מה זה בעברית cayenne pepper

mirileh

New member
מה זה בעברית cayenne pepper

חשבתי שזה אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה, אבל אני רואה באינטרנט שזה יותר חריף מהם (אז זה כנראה לא אחד מהם).

שרון 337

New member
mirileh- גם פפריקה חריפה תעשה את העבודה.

הרי את הפלפל החריף הצרפתים טוחנים לאבקת פלפל חריפה ,
כך שגם פפריקה חריפה רגילה תתאים.
&nbsp

כמו "דג פילה"

כשהייתי ילד, הדג הנפוץ ביותר (חוץ מקרפיון) היה מזן "פילה". לקח קצת זמן עד שהתחלנו לחלק את הפילה לתת זנים כגון לוקוס, נסיכה וכו'.
&nbsp
אז יש מדינות שבמקום "פלפל חריף", יש להן אלף סוגים של עינויים. ולכל וריאציה של שקשוקה, יש מדור הגהנום השמור לה.
&nbsp
הביאו לי פעם שקית פילפל קאיין עם מתכון לרוטב עגבניות. מלבד החריפות, הפילפל תרם טעם יחודי מאוד. לא נראה לי שאפשר להחליף ב-"פפריקה חריפה" או בשאטה.

שרון 337

New member
lseugy אתה הרי לא תשלח אותה לצרפת, בשביל הפלפל החריף,,

הפפריקה החריפה שבישראל,גם היא בסדר.

lseugy

New member
למה מאשימה אותי בדבר שלא עשיתי? דיברת עם גרושתי?

סתאאאאאםםםםםםםם

נטעליג

New member
סליחה, ברחה לי ההודעה:

ניתן להשיג בארץ , תוצרת ארה"ב (אולי גם ממדינות נוספות, זה המוצר שמוכר לי)

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
עכשיו זה אמנם כבר מאוחר אבל יש אפשרות עריכה בתפוז

אם ברחה לך הודעה יש לך עדיין 15 דקות לתקן אותה.
שימי לב שכשאת פותחת הודעה שלך בת פחות מ15 דקות יש לך אופציית עריכה.
&nbsp
כשבורח משהו אחר זו כבר בעייה רצינית יותר.

salo22

New member
זהו פלפל בפני עצמו, התבלין נפוץ וזמין בעיקר בארה"ב

אפשר לדעתי למצוא גם פה ושם בארץ. 30,000-50,000 בסולם סקוביל לא הולך ברגל, אבל לפחות מבחינת החריפות, אפשר להשתמש כמובן גם בתערובות פפריקה חריפה כאלו ואחרות.. יכול להיות שיש איזה ניואנס עדין מאוד מעושן באבקת קאיין, אבל אני חושב שהטעם המורכב יותר קשור דווקא לשימוש בתערובות Cajun מסביבת ניו אורלינס, שבהן הקאיין הוא מרכיב מרכזי, יחד עם די הרבה מרכיבים אופיניים אחרים.
אפשר לדעתי למצוא פה ושם אבקת קאיין בפני עצמה ותערובות Cajun, אפשר גם לגוון טעמים בשילובי אבקות זמינות יותר, כמו פפריקה חריפה עם מעושנת ומתוקה ממקורות טובים.

למעלה