מה זה "ביוט"?

05 מיכל

New member
מה זה "ביוט"?

שלום! גיליתי את פורומכם זה עתה. סקרנותי התעוררה. אני עורכת לשון במקצועי - אולי יהיה לי מעניין איתכם. בכל אופן, ניסיתי לשוטט אצלכם ולא הצלחתי להבין מה זה ביוט. תודה!

אטיוד5

Active member
תערכי לי את הלשון, בבקשה

לשון עגל, אם אפשר. בקיצור, עורכת לשון נשמע לי ביוט נחמד. תגידי, אולי עורכת לשונית? לא? או שאני טועה?

אטיוד5

Active member
לא סומך עלייך

מי יודע מה תכניסי לי לפה. אני מבין שעורכת לשון דינה כעורכת דין אע"פ שאני נהנה לקרוא לעו"ד שלי עודינית. אז למה כולם אומרים עורכת לשונית? בקיצור, הוכחות בבקשה, פרטים. ורק דרך אגב, בחיפוש בגוגל מצאתי פי ארבע יותר עורכות לשוניות מאשר עורכות לשון.

מוגג

New member
דרך נחמדה להתנצל.

בטח גם תמצא פי ארבעה יותר "פי ארבע". מה לעשות, גוגל עדיין אינו מילון מוסמך.

אטיוד5

Active member
עורכות לשוניות אינן נקבות?

ל-מה מתייחס ה"ארבעה" שלך? למספרן? אני התייחסתי אליהן.

גנגי

New member
לאו דווקא.

הארבעה של מוגג התייחס לבנים שעליהם דיברה תורה. אה, לא, סליחה, ל"פי". ככה אומרים בעברית: פי ארבעה, פי שלושה, פי שניים, אחד אלוהינו.

אטיוד5

Active member
תודה

ובינתיים גם השכלתי - לא ידעתי ש"פי" הוא צורת סמיכות של "פה", ולא מלה נפרדת.

אטיוד5

Active member
מצאתי

את זה אך גם הפוך. גם לגבי העורכים, כמו לגבי העורכות, המצב דומה - פי ארבעה עורכים לשוניים (לפחות) מעורכי לשון. כן, יכול להיות שהרוב לא יודעים את הגירסא הנכונה, כולל העורכים עצמם. עדיין מחכה להוכחות במקום מהלומות ורבליות.

לא עניין להוכחות

כמו שיש עורכי תוכן, עורכי עיצוב (אולי), יש גם עורכי לשון. בעורך עצמו אין שום דבר לשוני (פרט ללשונו שבחיכו, אבל אותה הוא דווקא לא עורך. משאיר אותה במקומה הקבוע. לא מוחק ולא מתקן). הוא עורך את ענייני הלשון, ולכן הוא עורך-לשון (צירוף סמיכות) ולא עורך לשוני (שם עצם ושם תואר)

יש!!! מבחן גוגל מתחיל לחלחל אל

התודעה הציבורית.
שלילנד

צימעס

New member
רק אל תקח לעצמך את כל הקרדיט!

פגשתי אותו לפני שהכרתי אותך (את המבחן. גם את גוגל, בעצם).

גנגי

New member
בים האדום גם

מחפשים עורכת לשונית. בעניין פרטים (נדירים) נא לפנות לאלמוג.

05 מיכל

New member
ושוב איתכם וגם עוד ביוט

כשלמדתי עריכה לשונית לימדו אותי שאני לא עורכת לשונית אלא עורכת לשון (כמו שהסבירה שיבולת ירוקת העין). אבל אני דווקא לא אהבתי את הרעיון, וטענתי שכמו שמי שעושה עריכה מדעית איננו עורך-מדע אלא עורך מדעי כך אני יכולה להיות עורכת לשונית. אבל התרגלתי, כי זה מה שמקובל היום בין הקולגות (העמיתים!) עכשיו צ'מעו ביוט: מישהו דיבר היום על מפלגה חדשה שאולי תקום, ואמר שזו איננה משׁאת נפשו - משׁאת בשין ימנית... מה אתם אומרים: הוא את כוון למשאת-נפש או לשאט-נפש?

למעלה