מה זה בסה``כ?!

קולקטד

New member
מה זה בסה``כ?!

לפני הולדתי לא הייתי קיים אין-התחלת זמן, אחרי מותי לא אהיה קיים אין סוף זמן, חיי הם פחות מהבזק של אור בחושך אינסופי, הבזק של קיימות באין אינסופי,( איך אין יכול להמשך?!) כל העולם הזה, התרבות הזו ותרבויות אחרות, העתיד וההיסטוריה, האדם ובע``ח, כולם נולדו איתי,כן, גם אפלטון וגם נפוליון, גם הממוטה וגם הפיל בגן החיות התנ``כי, כולם ככולם נולדו איתי וימותו איתי, גם את/ה שקורא/ת את זה!

morning star

New member
so true

מה שמקדם את ההבנה כי התודעה העצמית היא האמיתית היחידה לגבי כל אחד מאיתנו, ובעצם, חוץ ממני, לא קיים אף אחד אחר! שלכם הנווד

*_*

New member
נכון

לכן אני האדם החשוב ביותר ביקום, כי היקום הוא זה שיצרתי לעצמי ומטרתי להיות מאושרת.

אתה צודק...

אבל מה בעצם אתה מנסה לומר? שהחיים הם אפסיים? שאין להם כל משמעות? הרי כמו שאנשים נולדים הם גם מתים ,זה ברור, זה קורה לכולנו וכולנו חלק ממעגל חיים אחד גדול שסופו מגיע מתישהו, אבל לא הצלחתי לרדת לסוף דעתך, אתה אומר שאין טעם? או מה? מריה..

NoyNoy

New member
השאלות שנובעות מזה,

א. מה הטעם בעצם לקיומי, עם אחרי מותי כל מה שעשיתי חודל מלהתקיים (לפחות מבחינתי). כן כן, מהו טעם החיים? ב. האם אני באמת חדלה מלהתקיים? או שיש חיים אחרי המוות, או שאין. אם יש חיים אחרי המוות, השאלה היא אם הקיום שלי הוא נצחי, ואז אם הקיום שלי הוא נצחי, זאת אומרת שהייתי קיימת גם לפני שנולדתי. אם אין חיים אחרי המוות, אז בסדר, יש התחלה אמצע וסוף. אבל, וזה אבל גדול, תודעה זה לא דבר שמת. אז מה קורה לתודעה שלי? הרי שום דבר פיזי לא יכול להרוג אותה, אז בעצם כן יש חיים אחרי המוות (הפיזי)?

למעלה