מה זה ביבליותרפיה?

יוקלילי

New member
מה זה ביבליותרפיה?

באחד השירשורים כשהצגתי את עצמי כתבתי שלמדתי ואני עוסקת בביבליותרפיה, ונשאלתי מהו התחום הזה- אז מנצלת את השעות השקטות כשאצלנו כבר כולם ישנים (תמיד זה מפתיע אותי) וכותבת קצת:
זהו תחום טיפולי ששייך לטיפולים באומנויות- יש טיפול באומנות, במוזיקה, בתנועה, דרמה, פוטותרפיה, ויש ספרות- ביבליותרפיה
זהו טיפול שמשלב כתיבה אישית וקריאה בטקסטים ספרותיים לשם תובנה לגבי תהליכים נפשיים, כשהמימד השפתי-אסתטי מייצר ריחוק מהחוויה ומאפשר להתבונן ברגש באופן יותר מנחם ומכיל. כמו כן, יש משהו בשדה האסתטי והשפתי-אסתטי בפרט (בניגוד לטיפול באומנויות לא מילוליות) שמאפשר לגעת בנקודות בנפש שאינן נגישות באופן שיגרתי.
התחום מתאים לכל המטופלים באשר הם, בעלי ונעדרי כישרון כתיבה, לכל הגילאים ולכל הבעיות- כמו כל הטיפולים הריגשיים. על מטפל מהתחום הזה להשלים את ההשכלה גם בלימודי פסיכותריפה וכל לימודי המשך בתחום הריגשי, אך הבסיס הוא התואר בביבליותרפיה ואיתו אפשר לעבוד. לפני שעזבנו את ישראל עבדתי במערכת החינוך, בהדרכת הורים , עם ילדים בעלי לקויות למידה ובעיות התנהגות, ילדים בעלי מחלות ולקויות מוטוריות, ובטווח גילאים מהגן ועד התיכון. אני רוצה להמשיך לעבוד בתחום באנגליה, אך בשביל לעבוד בביבליותרפיה באנגלית אני צריכה לשפר אותה עוד, ובינתיים אני בחופשת לידה. לא ברור לי בדיוק מה אני צריכה לעשות בשביל לחפש פה עבודה בתחום, אך הבנתי שלהתנדב זה עוזר

נשמע מדהים! תודה ששיתפת

ידעתי קצת על זה אבל עכשיו הרחבת וזה נשמע תחום מקסים.
&nbsp

מענין מאוד.

בכלל בתחומים שעובדים/מטפלים באנשים, חייבים שפה טובה והכרות טובה מאוד עם התרבות בה נמצאים כגון שפת גוף, שימוש במילים שמתארות רגש/כאב וכד'. מאוד לא פשוט.

התנדבות זה נפלא, גם להרחיב את המעגל החברתי שלך ושיכירו אותך, וגם לראות באמת האם את צריכה ללמוד עוד או שאת מוכנה לצאת שטח. אני גיליתי שאני יודעת ומבינה הרבה יותר ממה שחשבתי. זה נתן לי המון ביטחון.

המון המון בהצלחה.

יוקלילי

New member
חשבתי שאולי יתנו לי לעבוד עם מהגרים בהתחלה

ואז הפערים התרבותיים קיימים ממילא...

אל תבני על זה...

לדעתי, עם מהגרים את צריכה לדעת אנגלית עוד יותר מאשר עם דוברי אנגלית, כדי שיהיה לך בסיס לגשר על הפערים השפתיים והתרבותיים.

&nbsp
אני מאוד בעד התנדבות - אבל בארגון ובתפקיד המתאימים.
יכולה לספר מניסיוני: אני מרפאה בעיסוק. כשהגעתי לאוסטרליה התנדבתי שנה אחת ב- Riding for Disabled Australia, פעם בשבוע הייתי מכינה סוסים לרכיבה ומלווה את הרוכבים מסביב למסלול. זה היה כיף, ועזר לי להרגיש טוב יותר בתקופה של תהליך התאקלמות קשה (דבר חשוב בפני עצמו), אבל לא תרם כמעט כלום לאפשרויות התעסוקה שלי. התפקיד שלי היה נעים וקל, אבל חוזר על עצמו, לא משהו עם אופק התפתחות, ולא משהו שמקדם אותך, פרט לשיחות קצרות-טווח, מקוטעות יחסית, באנגלית.
אבל, עכשיו אני בחופשת אמהות ארוכה עם הבן השני שלי, ובמקביל עברתי הכשרה כמדריכת הנקה מתנדבת (ראי בחתימה שלי), וגם הצטרפתי לוועד המנהל של הקהילה היהודית שלי. וזה כבר משחק אחר לגמרי - בשני התפקידים האלה אני רוכשת כלים וניסיון והישגים וממליצים שייכנסו ישר לעמוד הראשון של הרזומה שלי, כשאתחיל לחפש שוב עבודה. גם רמת האנגלית היומיומית וגם רמת האנגלית ה"טיפולית" שלי עלתה בכמה דרגות בזכות ההתנדבות באגודת המיניקות, שלא לדבר על כישורי ייעוץ ותמיכה, שלא לדבר על יכולות אדמיניסטרטיביות (כחלק מהתפקיד, אני משכירה משאבות הנקה ודואגת לכל עניין התשלומים והתיעוד), שלא לדבר על יוזמה ומנהיגות וגיוס כספים... דברים רבי ערך.

יוקלילי

New member
תודה על כיווני החשיבה

גם אני התחלתי הכשרה של מדריכת לה-לצ'ה!!
תמיד טוב לשמוע מבעלי ובעלות נסיון. יש לי הרבה כיוונים במחשבות בינתיים. אני באמת צריכה לחשוב על משהו בעל תוכן שיקדם אותי, ואפילו חשבתי על לימודים, אבל הכל פה מאוד יקר. בעבר עבדתי רבות עם סטודנטים דוברי אנגלית בארץ, אבל כאמור- לא ברמה מיקצועית וזה מה שחשוב לי

חתיכת אתגר לקחת על עצמך!

הבנתי שבאנגליה שעורי ההנקה נמוכים למדי, ויש הרבה פרמטרים תרבותיים שלא מסייעים במיוחד לעניין...
אבל תשמעי, זה כיף גדול. מאוד מאוד מספק.

יוקלילי

New member
אני היחידה שמניקה בכל פעם שאני יוצאת מהבית

זה לא להאמין, אפילו בארץ המצב יותר טוב. גם מנשאים לא ממש פופולרים פה ואני מרגישה כמו חוצנית..
והאמת, שמה שהכי בולט לי שכשמדברים פה על ילדים כולם מדברים על כמה שזה יקר, ולא שזה לא נכון, אבל זה הרי גם קשה לגדל ילדים, לא רק יקר, ועל זה משום מה לא שמעתי אנשים מדברים

דווקא אצלנו (אי בסקוטלנד) רובן מניקות,

אבל לא רואים את זה במקומות ציבוריים. אולי לא עד גיל שנתיים +

לדעתי כולם מדברים על כמה זה יקר ולא כמה זה קשה בדיוק מתוך השוני התרבותי. עד שמישהי תדבר איתך על הקשיים שלה פה בבריטניה צריכים לעבור הרבה מים

שיגרמ

New member
יש פה אלמנט תרבותי

מההכרות שלי, לא נוהגים לשתף בצרות שהילדים עושים ובקשיים. כלפי חוץ מציגים שהכל בסדר. מהבחינה הזאת החברה הישראלית מאד שונה: תוך דקה כבר מקטרים על הילדים

בארץ המצב לא כזה גרוע, אני חושבת

אם כי אין לי סטטיסטיקות...
&nbsp
ולעניין הילדים - כן, בהחלט עניין של "מה מותר" להגיד. אני חושבת שהם משתמשים בזה כערוץ תקשורת עקיף. אם למישהי קשה רגשית עם הילדים שלה, אבל "אסור לה" לדבר על הנושא הרגשי כי זה לא בקוד התרבותי, ואתן עדיין לא ברמת האינטימיות (או באחוז האלכוהול בדם
) שמאפשרת לה כזאת חשיפה, אז היא תקטר לך על הכסף.
&nbsp

noaronen1

New member
לא ממש מסכימה עם טחינה עם דבש ועוד משהו העשרת השפה

אני עובדת עם אנשים מארצות אחרות שעוברים לארה"ב ודווקא העבודה איתי נותנת להם השראה להתקדם. ואני לא רואה שום בעיה עם השפה. דווקא העובדה שאת יודעת לבנות משפטים קצרים ופשוטים מאשר מילים מורכבות שמשאירות את האדם השני חסר אונים לפעמים מאפשרות לייצר שיחות עמוקות ואמיתיות הרבה יותר. יש משהו בחיבור בין שני מהגרים שמישהו שנולד בארץ המקור לא יבין - בעיקר את תחושת התסכול מהמעבר, מהשפה.... היכולת להזדהות עם מישהו אחר כי שניכם עברתם את אותה החוויה ולתמוך בו מהמקום המשותף ולהבין מה עובר עליו מאפשר להגיע מאד מעצימה את שני הצדדים ומביאה לתוצאות מדהימות.
&nbsp
עכשיו לגבי השפה - אני ממליצה שתלכי לאיזה קולג' או אוניברסיטה לבדוק אם יש להם קורסים של לימודי חוץ וקחי כמה קורסים. כשתתחילי לקרוא טקסטים באנגלית ותצטרכי לדבר עליהם באנגלית בכתה את תראי שגם הבטחון וגם אוצר המילים מאד יגדל.
&nbsp
בהצלחה!

יוקלילי

New member
תודה רבה על הרעיונות

גם אני חשבתי יותר בכיוון שלך, של הזדהות בין מהגרים, של אי הבנה מראש של הניואנסים המקומיים, דיבור בשפה פשוטה יותר. בסך הכל טוב לשמוע מהניסיון של מגוון חוויות,ונראה מה יהיה אצלי.

שיגרמ

New member
אשמח לעזור. אני מהתחום הטיפולי ועובדת באנגליה

ניסיתי בעבר להסביר מה זה ביבלותרפיה באנגלית ולא הכירו את זהץ אמרו בבריטית: נשמע מעניין מאד...

Et tu Brute

New member
אין ספק שהמילה interesting

היא מילה שמאוד חשוב להבין כשעוברים למקום חדש (זה נכון גם בארה"ב) - נדמה לנו שאנחנו יודעים מה זה לפי המילון, אבל הרבה פעמים זה אומר משהו אחר לגמרי
.

forglemmigej

New member
זה כמו שאומרים על מישהי שהיא בחורה טובה

או, ממש לא רע במלון הזה באילת, חוץ מצוות הווי ובידור והילדים בבריכה והערסים בטיילת בכלל לא רע, האמת, אני הרבה פעמים די מתעצבנת שתמיד צריך להציג פסאדה שהכל טוב ומושלם ואסור בתכלית האיסור להתלונן או להתמרמר או לקטר, כי אתה לא יוצא טוב תרבותית מזה אבל כשאני קוראת לא פעם טוקבקים של אנשים מקומיים בפייסבוק או לכתבות פרובוקטיביות בעיתון בסגנון של וואינט שכל תכליתן היא להביא תנועה של תגובות אלף כדי להמשיך לתקוע את הפרסומת אני רואה טוב מאד שגם הם יודעים להתלונן בדיוק כמונו

יוקלילי

New member
האם גם את ביבליו'?

ראיתי שיש איגוד לדרמה, מוסיקה ואמנות, אבל אין לתנועה ולביבליו - ממה שקראתי הביבליותרפיה שלהם לא עוסקת בספרות יפה אלא בהמלצות לספרי עזרה עצמית, שזה ממש לא הכיוון שלי ולא של הביבליותרפיה. אני לא חושבת שאוכל לעבוד על ספרות גבוהה אבל ספרות ילדים לא תהיה לי בעיה גדולה, ובארץ בכל מקרה עבדתי עם ילדים ונוער. אשלח לך מסר, תודה על ההצעה

למעלה