מה זה דיסקט הצלה של WIN

מה זה דיסקט הצלה של WIN

תראו אני קצת קשה.....(מבקש סליחה מראש) כל מה שיש לי זה דיסק רגיל של WIN זהו... מכאן איך אני ממשיך???? לא מבין כלום.....

nando

New member
להלן התשובה !

כדרכם של דברים טכניים,אפילו מכונות כמו מחשבים יודעות להתקלקל.אחד הקלקולים הנפוצים הוא זה של מערכת ההפעלה. קרי של ה Windows. לעיתים הקלקולים הם כאלה שהתקון הוא אוטארקי דהיינו עצמי ולעיתים הוא דורש התערבות מסיבית יותר. בדומה למכונית שיודעת להתניע את עצמה באמצעות הסטרטר כך לרוב המחשב שלך יודע להתניע לבד לאחר לחיצה על כפתור ההפעלתה. אולם קורה שצריך להתניע בדחיפה. ולשם כך, במחשב נחוץ לך דיסקט ההצלה.שבין סגולותיו הפעלה בסיסית ביותר של המחשב למכשיר היודע לבצע פעולות קלט פלט בסיסיות. (בד``כ פעולות הקלט פלט יותר מסובכות כי הן כוללות גרפיקה עשירה וכו...) כל מי שהיה לו פעם מחשב ידע לנפק לך דיסקט דנן. אגב עצתי לך תצטרך לקנות ספר שמקנה מושגי יסוד בלעדיהם לא תוכל לזוז. בלעדיהם הקופסא הלבנה אפורה החדשה שלך תשאר מיותמת זמן הרבה זמן.(בהנחה שהינך מבקש לעשןת הכל לבד)

alona..

New member
דיסקט הצלה

דיסקט הצלה

של win זה דיסקט שאתה יוצר ברגע שאתה מתקין את ה- windows במחשב שלך. במהלך ההתקנה, באיזשהו שלב אתה מתבקש להכניס דיסקט ריק לכונן A ואז לדיסקט מועברים נתונים שמגבים את מערכת ההפעלה. ככה שאם אי פעם ``יפול`` לך המחשב תוכל להכניס את הדיסקט ולהעלות בעזרתו את המחשב מחדש. זו גם הסיבה שהוא נקרא דיסקט הצלה. בכל אופן זה לא שלב שהוא חובה, זו רק המלצה. ניתן לדלג עליו. ואם אתה ממש לא מבין- בקש ממישהו שאתה מכיר , רק וודא שיש לכם את אותה מערכת הפעלה (win 98=win98 וכו`). זהו, השאר זה כמו שרשמנו לך למטה. בהצלחה. אלונה.

nando

New member
תיקון קטן אם יותר ...

1. דיסקט הצלה אפשר לעשות Post Factum דהיינו לאחר שקיימת מערכת הפעלה מותקנת. 2.לצורך התקנת מערכת ההפעלה בלבד מ Scratch כלומר מאפס ניתן להשתמש בזה של ה 98 ולו לשם השגת יכולת תפעול לכונן ה CD. טוב,ליל מנוחה וחלום... (י.גפן)

@poet

New member
דיסק איתחול הוא בעצם דוס עם דרייבר לסידירום

eux

New member
טוב אז

דיסקט ``הצלה`` נועד לאפשר אתחול (BOOT ) של המערכת במקרה של שיבוש. הדיסקט מאפשר ביצוע BOOT וגישה לכונן הקשיח ולכונן ה-CD . כמובן....... שכל זאת וה-CD שלך סטנדרטי (ויש הרבה שלא בעיקר SCSII ). זהו אז בקיצור נועד לאפשר שיחזור של המערכת, כדאי שיהיה אחד בבית על כל צרה שלא תהיה... אגב תוכנות אנטי וירוס למיניהן מאפשרות ליצור דיסקט שיחזור משלהן. לפעמים הדיסקט הזה טוב מזה של ה-WINDOWS ומאפשר שחזור לא רק של קבצי המערכת אלא גם לאיזורי ה- BOOT SECTOR של הדיסק הקשיח. ושלא נדע צרות.

למעלה