מה זה בדיוק קלאב פוט ?

פלטרון

New member
מה זה בדיוק קלאב פוט ?

היי, לפעמים ,מתוך שעמום אני "אומר" לתפוז שיגלוש לי לקהילה אקראית. אז היום תפוז הביא אותי לקהילה שלכם . התחלתי לקרוא את הסיפור של גווניבר (אם אני לא טועה ).. וממש התרגשתי. אני אמנם "רק" בן 23, ולא שופע חברות (כרגע .. מקווה שיהיה שינוי לחיוב בקרוב), אבל יש לי מנהג לחשוב על הילדים שיהיו לי יום אחד. ועל הגיל שלהם, ועל איך נגדל אותם ( אשתי ואני)... ולכן הסיפור שלה ממש נגע לי ללב. אני אשמח אם תספרו לי קצת על קלאב פוט, מה זה ? למה זה קורה ? ומה זה אומר על תינוק/ת ..? ילכו ? כיסא-גלגלים ? איך מטפלים בזה ? ולמה זה קורה ??

שלום, וברוך הבא

ק"פ זו בעיה אורטופדית שלא ממש יודעים למה היא קוראת. אחד לכ-450 ילדים נולד עם הבעיה. כף הרגל נוטה פנימה ומעלה. כיום יש טיפול יחסית חדש שמנסה להמנע מניתוחים ובו מגבסים את התינוק כ 5 גבסים - חמישה שבועות כל שבוע מיישרים קצת את הרגל. אח"כ כדי לשמור על היישור כדי שהעיוות לא יחזור, התינוק צריך להיות עד גיל 3 לערך עם נעליים פונות החוצה- מחוברות בינהן בבר. בהתחלה 23 שעות ביממה ולאט לאט יורדים ל 12 שעות. ברוב המכריע של המקרים הק"פ מסתדר ולא צריך כיסא גלגלים או כל דבר אחר בכל גיל. יש בוגרים שיש להם כאבים בכפות הרגליים בדרגות שונות ויש כאלו שלא. אנחנו כאן מקווים לטוב ומשתפים אחד את השני במידע חדש וכד'. אך יש הרבה שעדיין עובדים בשיטה של ניתוחים. או שוטות שונות אחרות. תוכל להכנס לאתר שלנו, להציץ ולהבין קצת יותר: http://truly_clubfoot.tripod.com תודה שקפצת לביקור.
ותשיך לחייך תמיד

פלטרון

New member
הלכתי לאתר .. ו ...

מזעזע. כל-כך כואב לי שהורים צריכים לעבור את זה עם ילד שהוא נורמלי (כמעט) לחלוטין, ובכל זאת.. זה כואב להם - להורים, לילדים. הדבר שהכי זיעזע אותי זה ששורה אחת חוזרת בכל הסיפורים של ההורים - כשצריכים לסובב לתינוק את הרגל בכוח, הוא צורח מכאבים ומתחיל לבכות, וההורה בוכה יחד איתו אבל ממשיך לעשות זאת כי הוא יודע שזה לטובת הילד. זה כל-כך מרגש... וכל-כך כואב... זה מלמד אותי דבר מעניין - להיות הורה דורש בגרות. וכל הכבוד להורה שצריך להתמודד. צריך כוחות נפשיים. וכשזוג מחליט להביא ילד לעולם, הם צריכים להבין שזו אחריות (ללא קשר אם תינוקם יהיה בריא ב-100%, או חס וחלילה.. ). ולהיות הורה - זה משהו שנופלים אליו ב-בום. במכה. בבת אחת. אני חושב שחבל המדינה לא מעבירה (ומממנת) קורס להורים טריים (לפני לידת הילד), כדי שאלו ידעו מה מצפה להם... לא יודע - אולי זה נראה לכם טיפשי מה שכתבתי.. אני פתאום מבין כמה שאני עדיין "ילד". אבל אתם יודעים מה.. באיזשהו מובן, זה נחמד לגלות את זה.
מה אתם חושבים ? שלכם פלטרון

זה ... לא כל כך נורא כמו שזה נשמע..

זה נכון שבאמת זה כואב להורים שהם צריכים לעבור את כל התהליכים הללו עם הילד ולא פעם, בעצם כל פעם , אני מעדיפה לעבור את זה על בשרי.... כמו שציינת הילד שיהיה בריא הוא ככל ילד רגיל בהתנהגות, בהתפתחות וכד', והבעייה היא אורטופדית בלבד. אני חושבת שכל מה שהורה עושה לילד שלו, הוא עושה לטובת הילד לדוגמא, חיסון: למרות שאנו יודעים שזה מכאיב לילד, אנו עושים זאת לטובתם, כך גם בקלאב פוט, אין לנו הרבה ברירות מלבד לחיות חיים רגילים ולהנות מהילד עם כל המגבלות. אני שמחה "שלקחת" משהו מקריאת המאמר, ואולי, ב"ה שיבוא הזמן לילדים ומשפחה, תחשוב לפני מעשה האם אתה מספיק בוגר להתמודד עם גידול ילדים... שיהיה לך כל טוב, ואם אתה מוצא פורום מעניין נוסף ב"רולטת הפורום" הבאה, נשמח אם תעדכן... שיהיה שבוע טוב ורק טוב אורית

גווניבר

New member
תמיד יש מידה של כאב בגידול ילדים.

חשבתי על תינוק עם דלקת אוזניים. הוא בוכה ובוכה ורק אחרי כמה שעות/ימים מבינים שזאת הבעיה. איך הורה מתנהג כשהוא רואה את הילד שלו סובל, בלי יכולת לעזור לו? (אתה מוזמן לקרוא את המאמר של אמא שלי, שם היא מספרת על ההתמודדות שלה) אני עבדתי בבי"ס לילדים עם הפרעות התנהגות. יצא לי להכיר הורים שלא התמודדו במספיק בגרות עם הילדים שלהם. מפחיד לראות עד כמה ההשפעה על הילדים חזקה ושלילית. מה שכתבת לא טפשי. השאלה היא עד כמה אנשים ישתנו בעקבות הרצאות של אנשים שהם לא מכירים ולא חיים כמוהם.

למעלה