מה זה הטיפול הפנימי בסרטן הערמונית?

kity02

New member
מה זה הטיפול הפנימי בסרטן הערמונית?

אבא שלי סיים טיפול של 6 שבועות הקרנות מצד אחד בסרטן הערמונית. מאחר שיש לו שתל בירך, לא יכלו להקרין בצד השני. לכן הוא עובר מחר טיפול בהרדמה (עוד לא יודעים אם כללית או מקומית) - שמכניסים לו מחטים פנימה, ודרכם מבצעים את הטיפול. אינני יודעת בדיוק מה מהותו של הטיפול הזה. הבנתי שהוא די חדשני. אני קצת חוששת מעניין ההרדמה, בעיקר מהרדמה כללית, כי גם כך אבי שיחי' איננו אדם בריא במיוחד. האם מישהו מכיר את הטיפול הזה, של המחטים וכו'? זה טיפול בשני שלבים, שביניהם 12 שעות, ובמהלך הטיפול אבא שלי אמור להיות מאושפז, ואסור לו להזיז יד או רגל. מישהו מכיר? אשמח למידע נוסף, ולקצת עידוד. תודה.

בוזיקית

New member
עידוד אני יכולה לתת לך בשמחה ../images/Emo20.gif

אך אין לי מושג בקשר לשאלה ששאלת... שולחת לך הרבה כוח, יקירה!

אביתר27

New member
מנסה לעזור...

מעט מידע ולא מניסיון אישי, אבל אני יודע שיש מקרים שמכניסים לתוך הגוף מקור קרינה (רדיואקטיבי, אני חושב) שהורס את הגידול ע"י קרינה מקרוב. מקור הקרינה נמצא בגוף במשך שעות עד ימים תלוי בתיכנון הספיציפי לאותו אדם, ובזמן זה אסור שתהיה תזוזה, כיון שמדובר בקרינה תוך גופית, ולא רוצים שמקור הקרינה יזוז... מקווה שאני לא מטעה ומבלבל, אבל שמעתי על שיטה כזאת, ומתוך מה שכתבת נשמע לי שמדובר בזה או במשהו דומה. שוב במקרה שלנו אשתי עברה הקרנות "רגילות" אז זה לא מניסיון אישי. בכל מקרה מאחל הרבה בריאות והצלחה

kity02

New member
והנה משהו שמצאתי בנושא

הטיפול לא חדש מאוד, כבאר נוסה בהצלחה מזה ב10 שנים, אפילו יותר בהצלחה מהקרינה החיצונית. בכל אופן, תודות על התמיכה. בוזי, יש לך הודעה בתא האישי.....

היי קיטי

אני לא בטוחה, אבל אני אנסה - יש טיפול בשם ברכיתרפיה. שמהלכו מחדירים תחת העור באזור הגידול גוף, אולי בצורת מחט שמכיל חומר רדיואקטיבי. ואז הטיפול הוא יותר ממוקד. אני מצרפת לך קישור, שאמנם מסביר איך הטיפול נעשה אצל נשים (משמש לטיפול בגידולים באזור הרחם). מקווה שזה יעזור (ומקווה שאני לא טועה בניחוש) אם יש לך עוד מידע, נשמח לעזור לך בהמשך. רק בריאות
גלי

למעלה