מה זה בעצם מוקדמות מס?

omer43342

New member
היי שאלה לגבי מוקדמות מס
מה זה בעצם ? אני פותח עוסק פתור והבנתי שאני הולך לקבל אחרי שאני פותח תלושים לתשלום שכום שהפקיד של המס הכנסה קובע
מתי אני צריך לשלם מוקדמות מס ? הבנתי שאפשר דרך האינטרנט
ואם למשל הרווח הוא 0 אני עדיין צריך לשלם כול חודש את הסכום שנקבע ?
האם יש לי אפשרות לבטל את זה לגמרי ?

בעצם לפי מה שאני יודע בסוף שנה אני מגיש דוח שנתי ועל בסיס זה הם יקחו לי מס הכנסה וביטוח לאומי
הסכום שאני משלם כול חודש הוא יתקזז אם זה ?

תודה על העזרה

GoldenEyes

Well-known member
היי שאלה לגבי מוקדמות מס
מה זה בעצם ? אני פותח עוסק פתור והבנתי שאני הולך לקבל אחרי שאני פותח תלושים לתשלום שכום שהפקיד של המס הכנסה קובע
מתי אני צריך לשלם מוקדמות מס ? הבנתי שאפשר דרך האינטרנט
ואם למשל הרווח הוא 0 אני עדיין צריך לשלם כול חודש את הסכום שנקבע ?
האם יש לי אפשרות לבטל את זה לגמרי ?

בעצם לפי מה שאני יודע בסוף שנה אני מגיש דוח שנתי ועל בסיס זה הם יקחו לי מס הכנסה וביטוח לאומי
הסכום שאני משלם כול חודש הוא יתקזז אם זה ?

תודה על העזרה
מקדמות מס הכנסה , כשמן הן , מקדמה ע"ח המס הצפוי.
את המקדמות משלמים כל 15 בחודש , ע"פ דרישתו של פקיד השומה , אשר שולח לך על כך הודעה.
אפשר לשלם דרך האינטרנט.
המקדמות הן על המחזור , ולא על הרווח . כך שגם אם היו לך הכנסות 2000 ש"ח והוצאות 2000 ש"ח , הרווח הוא אפס , והמקדמות תשלם על 2000 ש"ח.
יש אפשרות לבטל את המקדמות או להקטינן , אך אתה מודע לכך שאם בחישוב השנתי יתברר כי היה עליך לשלם מס , והיית יכול לשלם את המקדמות , יושת עליך קנס וריבית בנוסף על המס שיש לשלם.
אכן ע"פ הדו"ח השנתי יחושב לך המס השנתי ע"פ המדרגות האישיות שלך , ומסכום הזה יקוזז לך מה ששילמת כמקדמה.

כנ"ל לגבי ביטוח לאומי

שלום רב,

כפי שכתב GoldenEyes,
מס הכנסה קובע אחוז מקדמות ע"פ המחזור המוצהר בפתיחת התיק.

כך שכל חודשיים (עסקים גדולים פעם בחודש) עד ה-15 לחודש העוקב יש לדווח את מחזור העסקאות, ולשלם מס הכנסה בהתאם לאחוז שנקבע.

במידה ולא היו הכנסות כמובן שניתן לדווח מחזור עסקאות אפס ואז אין צורך לשלם מקדמות.

במידה ולא צופים רווח כלל ניתן לבקש ביטול מקדמות ע"י המייצג או לפנות למס הכנסה – במקרה של ביטול צריך לבדוק היטב שלא מגיעים לחבות במס כיון שבמידה ובעת הגשת הדוח השנתי יחויבו במס יוטל קנס ושערוך .

כמובן שבסוף שנה תשלום המקדמות יקוזז מהחיוב בפועל ואף יתבצע החזר במידת הזכאות.

כנ"ל לגבי מקדמות ביטוח לאומי .

בהצלחה רבה
דורון פרלשטיין,
שמידט בן צבי פרלשטיין,
רואי חשבון

למעלה