מה זה בכלל כישוף?

spiral dancing

New member
מה זה בכלל כישוף?

החלטתי לתת למי שבא לו לקרוא קצת חומר למחשבה, מה זה כישוף בשבילי, ואני אתחיל כבר מלהתנצל שלא קל לי כול כך לנסח את הדברים בפשטות כמו שצריך, גם אני צריכה עוד לא מעט שנים עד שאני אגיע למילים הנכונות בדיוק, אבל זה מה שיש בינתיים ולדעתי אפשר להרוויח מזה אז אתם מוזמנים אם זה רצונכם! כישוף זה אני, כישוף זה אתה, כישוף זה הייקום, כישוף זה הכול! זה בא לידי ביטוי בדברים הקטנים ביותר, כמו להסתכל למישהו בעיניים, או לשבת מול הים ולהרגיש את הגלים באים והולכים, זה להרגיש צמרמורת של תשובה מהגוף כשחושבים על משהו שמסעיר או מרגש אותנו. כישוף זה המסע פנימה, להבין מה אני באמת חושבת, מה אני באמת מרגישה, להבדיל בין הניואנסים הקטנים, לדעת מתי אני כועסת ומתי עצבנית, מתי עייפה ומתי מותשת, מתי אני מתלהבת ומתי מאוהבת. כישוף זה להסתכל החוצה ולהבין, למה אנשים אחרים מתכוונים כשהם אומרים דברים מסויימים, למה הם מתכוונים באיך שהם כותבים, מה גורם להם לכתוב או להגיד משהו כזה ולא אחר, זה מסע של למידה. כישוף כזה הוא חלק מהחיים, אני לא צריכה שום נרות, שום קטורת, שום מעגל ושום צ'אנטים כדי לגרום לדברים לעבוד! אני צריכה את המיקוד שלי, את החיבור שלי, את הדבר הנכון לעשות, לגעת בנקודה המדוייקת שצריכה עזרה, להתיר את הקשר במשיכה אחת! בכול שאר הדברים (נרות וכ') אני משתמשת כשאני לא בטוחה בזה שהגעתי לנקודה האמיתית, או כשיש איזה מעצור בדרך למטרה שאני לא בטוחה שאוכל להתגבר עליו בלי המסגרת הטקסית, אבל כשיש רצון ויש מיקוד ויש עוצמה, זה כול מה שצריך ושום דבר מעבר לזה. ולמה אני מתכוונת בכול זה? מה אני מנסה להגיד בעצם? כדי להיות מכשף טוב, כדי שדברים יצליחו, ולא, אני לא מדברת ברמה של "לשנות צבע עיניים", "לעשות גלאמור", או אפילו "לזמן את הקאטה", אני מדברת על כישוף אמיתי, כזה שבא מהלב, למטרה מסויימת, לא סתם לשעשוע ולא כי משעמם לי, לא בגלל שזה נחמד ולא כי זה נותן לי הרגשה של כוח (שתעזוב אותי מייד אחרי זה בלי להשאיר כלום מאחורה ולא אמשיך לזכור אותו בעתיד). כישוף שבא מהלב, שמשנה את החיים שלי, שנותן לי עוצמה אמיתית, שמעורר את המחשבה ואת ההתפתחות שלי, שמעצים אותי קדימה והלאה, שזורם מתוכי, כישוף שבא ללא מאבק, בלי מלחמה, בלי אלימות, זורם ומצליח, כן הוא מצליח, כול פעם מחדש, לגרום לי אושר, לגרום לי סיפוק, לגרום לי הנאה אמיתית וילדותית מהעבודה שלי, לגרום לי גאווה! בשביל זה צריך את העבודה הכי קשה- היא העבודה העצמית. היא ההקשבה וההבנה, היא ההכלה של הייקום, היא המסקנה שכן, עכבר יכול להזיז הר, אבל הר שינסה להזיז עכבר, ידרוך עליו יהרוג אותו... זאת עבודה שאי אפשר לוותר עליה, אי אפשר לזרוק אותה לפח, אי אפשר להתעלם ממנה, ואפשר בקלות לראות את ההבדל (אפילו כאן בפורום) בין כאלה שעשו אותה לבין כאלה שלא. מי שמקדיש את חייו לכישוף עושה את זה ברצינות המתאימה, עושה את זה בהקרבה המתאימה, מי שלא, נשאר לנצח בעולם הפנטזיה שם הדמיון תמיד נשאר דמיון ואין שום כוח ממשי שמעביר את הכוח הזה לעולם הזה, למציאות המוחשית. ולכל מי שהגיע עד לכאן אני אומרת, אל תתנו לנוצות לבלבל אותכם! אגרגורים, גלאמורים, אלים, אבנים מיוחדות, בגדים, כול הדברים החיצוניים הם יפים ונוחים אבל הם לא הדבר האמיתי! מכשף אמיתי לא צריך שום דבר מכול אלא (אפשר אולי להשוות את זה אם אתם יכולים לזכור מקרה שבו בחורה יפה מאוד הלכה ברחוב עם ג'ינס וטי-שירט ועדיין סובבתם את הראש וידעתם שהיא פשוט יפה, ככה, בלי איפור ותלבושת ערב מפוארת, בלי עקבים ותסרוקת של שעות), מכשף אמיתי יסתכל לכם בעינייים ויחייך (בדיוק כמו אותה בחורה בדוגמה) ואתם תדעו, פשוט תדעו, שזה הדבר האמיתי, הלב שלכם ידע, לא יהיו שאלות, לא יהיו מריבות, לא יהיו ספקות ולא כיסוחים, מה שהוא יגיד יהיה תמיד נכון, לא כי יהיה פה ספק, כי יהיה ברור שזאת האמת. אם אתם מכשפים אמיתיים אתם יכולים להסתכל על עצמכם במראה ולראות בדיוק את זה...! אתם תדעו שיש לכם את אותה השפעה על אנשים אחרים, אבל עד אז, או שתבחרו בדרך הקלה החוצה, או שתמשיכו במסע, אין פה דרך ביניים ואין קיצורי דרך!

neophile

New member
../images/Emo45.gif

מעורר השראה

Jerald_Admonds

New member
אני מאוד מסכים עם חלק מהדברים שאמרת

חלקים נכבדים מתחילת ההודעה שלך נוגעים בתפישת עולם וקסם שאני מאמץ אותה קרוב לליבי כבר שנים רבות. אני חושב שעשית עבודה מאוד טובה בלהעביר במילים את הדבר הזה שאפשר לחוות, אך קשה, קשה מאוד לבטא. לעומת זאת, מה שאת מתייחסת אליו ככישוף 'לא אמיתי'- לפי דעתי הוא מערכת של כלים להתפתחות עצמית, או מעין מפה שמובילה אותנו למקומות וגוונים בנו שלא היינו חושבים לגעת בהם. קל ללכת לאיבוד בעולם המושגים, אך מכשף מנוסה ו'מואר' לא שוכח שמדובר במילים שבאים לתאר ולקטלג חוויות שניתן להגיע אליהם שוב ולהוביל גם אחרים לכיוונם.

cedir

New member
למרות שאני עדיין לא מנוסה...

לדעתי כל הנרות, הסמלים, הגלימות והטקסים הם בסך הכל כלים שעוזרים לך להתמצא בעולם גדול עד לרגע שבו תגיע לאלוהות. כמו מצפן ומפה של נווד, כמו מכחול וצבעים של צייר וכמו פטיש ומסמר של נגר. וגם אם הם רק כלים אתה צריך אותם עד לרגע שתגיע לשלמות.

spiral dancing

New member
אין מפה, יש דרך, כול הדרכים מובילות

לאותו מקום, או לכישלון, תלוי רק בך לפעמים אנשים שוכחים את העובדה שמדובר בכיוון בלבד ומדברים על הכיוון בלבד אפשר להמשיל את זה לזה שיש לי עבודה ואני נוסעת אליה ברכב ליסינג שלי הרכב הוא הדרך שלי להגיע אל מקום העבודה אבל לא הוא זאת העבודה כשמישהו ישאל אותי "איך מתחילים לעבוד אצלכם בחברה?" ואני אענה לו "משיגים רכב ליסינג כי בלעדיו לא תוכל להגיע למקום העבודה"- פיספסתי את השאלה, התשובה המקובלת תהיה כמובן "לומדים את המקצוע, מתקבלים לחברה וכ'"

Jerald_Admonds

New member
מסורות מאגיות וטכניקות

הן דרכים שכבר נוסו בהצלחה על ידי אנשים בעבר. אמנם כל אדם הוא ייחודי, עדיין כולנו דומים במנטליות שלנו, המבנה המוחי, הנפשי והפיזי שלנו. אם משהו עובד אצל אדם אחד, יש מצב סביר למדי שיעבוד גם אצל אחר למרות שלא בדיוק באותה הצורה. מאגיה באספקט הפרקטי שלה היא כלי שמביא לשינוי. גם אם אני מסוגל לקלוט ולהתחבר לקסם ולאחדות שקיימים בכל רגע ובכל דבר אני אוכל להביא לעצמי ולעולם שינוי ברמה מאוד נמוכה. צריך מסגרת עבודה מעשית, כדי להביא שינוי מעשי לעולם. אם לא כך, סתם הייתי כל היום באופוריה של התחברות ל'אינסוף'. זה מאוד כיף, אבל זה לא מקדם את האינטרסים שלי כתור אדם, ואת אלו של הקהילה אשר אני חלק ממנה. אני חושב שאת מתכוונת לכך שהעבודה העצמית וההתכוונות כל כך היכו שורש במאג כך שהדרך שבה הוא מתנהל בעולם בכל רגע ורגע היא המסגרת המאגית שבה יוצר ומעודד שינויים. אדם שהפנימיות שלו באה לידי ביטוי בכל מילה ובכל מעשה, אדם שחיי בטוטאליות.

spiral dancing

New member
מקפיצה

נראה שכל כך מעט אנשים קראו והגיבו, ששווה להרים את זה קצת!! הופ! הופ! היו פה מומחים רבים למאגיה, איפה הם פתאום???

סיריוס1

New member
אמנם אני לא מומחה גדול למאגיה כמו...

...שאר מכובדי הפורום כאן, אולם אני יכול להתבסס על נסיון רב בעולמות רוחניים רבים ומגוונים ולטעון שהסיבה שאנשים רוצים להיות מכשפים הוא בגלל באפשרות שזה מציע להגשים רצונות באופן מקוצר ונוח וקל וזול. הגישה של "לעקוף את חוקי הטבע" או "להשפיע כי זה אפשרי" נובע מסוחר שביעות רצון ממה שיש להם בחיים. הסבל הזה מתבטא גם בסגנון הכישוף ואופי החפצים והלחשים ויצורים השונים. הכישוף במהותו הוא שימוש בצד היצרי/תאוותי של הטבע. אין חוקי מוסר או הסכמות לגמי טוב/רע. פשוט עושים מה שרוצים וזהו מבלי לנתח תעומק מאיפה הרצון מגיע ולהכין הוא מוביל. הכישוף הוא שלב ראשון בצמיחה רוחנית לעבר הגשמת הפנימי התאוו והיצרי שיכול להיות הכל ולא כלום בו-זמנית. כישוף אסור בדתות רבות כי רדיפה והליכה אחרי היצר הבלתי מבוקר של האדם מוביל לחשדות, מחשבות רעות, מעשים רעים ומאבקים על שליטה וכח תוך כדי שנאה עיוורת. הכישוף נאסר כי הוא לא עבור בני אדם. הוא עבור יצורים ממימד אחר שלימדו את הקדמונים את רזי הכישוף ומאז זה בעולם. הכישוף הוא אמצעי לשליטה על המציאות עובר יצורים שהמימד שלהם מתיר זאת מתוקף אופיו הטבעי שנוצר על ידי כוחות הטבע. בני אדם נופלים בכישוף ומגיעים ליצירת מציאות שלילית לאדם: קללות, מוניפולציה, חשדות, מאבקים וכו'. אני מעדיף את המילה מאגיה מאשר כישוף כי המאגיה אינה נאסרה על ידי הדתות, שכן כל הדתות בנויות על מאגיה.לפיכך אני מגדיר את עצמי כמאג ולא כמכשף. ממש לא מכשף. מאגיה = שינוי מציאות תוך התחשבות בערכי מוסר וחוק מקובלים. לדוגמא: מרלין הקוסם הגדול, משה רבנו של ישראל. כישוף = שינוי מציאות ללא התחשבות בערכי מוסר וחוק מקובלים. לדוגמא: הפגנים, הויקנים, הוודו האפריקאי. ואולי אני טועה, בכל מקרה, כישוף זה לא בשבילי.

cedir

New member
אני

מגדיר את המאגיה והכישוף כאותו דבר כי אני יודע שאני אעשה את זה בהתחשבות.

RainBird

New member
לא שמות שונים שפות שונות. כישוף זה מהתנ"ך, מאגיה זה מלטינית (שואב מהפרסים) אחת מילת מקור והשניה מילה מאומצת אבל בעברית הן מילים המחליפות אחת את השניה.

סיריוס1

New member
איך יכול להיות שהמילה מהתנ"ך מפורשת...

..על פי משמעות פרסית או להיפך משמעות פרסית מפרושת על ידי מילה המתנ"ך. בימי קדם לכל שם לא רק היתה משמעות שונה אלה גם "רוח שונה". כלומר, להגיד מאג היתה מעוררת הבנות אחרות לגמרי אם היו אומרים "מכשף". המילה מכשף לדעתי מצלצלת כמו : "כשששפפפפ" שזה "כסף". כוח החומר ושימוש בעולם החומר לצורך יצירת מציאות. לעומתו מאג מצלצל כמו: "מאאאגגגג" שזה "מאור" ( = "כוכב" בלשון התנ"ך ) שזה שימוש באור לצורך יצירת מציאות. האחד זה מחוייב לעולם הפיזי והשני מחוייב לעולם המטפיזי (האור שאינו פיזי). לפיכך אני חושב שבימי קדם זה שקורא לעצמו מכשף היה מחובר לעולם החומר ואילו זה שקרא לעצמו מאג היה מחובר לכוכבים ולעולם האור...

cedir

New member
דבר ראשון

נראה לי שהמילה מאגיה היא די חדשה בשפה העברית דבר שני אני מתאר לעצמי שאם אתה בימי קדם היית יודע שלמה שקוראים בשפה העברית כישוף קוראים בפרס מאגיה והייתה בא אל מישהו בפרס ומתחיל לדבר איתו על כישוף תחת השם מאגיה הוא ואתה הייתם חושבים על דברים שונים (כי אתם מתרבויות שונות כי הכישוף מתבצע אחרת כי אצל היהודים הכישוף הוא דבר אסור)

cedir

New member
אני התכוונתי

בשביל יהודי - כישוף ומאגיה זה אותו דבר בשביל פרסי - כישוף ומאגיה זה אותו דבר אך הפרסי מבין את המילים האלו אחרת כי השקפתו על העולם שונה מזו של היהודי. כל אדם (גם בין יהודי ליהודי ופרסי לפרסי) יהיה שוני בהבנה של המילים כי השקפתם על העולם שונה (אך אצל שניים מאותו עם ההבנה של המילים תהיה יותר קרובה) מקווה שתבין.

RainBird

New member
יש לי בעיה עם הכותרת מצד אחד "מה זה בכלל כישוף" והמאמר שלך נותן סממנים לאנשים ולעשייה מאגית אבל הוא לא מגדיר בצורה ממצא וחד משמעית עבורך מה זה כישוף. את מדברת על מודעות עצמית והבנה שהכל הוא חלק מ"הכל" כן, אלו מושגים בסיסיים אבל עדיין חסרה לי הגדרה ממצאת. ארדן

spiral dancing

New member
אין לי מושג למה לא מצאת את מה שחיפשת

לדעתי הוא צועק מתוך הטקסט האם אתה מחפש בקצרה? הנה כישוף= החיים עצמם עכשו יותר ממצה?

RainBird

New member
לא. כללי מידי לטעמי אבל זו דעתי האישית ../images/Emo140.gif

למעלה