבדל בין ה-OEM ל-RETAIL, ולשקול האם הבדלי המחירים מצדיקים. זכור רק שלעולם אין הבדל במוצר עצמו, אלא רק בחבילת העזר. אני, למשל, קניתי מצלמת אינטרנט של Logitech לפני מספר חודשים. המחיר בכל מקום עמד על כ-500 ש"ח (כי זה היה RETAIL) אבל מצאתי חנות שמכרה גרסאת OEM במחיר 230 ש"ח !! זה פחות מחצי מחיר! ההבדל בין הגרסאות אפילו לא היה בתוכנה, כי את התוכנה של המצלמה ניתן להוריד בחינם מאתר החברה באינטרנט. בקשר לשמות נוספים, מצאתי פעם חנות שכינתה את ה-RETAIL בשם BOX (המרמז שאתה מקבל קופסא ולא רק שקית ניילון). אגב, מה הקשר לפורום הזה?

kovals

New member
תיקון קטן ברשותך:

לעיתים יש הבדלים בין מוצרים זהים בגירסאת OEM ו-RETAIL, והדוגמה הבולטת לכך היא חברת ATI, שמשווקת כרטיסי מסך מסידרת ה-Radeon גם בגירסאות OEM וגם בגירסאות RETAIL, כאשר מהירויות השעון שבהן עובד הכרטיס (הן הליבה הגראפית והן הזכרונות) מתוזמנים במהירויות שונות (לרעת גירסאת ה-OEM כמובן, בשיעור של כ-25 מה"צ פחות). חשוב להדגיש שלא מדובר במדיניות גורפת של ATI, אלא בכמה מוצרים ספציפיים.

אי0אי

New member
אינם נמכרים בד"כ לצרכן הסופי ישירות

כמו שנאמר OEM הם ראשי התיבות של Original Equipment Manufacturer. בדרך כלל משמשים ראשי התיבות לציין מוצרים אשר אינם נמכרים בדרך כלל לצרכן הסופי ישירות, אלא ליצרניות / משווקות אשר מוסיפות לו ערך מוסף. לפעמים הערך המוסף הוא אינטגרציה בתוך מערכת שלמה (למשל כונן או מערכת הפעלה הנמכרים כחלק ממחשב שלם), במקרים אחרים הערך המוסף הוא באריזה מחדש תחת מותג המשווק. קיימים עוד מספר רב של "ערכים מוספים" (תמיכה, שירות, Bundles, וכו'). ההחלטה מתי עדיך לקנות OEM היא לא קטגורית. היא תלויה בחסכון המתקבל לעומת הערך המוסף הקיים באותו מוצר הנמכר באריזה הקמעונאית הרגילה. בהגדרה ערכו של הערך המוסף הוא אינדבידואלי ובעל חשיבות שונה לצרכנים שונים. בהצלחה.

למעלה