מה זה הדג הזה?

עמי31

New member
מה זה הדג הזה?

זה דג שאנחנו קוראים לו ציפור-ים ....עכשיו נשאלת השאלה אם הדג הזה כשר ומהו השם הנכון בשפת הדייגים

מכנים את הדג הזה...

בן-גוריון, או בשמו העיברי: דבשתן ים-תיכוני או בשמו הלועזי: ALECTIS ALEXANDRIOUS עמ´ 167 למי שיש את "מדריך הדגים של ארץ ישראל" של דני גולני. ביי

אין דג כזה

קיבוצניק הגיע פעם ראשונה בחיים שלו לביקור בגן חיות. הביאו אותו לראות ג´ירפה. עמד. הסתכל, הסתכל, הסתכל, ובסוף אמר: "אין חיה כזו". זהו.

ohad היחיד

New member
לי הוא נראה

כשר ,תיקח סכין ותנסה לגרד את עורו בכיוון הנגדי אם יוצא קשקשים הוא כשר, לי הוא נראה כשר וטעים.אגב יש מתכונים בפינת המאמרים... בתאבון

BEN86

New member
אצלנו קוראים לו...

אצלנו קוראים לו או דג בן גוריון כי הוא דומה לבן גוריון או דג מראה כן הוא כשר הוא ממשפחת הטרולוסים והשולות הוא דג נחמד לא טעים במיוחד בדרך כלל מביאים אותו ברשתות אמבטן אחרי סערות!!

paluta

New member
דבשתן ים תיכוני -

הערבים קוראים לו קמל (גמל) ,ושמו הנפוץ דג בן גוריו ממשפחת הצניניתיים חי בגב המים בקרבת החוף לא הכי טעים לפי התמונה שהעלית תפשת דג גדול יחסית לגודל הממוצע שהוא בסביבות 25 - 30 ס"מ אורך לצעירים שבחבורה יש מעיין חוטים שיוצאים מסנפיר הגב - כאשר הדג מתבגר ועולה על אורך של כ 20 ס"מ החוטים האלו נעלמים. כבר לא ראיתי דגים אלו מזה שנתיים באיזור הצפון

rondadon

New member
רבותי.....מאיפה תפסתם את הדג הזה???

זהו צנינתן צעיר או - Permit!!!!!!!!! או "גמל" כמו שקוראים לו באמת הדייגים...... לא ידעתי שיש כאלו פה בכלל!!! זה לרוב דג של מישורי מנרגובים... כמו כל שאר האינטיאסים והתרחונים - כשר בהחלט!

paluta

New member
רון בצפון לא תראה אותו

כבר מזה שנתיים יותר הוא כבר לא מופיע באיזור הצפון - אני מנחש שהוא נידוג באיזור הדרום וכל זאת בגלל מצב הדגה הנעלמת אט אט דרך אגב אחת לכמה זמן תוכל לראות 1 או 2 בשוק הדגים בעכו

rondadon

New member
וולאה? היה כזה בצפון?

למה לא התחלתי לדוג לפני 10 שנים.....אוףףףףףףף... הפסדתי הכל.......

למעלה