מה זה בעצם, רומן?

זיו25

New member
מה זה בעצם, רומן?

סוג ספרותי בעל היקף רחב משתרע לעיתים על פני מספר כרכים. הרומן מגיע לתודעת הקורא קטעים קטעים. אין מרומן מבנה חד כיווני בד"כ. עלילותיו סבוכות ומעורבות זו בזו. תנועת הרומן איטית. יש בו מקום לתיאור נרחב של הסביבה, והעמקה את תוך נבכי הדמות. יש בו לעיתים צרוף ופיצול של מספר עלילות, אפשר חעצב בו דמות על פני תקופת חיים שלמה מלידה עד מוות רומנים מסווגים לפי נושאים ותכנים: אהבה, הרפתקאות, התבגרות, על פי זרמים בספרות: רומנטי, ריאליסטי, אלגורי, זרם תודעה, ועל פי אופי הכתיבה: פילוסופי, היסטורי, חברתי, בלשי בברכה, זיו.

לילךLilach

New member
זיו ,../images/Emo49.gif ו ../images/Emo50.gif ../images/Emo140.gif

אחרי שקראתי אי אלו סיפורים קצרים שלך ,אין לי ספק שאתה האדם המתאים לניהול הפורום הזה ,אז שיהיה המון בהצלחה ותעשה חייל. ואל תשכח להחליף כובעים כשצריך
. אני לא בדיוק בקטע של סיפורי "רומן רומנטי" קלאסים וסכרניים אבל אוהבת מאד את הג´נר הכללי שקרוי רומן ,כלומר סיפורי חיים ,אני מעדיפה סיפורים שיש להם בסיס מציאותי כלשהו וכמובן שזור בהם דימיון מסויים ,למשל ספרים כמו: עלים נושרים ,סיפורה של גיישה ,צבע המים ועוד בסגנון הזה. כרגע אני ממליצה בחום על הספר: האפיפיורית יוהנה ,שהוא ספר שמבוסס על מציאות ,או שלא ,מה שבטוח שיש חילוקי דעות לגבי הבסיס ההיסטורי. למרות שינאתי להיסטוריה ,רותקתי בגלל הספר לחלק מדברי ימי האפיפיורים של ימי הביניים ,זה ספר מופלא על אשה מופלאה שהשיגה כמעט הכל בניגוד לכל הסיכויים ,אני ממליצה---> רוצו לקרוא אותו !

למעלה