זהו פלפל בפני עצמו, התבלין נפוץ וזמין בעיקר בארה"ב
אפשר לדעתי למצוא גם פה ושם בארץ. 30,000-50,000 בסולם סקוביל לא הולך ברגל, אבל לפחות מבחינת החריפות, אפשר להשתמש כמובן גם בתערובות פפריקה חריפה כאלו ואחרות.. יכול להיות שיש איזה ניואנס עדין מאוד מעושן באבקת קאיין, אבל אני חושב שהטעם המורכב יותר קשור דווקא לשימוש בתערובות Cajun מסביבת ניו אורלינס, שבהן הקאיין הוא מרכיב מרכזי, יחד עם די הרבה מרכיבים אופיניים אחרים.
אפשר לדעתי למצוא פה ושם אבקת קאיין בפני עצמה ותערובות Cajun, אפשר גם לגוון טעמים בשילובי אבקות זמינות יותר, כמו פפריקה חריפה עם מעושנת ומתוקה ממקורות טובים.