בועז הדבוראי
New member
מה זה בעצם דבש?
נשאלתי מה זה בעצם דבש ואנסה להסביר בקצרה, אנחנו עוד נרחיב על זה בעתיד, אבל בתור הסבר ראשוני: דבש הוא למעשה "צוף פרחים מרוכז" דבורי הדבש אוספות את הצוף מנדפות 80% מהמים שבו ואנחנו נשארים עם הסוכרים המרוכזים של הצוף.
סוג הדבש הוא פועל יוצא של סוג הפרחים שמהם אספו הדבורים את הצוף. לכן כאשר אומרים "דבש אבוקדו" מתכוונים לדבש שנוצר מצוף שאספו הדבורים מפרחי האבוקדו.
לכל זן של דבש יש תכונות שונות
• טעם: עדין או חזק, עם או בלי ארומה של הפרח עצמו (למשל לדבש בצל יש ממש ארומה של בצל אמנם עדינה אבל בהחלט מורגשת)
• צבע: מבג' בהיר דרך זהוב ענבר ועד כמעט שחור
• מרקם: נוזלי כמעט כמו תרכיז ועד צמיג כמו ממרח שוקולד
• טמפרטורת קרישה: דבש טהור חייב להיקרש, אך לכל זן של דבש יש טמפרטורת קרישה מעט שונה
יש מוצרים נוספים שבהם משתמשים במילה דבש כמו דבש תמרים הרי הוא הסילאן (אישית אני מאוד אוהב סילאן) אך הוא כלל איננו דבש. למרות שבתנ"ך הוא נקרה דבש הסילאן הוא רכז של תמרים שכלל איננו מיוצר ע"י דבורים.
נשאלתי מה זה בעצם דבש ואנסה להסביר בקצרה, אנחנו עוד נרחיב על זה בעתיד, אבל בתור הסבר ראשוני: דבש הוא למעשה "צוף פרחים מרוכז" דבורי הדבש אוספות את הצוף מנדפות 80% מהמים שבו ואנחנו נשארים עם הסוכרים המרוכזים של הצוף.
סוג הדבש הוא פועל יוצא של סוג הפרחים שמהם אספו הדבורים את הצוף. לכן כאשר אומרים "דבש אבוקדו" מתכוונים לדבש שנוצר מצוף שאספו הדבורים מפרחי האבוקדו.
לכל זן של דבש יש תכונות שונות
• טעם: עדין או חזק, עם או בלי ארומה של הפרח עצמו (למשל לדבש בצל יש ממש ארומה של בצל אמנם עדינה אבל בהחלט מורגשת)
• צבע: מבג' בהיר דרך זהוב ענבר ועד כמעט שחור
• מרקם: נוזלי כמעט כמו תרכיז ועד צמיג כמו ממרח שוקולד
• טמפרטורת קרישה: דבש טהור חייב להיקרש, אך לכל זן של דבש יש טמפרטורת קרישה מעט שונה
יש מוצרים נוספים שבהם משתמשים במילה דבש כמו דבש תמרים הרי הוא הסילאן (אישית אני מאוד אוהב סילאן) אך הוא כלל איננו דבש. למרות שבתנ"ך הוא נקרה דבש הסילאן הוא רכז של תמרים שכלל איננו מיוצר ע"י דבורים.