מה זה בדיוק "שיפוט מהיר"?

panter22

New member
מה זה בדיוק "שיפוט מהיר"?

מה הכוונה ב"שיפוט מהיר" לעברייני תנועה.? מצורפת כתבה

מיידי עם מטוס !!! ../images/Emo73.gif

יש תאריך מסויים שנקבע ע"י התביעה עבור כל בית משפט והוא תוך כחודש בערך. יחד עם זאת במקרים חריגים במיוחד - תאריך חריג למקרים . . . נהג במהירות 0 8 1 ! 70 הרשעות מתוכן כ - % 20 על מהירות . . . נו - מה דעתכם ? מה לעשות איתו ? אני הייתי מרחם וסולח לו - ראשית לפני הכל,שלילה מנהלית ע"י קצין בגין "הטיסה האיטית" שלו,חילוט הרכב, ולא כמתיחת ה 1.4,ואח"כ כ"מנה ראשונית" - שבוע (אני רחמן...) בבית לוינשטיין - שיבין שיפנים ושיעכל את התוצאות והחומרה שהמהירות מוסיפה לעצם הפגיעה. אחרי זה משפט מהיר וקצר - קנס גבוה,שלילה לתקופה ארוכה והשאר נשאיר לכב' השופט/ת.

רק ל 30 יום ??? ../images/Emo73.gif

עכשיו דווח בחדשות שהרכב הוחרם ל 30 יום, וכי למה ? הוא לא נסע מספיק מהר ? כמה הוא היה צריך לנסוע כדי שהוא יוחרם ל60/90 יום ? הוא היה צריך להרוג מישהו בשביל זה ?

erwrxstier

New member
הבעיה היא לא המהירות כמו הזין הגדול

שהוא שם על החוק המהירות כעצמה לא הבעיה

panter22

New member
כולכם צודקים, אבל לא שווה להתעצבן..

בגלל אפסים כאלה.. כל אחד מקבל את הבום בשלב מסוים, כל אחד, רק שאלה של זמן.. ומקווה שלנהגים כאלה הבום יהיה כואב, אבל מה כואב..

homos3

New member
עוד דביל...

במקום לאחל שלא יקרה כלום את המאחל כזה דבר.. טיפש

panter22

New member
כשאמרתי "בום"

התכוונתי שלילה / החרמת הרכב / מאסר על תנאי / מאסר בפועל / קנס כספי רציני. לא "בום" בשמשעות של נזק גופני.

erwrxstier

New member
אני מאחל שישברו כל העצמות לזבל

הזה וישב כל החיים שלו בבית לוונשטיין מחובר למכונות ולא ידרוס אנשים חפים מפשע על הכביש שיכולים להיות גם האמא שלך חס וחלילה שחוצה את הכביש או השכן ממול עוד ישראלי אידיוט שחושב לו זה לא יקרה ואז נראה מה תאחל לבן זונה מי ששם זין כזה גדול על החוק גם מאסר לא יעזור לו הרי יצא אחרי כמה חודשים וימשיך באותה הדרך אני כמו כולם גם עושה שטויות על הכביש בשוגג ולפעמים גם לא ונסעתי על הכביש הזה ספציפית הרבה יותר מהר מ180 קמש(זה לא הבעיה כאן בכלל המהירות שהוא נסע כעצמה) אבל ההבדל הקטן שאין לי 70 הרשעות ופסילות ואם הייתי נתפס חס וחלילה ומקבל שלילה\פסילה הייתי יושב בבית כמו בובלה בשקט ומקבל את האחריות ואת העונש על המעשים שלי

התקווה בלב ../images/Emo73.gif

צריך רק להתפלל לקוות ו . . . שאף אחד לא יפגע מרוצח סדרתי שכזה. כאן הבעיה - עד שייעצר,משפט שופט רחמן ושוב חוזר חלילה .

wil

New member
החרמת הרכב היא לא על עבירת המהירות

וטוב שכך, על עבירת מהירות אפשר לתת קנס או שלילה, אין שום צורך להעשיר את קופתם של מגרשים פרטיים לאכסון רכב ולהעניש את משפחת העבריין. ההחרמה היא על עבירת הנהיגה בשלילה - וזה בצדק, נהג שמצפצף על שלילת רשיון שקיבל מבימ"ש (או בעל רכב שמוסר מפתחות לאדם שנמצא בשלילה) - צריך לגרום לריצוי השלילה וכאן נכנסת החרמת הרכב, כי לתת לאדם כזה עוד שלילה זו בדיחה עצובה.

alonfr22

New member
לא מדויק

לפעמים מבצע העבירה הוא לא בעל הרכב במידה ומחרימים רכב עלול להיפגע מישהו שלא יודע שהאיש שהעביר לו את הרכב ביצע עבירה אני מאוד נגד ענישה קולקטיבית למרות שאני בעד ענישת ברזל כמו במדינות שהפנימו שלשים זין על חוק אין מקום לפשרות ההצעה שלי פשוטה עבירה מעל 40 קמ"ש קנס 800 שקלים ושלילה לשנה חציית פס לבן שלילה לשנה ו1200 שקלים קנס אופנוע שנוסע על מדרכה יואשם בסיכון חיי אדם במידה ואיש לא נפגע ויהיה לו רישום פלילי על כך חניה כפולה גרירה ו 2000 שקל קנס נסיעה ברמזור אדום שלילה ל5 שנים אי מתן זכות קדימה 500 שקל קנס דריסת הולך רגל למעט מקרים שבהם הוכח בלעדיות שהנהג לא יכל לעשות דבר במידה ודרס בכביש בינעירוני במקום שתנאי הראות מאפשרים לראות הולכי רגל יש להאשים בהריגה בכביש עירוני כנ"ל לגבי עירוני עם תנאים סבירים לגבי מעבר חציה מי שדורס הולך רגל במעבר חציה יואשם ברצח לגבי מעבר חציה עם רמזור ירוק להולך הרגל יש להאשים ברצח בנסיבות מחמירות ביותר נהג בשלילה יענש בהתאם לחומרת העבירה שעליה נשלל רשיונו לגבי עבירות קלות עד בינוניות העונש יהיה רישום פלילי ו3-6 חודשי מאסר בפועל לגבי עבירות חמורות בעונש יהיה החל משנת מאסר וכלה ב6 שנות מאסר רק ככה יתחילו לציית לחוקים בארץ הזאת לא נחמד אלה עובדות

אלון ל

New member
אגב אם היה נהג נתפס ב 180 קמ"ש

או משהו בסגנון והיתה זו העבירה הראשונה שלו והוא להגנתו היה טוען שעשה זאת באופן חד פעמי על מנת לבדוק את ביצועי המנוע, הייתי טוען שזה כשל חמור מאד של משרד התחבורה על כך שלא דאג להקים מגרש מיוחד כזה שבמחיר סמלי היה מאפשר לנהגים לבדוק את ביצועי הרכב שלהם ואת המהירות המרבית במצבים מסוימים. בהרבה מדינות יש את זה. להגיד לכם את האמת, לפעמים אני שואל את עצמי מתי אמצע את התנאים הבשלים לבצע את זה אבל ברגע האחרון אני מקבל רגליים קרות בגלל החשש מהמכמונות. בכל אופן 70 עבירות תנועה זה כבר סיפור אחר לגמרי. אגב אני בעד העלאה גורפת של המהירות בדרכים הבינעירוניות והמהירות ב 10 קמ"ש (למעט הדרכים המסוכנות) , דרכים מסוימות בעד העלאה של 20 קמ"ש (כדוגמת כביש 6 וכביש 1) ואף 30 קמ"ש (כדוגמת כביש 5 וכביש 7) ושיגיעו סוף סוף למהירויות מציאותיות אך לעומת זאת לשנות את דרגות הענישה לדרגות המקובלות בדרכים עירוניות כלומר 31 קמ"ש ומעלה, במקום 41 ומעלה, תגרור העמדה לדין. כך כל נהג שיתפס על עבירת מהירות פירושו שהוא יתפס על עבירה שבאמת המהירות לא היתה מתאימה לתנאי הדרך. דחיל רבאק', מי נוסע היום על 90 קמ"ש?

למעלה