מה זה בדיוק מעגל נשים?

מעגל נשים כשמו כן הוא :)

יושבות נשים יחד, במעגל. ומה עושות נשים ביחד? בקלי קלות נפתחות זו לזו ומדברות, משתפות, חולקות וכיו"ב. ישנם מעגלים של ריפוי והקשבה ישנם מעגלים של שיתוף ישנם מעגלים של שמחות אפשר להכניס למעגל הכל! ולמה מעגל? ראשית אין לו סוף ואין לו התחלה כולן שוות בתוך המעגל - גם אם יש מנחה הזרימה אינסופית ועוד... מעגלי הנשים מגיעים אליו עוד מלפני כחמישים אלף שנה כאשר ישנם ממצאים ארכיאולוגים המעידים על קיומם!

סליחה אבל זה עדיין לא מובן

מצד אחד אני מבינה שמדובר בנשים שיושבות במעגל. מצד שני אני לא מבינה כל כך את החיבור ללפני חמישים אלף שנה, על מה מדברות, מה זה מעגלי שמחה?

אני אנסה שוב

החיבור מלפני חמישים אלף שנה הוא לכך שזו מסורת, זה לא התחיל אתמול, או לפני שנה אלא נשים יושבות ביחד במעגל כבר מלפני חמישים אלף שנה, מסורת כאמור. הרעיון שלשבת במעגל הוא שכולן שוות, כולן ביחד, כולן רואות אחת את השניה. מה זה מעגל שמחה? כשמו כן הוא, שמתכנסים ביחד כדי לחגוג שמחה כזו או אחרת בחיי האישה.

היי למתבוננת

בעבר, בתוך מסגרות שבטיות, זה היה אך טבעי לשבת במעגל ולדבר ולחלוק מהניסיון ולשתף וללמוד אחת מהשניה. הצעירות מהזקנות ואחת מהשניה. החוויה של שיתוף ושל ביחד הייתה חזקה. היום, כשאנחנו יחסית חיים בצורה נפרדת ומנותקת זו מזו, מעגלי נשים מהווים הזדמנות לחיבור מחדש אל האפשרות הפשוטה של שיתוף ושל עשייה משותפת. נשים ביחד. מניסיוני זה חזק מאד. וכדי להרגיש באמת מה זה, שווה פשוט להתנסות ../images/Emo13.gif

למעלה