מתכונים.
הבעיה שכולנו (מי שמבקר במטבח) מגלה שהוא מגיע לארה"ב - הוא שרוב המתכונים הישראלים לא ממש עובדים בארה"ב ויש צורך ללמו לאלתר. מכיוון שהגבינה לא אותה הגבינה, השמרים לא אותם שמרים, השוקולד לא אותו השוקולד, לחץ האויר שונה, החלב לא אותו חלב וכו' = הרבה מתכונים ישראלים (אפילו כאילו שאתה רגיל לעשות שנים) - לא יוצאים אותו הדבר (אם הם יוצאים בכלל) בארה"ב. אפילו כשבישראל אתה רגיל להחליף מוצרים דומים, בלי להזכיר שהרבה מתכונים ישראליים מדברים בכמויות כמו "חבילת חמאה" או "חצי בקבוק שמן" - כמות האלתורים שעושים מעלה על רמת הסיכון של מתכונים מדוייקים. אני כמובן לא מתכוון למתכונים הפשוטים, אלא למורכבים יותר הדורשים כמויות מדוייקות, תפיחת שמרים מדוייקת - וכו'.