מה זה בדיוק "תגובה מאוזנת"?

מה זה בדיוק "תגובה מאוזנת"?

אני שומע בימים האחרונים את מנהיגי אירופה המאוחדת ואת נשיא רוסיה משתמשים בביטוי "תגובה מאוזנת" לתאר את מה שישראל היתה צריכה לנקוט מול החיזבאלה או את איך שהמלחמה הזאת צריכה להתנהל... ואני באמת לא מבין למה הם מתכוונים. מצד אחד, יכול להיות שהם מתכוונים לכך שישראל צריכה לירות טילים (קטיושות?) לכיוונים יחזית אקראיים - משטחה - אל עבר ערים לבנוניות שלוות - סתם ככה כדי להגיב פצצה תחת פצצה. מצד שני - יכול להיות שהם מתכוונים שע"מ שיהיה איזון בין הכוחות- אולי כדאי שהמלחמה תהיה בין צבאות, כי זה לא פייר שישראל שולחת צבא שלם להלחם בארגון בלתי תלוי (עאלק) במדינה אחרת. אז אולי כדאי שלצורך איזון, סוריה תצטרף למסיבה. מישהו יודע להסביר לי מה זה בדיוק "תגובה מאוזנת"?

כמו שכבר אמר שיראק-

"אם תותקף צרפת, אני לא אפחד לשקול שימוש בארסנל הגרעיני שלנו..." זו התגובה המאוזנת עליה הוא מדבר כפי הנראה

ne ro

New member
שיראק סוס מת

ואינני יודע עד כמה הוא מייצג את צרפת ואת אזרחיה. מי שבאמת מעניינת אותי דעתה היא סגולן רויאל שעד עכשיו עוד לא התבטאה לגבי העימות הישראלי-לבנוני. מה שכן, שמעתי את סרקוזי מתייחס לעניין והוא נשמע אפילו יותר תומך בישראל מאשר בוש- ההבדל בין השניים הוא שסרקוזי הוסיף שקל מאד לדבר על מיתון התגובה הישראלית מפריס, כשאנחנו כל כך רחוקים מחיפה.

ne ro

New member
והוא לא רק סוס מת אלא מייצג ריקבון

גוליסטי מתפורר.

אני מבין למה הם מתכוונים

אירופה ממש, אבל ממש לא מבינה כלום בסיכסוך הזה, מהותו, מבחינתה זה משהו טריסיאלי שיכול לקרות בכל מקום בעולם. מבחינתם זה דבר שפשוט מתפרץ מידי פעם, האו"ם אומר "נו נו נו", מו"מ, הפסקת אש וחוזר חלילה, הם רואים בסיכסוך כעוד שריפה סטנדרטית שצריך לכבות, הם היו שמחים אם ישראל פשוט היתה מסכימה סתם ככה להפסקת אש. מאחר וזה עוד סיכסוך טריבאלי מבחינתם אז הם חושבים שהוא צריך להיות "מאוזן", "פייר" כלפי הצד החלש, עוד הסתכלות סופר מטומטמת וסופר פרימיטיבית של מדינות שאני הייתי מצפה מהם לסטנדרט יותר גבוה של חשיבה, זו מלחמה, היא לא אמורה להיות "פיירית", אין קשר בינה לבין הוגנות, להיפך, אנחנו מאד מאד הוגנים, אנחנו מפזרים בכל מקום שאנחנו עומדים להפציץ ויש אזרחים עלוני אזהרה, אין כמעט אף צבא בעולם שעושה את זה, זה דיי חסר תקדים. מאחר ואירופה ידועה בתור אוסף מדינות שלרובן פשוט אין עמוד שידרה הם רואים פחות או יותר את ישראל כעוד שני צדדים יריבים, העובדה שהחיזבאללה היאר אירגון טרור זהו פרט די שולי, לפחות ככה זה נראה. לכן היא פשוט חושבת שישראל "גובה מחיר", "מענישה" את החיזבאללה על ההשפלה, ולכן כאשר מספר ההרוגים אצלם עולה על שלנו ומאחר והם עוסקים כל הזמן המטמטיקות וספירת גופות כמדד ל"פרופורציות", לכן הם כל הזמן אומרים "הפעולה לא מאוזנת", "היא לא פרופורציונלית", כאילו "הענשנו אותם מספיק, עכשיו נחתום על הפסקת אש, החיזבאללה כמובן יחזור אל הגבול, אנחנו נשחרר רוצחים וחוזר חלילה, עוד פעם ועוד פעם...( מכל זה הם או שמתעלמים, או אטומים אליו, או "מאמינים" שזה לא יקרה, או שפשוט לא מעניין אותם או אכפת להם). אם הם היו באמת מבינים את הסיכסוך כאן באופן כללי ואת הלחימה נגד החיזבאללה עכשיו באופן פרטי הם היו מבינים שהביטוי "תגובה לא מאוזנת" או "תגובה לא פרופורציונלית" פשוט לא קשור כאן לכלום, אין כאן שאלה של פרופורציה, יש כאן שאלה של מטרות, של מה מטרת הלחימה ומה התוצאה הרצויה, לאחר מכן השאלה הנשאלת מהי הדרך להשיג את אותה תוצאה. ספירת גופות היא פשוט לא לעיניין, לעיניין זה מדוע זה קורה, לכך יש בסבר מאד פשוט: החיזבאללה כמו החמאס מפזר את הטילים והקטיושות והמשגרים, מוקשים, מטענים וכו' באלפי בתים ומאות כפרים, ברחבי לבנון וגם בביירות, בבתים ומתקנים אזרחים, מאחר וכל אחד מהם הוא סיכון כלפינו, כל אחד מאותם נשקים חייבים להיות מושמדים לאלתר, לכן, יחד עם ההשמדה, למרות הקריאות לעזוב אזרחים נהרגים, ברור שפה ושם היו גם פיספוסים וטעויות אך זה יוצא מן הכלל. אם האירופאים ושאר ה"מתממים" תוהים למה פגענו בתשתיות אזרחיות, זה מסיבה הפשוטה שגם מחבלים השתמשו בה לטובתם, תשתיות זה הרי חשמל, החשמל לא מבדיל בין טרוריסט לאזרח, כבישים גשרים וכו' כנ"ל.

למעלה