מה זה המושג "סינגל טראק"

motiyairl

New member
מה זה המושג "סינגל טראק"

ראיתי מאמרים והכל סבבה אבל תנו לי קצת הסבר על המושגים.

aFish

New member
Single Track

משמעות המושג הוא שביל צר המספיק למעבר בו זמני (במקביל) של רוכב בודד בלבד. יתרונו של הסינגל בניגוד לדאבל הוא ההשתלבות היפה שלו בתוך הטבע בצורה מושלמת (פחות או יותר) כך שתחושת הרכיבה בשטח מועצמת וחווית הרכיבה היא במיטבה. חתרון נוסף הוא שהסינגל יכול לשמש כזריקת אדרנלין עקב כך שבניגוד לדרך רחבה דורש מיומנויות היגוי ושליטה גבוהות בין אם הוא מהיר ונטול מכשולים אך מתפתל היטב ובמיוחד עם הוא רצוף מכשולים ההופכים אותו למה שמכונה "טכני" ודורש מיומנויות נוספות של רכיבה על גבי גינות סלעים, שיפועים תלולים על סלעים, דרופים ושאר נפלאות...

רֶשֶף

New member
פששש... מאיפה שלפת את זה? ../images/Emo3.gif

"לאף אחד מאיתנו אין באמת ידע. מה שאנחנו יודעים זה בסה"כ מיחזור של אינפורמציה ששמענו מאחרים". (חכם רומני מתעמק בסוגיית הידע [והוא אכן יודע על מה הוא מדבר])

aFish

New member
מילון אבן שושן למונחי אופנים....

אני בדיוק כותב אותו...בימים אלו.

ophek

New member
את עגיין צעירה והעתיד לפנייך

וכפתגם הידוע "לא כדאי להכנס למקומות שחכמים בקושי יצאו ממנו"

רֶשֶף

New member
נו... איזה נודניקים ../images/Emo123.gif

אפילו מחמאה אי אפשר לחלק לבנאדם בלי, שאיזה ליצן יחטוף רגשי נחיתות. יאללה ילד, לך תשתה שמן ברקס. אחרי זה תקרא שוב בעיון את ההודעה שלי ואם עדיין תחשוב שיש כאן איזה ניסיון להסתלבט על חשבונו של מישהו, תבוא פה אצלי, אני אסדר לך את הפָּאקוּנג-ראש. חינם. לא אקח ממך אגורה. באמא'שלי.

bravo210

New member
מה אחי??? רשף כנס מהר

אחי מכול האנשים בפורום הזה חשבתי שסוף סוף אחד אם הומור?!? אחי זה בצחוק!!!! מה איתך??? מה הרצינות הזו? אני אומני ויורד על רומנים דודה שלי היתה אומרת : "אני בשוק אני בהלם אני המומה"

אה, זה פשוט !

נניח שאתה רוכב לכוון צפון בלילה. ממולך שני אורות מתקרבים,איך תדע אם זה משאית או שני כבישונים? העניין מתחיל בזה שאתה חושב אם אם להוריד הילוך או לרדת לשוליים. כאן מתחיל כל ההסבר בעצם. אם אתה יורד לשוליים מייד אתה עושה את החשבון אם הצמיד שלך פנאנרייסר XC-34DTR יעמוד בשפשוף לאורך 500 ק"מ או שהיה עדיף לך לעבור לצמיג קדמי IRC-SS76YUI ואחורי הגון ברוחב 2.4 ספישלייזד UV5 AGK שעליו יש חילוקי דעות לכאן או לכאן. למחרת בבוקר את מתעורר עם סוגיית הצמיגים בראש שלא נותנת לך מנוח לפני רכיבת XC משולב בשבילים חצי אגרסיבית בין שמןרת פולג לשפך האלכסנדר בואכה חוף ינאי ומייד אתה פונה בשאלה מוחצת לפורום.. מה עדיף מזלג רושקוקס מהלך 128.5 מ"מ עם חוזק צידי של 45 באר לסמ"ר שבא עם מערכת שמן אויר מתכוונת עד ל-XC עדין 77.9 מ"מ אם אתה לוקח בחשבון שחלק מהדרך היא חולית או עדיף בולם אחורי קפיץ 3.5 אינץ עם מזלג 100 מ""מ מקדימה של מאניטו מעביר הילוכים LX מקדימה XT מאחורה וברקס דיסק מיכני.? חתיכת דילמה. בשביל מה יש חברים? וגם מומחים? עכשיו אתה הולך להכין קפה עד שהחברה בפורום מייד יגדיו לך לעבור למזלג "לפטי" של קנונדייל ע"ח מהלך משתנה בבולם קדמי שלא יעיל ברכיבות אגרסיביות מעל לגובה של 30 ס"מ של סלעים בלי שפיצים. עד שאתה לוגם את הקפה פתאום נופל לך האסימון פוףףףףףףף... ה-ס-ט-ם ! אולי הזוית שלו משפיעה על ההיגוי מה שמפריע לשבילים אגרסיבי אבל נוח לעשות ווילי...כאן אתה מתחיל להרגיש במלכודת.. הסטם למעשה מחייב אותך להחליך את הפנימיות לונטיל צרפתי ונטיל צרפתי מבקש חור קטן בחישוק.. עכשיו צריך גם עיצה איך מקטינים את החור בחישוק בטוח שמישהו מהרוכבים בפורום כבר עבר את שינוי המבנה הזה.. המממממ.. ונטיל צרפתי.. לגימה מהקפה מכניסה את המחשבות למוד יותר צלול. בעצם אם אני לוקח שילדה מאלומניום 7599 משולבת עם סיבים תזונתיים באיזור המזלג האחורי הקשיחות הצידית של הסיבים תתן מענה לבולם הקפיץ האחורי ואפשר יהיה להגדיל את העומס למהלך של 7.88 אינטש רק מאחור !! המשמעות היא שהמזלג הקדמי יכול להיות עם מהלך קבוע של 102.75 גרם לס"מ אם אני על שבילים עם רמת גימור בינונית. כלומר העניין ברור לחלוטין. השעה כבר 17:45 אחה"צ.. אבל אם נניח אפשר יהיה להקטין את העלות של הסטם על חשבון הקסדה יכול להיות שהרכיבה תהיה מעט יותר אגרסיבית רק שצריך לקחת בחשבון את הסנייק בייט שעלול לקרות בגלל מהלך קדמי קצר. המשמעות הנגזרת היא כל כך ברורה צמיג רחב מאחור עם אחיזה בינונית בלחץ 48PSI צמיג קדמי עם שיניים הפוכות בלחץ 41PSI זה נותן מענה לא רע לבעיית המזלג הקדמי. השעה 23:55 העיניים נעצמות אבל הסוגיות לא רק שלא נפתרות מתעוררות חדשות. יום שני 06:00 קפה של בוקר עם חתיכת עוגה ללא סוכר מביא ותי למחשבה שהגיאומטריה של השילדה יש בה איזו בעייה שאני צריך לתת עליה את הדעת קצת יותר לעומק. תוך כדי צחצוח שיניים אני מבין שמהלך גדול במזלג הקדמי משפיע על המשקל ומקשה על עליות תלולות,בקשר לצמיגים אני כבר כמעט בטוח רק עם עוד 20 עד 30 דעות שונות של החברים בפורום בטוח שהבעייה שלי תיפתר,אבל הכיוון שלי הוא לכיוון פנארייסר TY33UT וההבדל בינו לבין פנארייסר RUW8688 הוא כל כך מזערי שעבור XC תחרותי או שבילים סלולים של קק"ל לא יהיה הבדל ממשי אם המזלג הקדמי לא יחרוג ממהלך של 100 מ"מ כל זה בתלות לשיכוך בובינג עד לרמת מינימום. השעה 12:00 כבר ארוחת צהרים ואני מתחיל לחשוב על ספיישלייזד אפיק. ז"ק יחד עם שיכוך מלא מה שנותן יציבות צידית מחד-וקשיחות מעגלית מאידך. אם זה כל כך טוב למה קנונדייל לא הולכים על הרעיון? 22:00 ה"הלפטי" הזה מצליח להוציא אותי משלוותי. אלומיניום משובח,מנגנונים שמבינים את עצמם יותר טוב מעצמם טכנולוגיות מתקדמות צמיגים "לפטי" כידון "לפטי" (חצי כידון) דוושות "לפטי" וכל זה במחירי מבצע של 38,000 ש"ח עד סוף החודש. 02:00 אז זהו,צמיג אחורי השגתי במחיר לא רע את הקדמי כנראה שאזמין מחו"ל עבור שבילים אגרסיבי עד אגרסיבי ביותר . הבעייה עדיין עם הסטם. טוב יש גם את מחר לפתור עניינים. . . . הבנת מה זה סינגל טראק? כל היום וכל הלילה וכל השבוע וכל החודש אתה חושב רק על אופניים. סינגל טראק. פשוט, לא? יורם

רֶשֶף

New member
אללה יסתור! ../images/Emo12.gif

מפתיע שלא צירפת לזה גם את הלוגו של איזי-ריידרז.

u88

New member
../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ענק !!!!!!!!!!!!!

ענק !!!!!!!!!!!!!

S h u g i

New member
בסוף המשלחת שיוצאת להודו ../images/Emo150.gif

כדי "להציל" את בנינו המסטולים שמשתמשים בסמים קשים יגיעו לפורום הזה המצב פה נראה יותר פאטלי ..
ופה אין שום תוכניות גמילה ! או שזו פשוט דרך של יורם להתכונן לעליה של שוקף בשבת ..?

למעלה