מה זה בדיוק "לזרעא דאבא"?
sense9 Member מנהל 27/2/17 #2 פירוש המילים הוא "צאצאים/בני האב" אבל בהקשרים מסוימים הכוונה לעמ"י. מאוד תלוי בהקשר.
A Apella2 New member 1/3/17 #5 הציטוט הוא חס לי ולזרעא דאבא לראות כזה ולא למחות. אני מבינה כעת שהכוונה שזה משהו כמו "בכייה לדורות", לא?
הציטוט הוא חס לי ולזרעא דאבא לראות כזה ולא למחות. אני מבינה כעת שהכוונה שזה משהו כמו "בכייה לדורות", לא?
U udilir New member 1/3/17 #6 אני חושב שהכוונה פשוט ל- "יהודי" והמשפט הוא ... "חס וחלילה (או "אי אפשר") לי ול(כל בן העם ה)יהודי ..." וכ'. "אבא" הוא כנראה במקור אבא בר אבא והביטוי המקורי הוא (כנראה, כנראה) "חס ליה לזרעיה דאבא בר אבא דליספי לי מידי ולא סבירא לי" שממנו התגלגל (כנראה) "אבא בר אבא" ל- "אבא" כללי.
אני חושב שהכוונה פשוט ל- "יהודי" והמשפט הוא ... "חס וחלילה (או "אי אפשר") לי ול(כל בן העם ה)יהודי ..." וכ'. "אבא" הוא כנראה במקור אבא בר אבא והביטוי המקורי הוא (כנראה, כנראה) "חס ליה לזרעיה דאבא בר אבא דליספי לי מידי ולא סבירא לי" שממנו התגלגל (כנראה) "אבא בר אבא" ל- "אבא" כללי.
A Apella2 New member 2/3/17 #10 כיוון שהייתי צריכה להחזיר את העבודה, פשוט דילגתי וכתבתי רק "חלילה לי", ואני רואה שבעצם לא דילגתי.