התגובה הזו בהחלט באה מכנות
ומסקרנות. אם באמת ניתן לראות את הדברים כמו ג'ורג' באותו פרק של סיינפלד (אתם יודעים על מה אני מדבר, נכון? זה שודר בדיוק אתמול בביפ), ואם חלק ניכר מהאסקסואלים אכן רואים את זה ככה. מקריאת כל ההודעות כאן, אני רואה שהכל הרבה פחות פשוט משחשבתי. שבאמת יש הרבה מאוד גורמים המניעים ומובילים לאסקסואליות, ושלמרות שלעיתים זה נראה כך, חלק קטן יחסית באמת נתון לבחירה. אני חושב, שכמו שמספר מגיבים ציינו כאן, מין היא פעולה מאוד אישית ואינטימית, מחללת ופוגעת, ויצור רגשי סבוך כמו האדם, לא אמור להתייחס בקלות דעת לפלישה שכזו. על מנת שיאפשר לעצמו להגיע למצב שפלישה שכזו תתקבל בצורה חיובית, חייבת להיות קירבה וקישור נפשי עם האדם עימו הפעולה הזו נחלקת. מבחינתי הקירבה והקישור הנפשי מוגדרים כאהבה, וכחלק מן האהבה, לא רק ש'נפתחת האפשרות' לקירבה מינית, אלא אף עולה הרצון לקירבה מינית, משתחררים חומרים 'מעודדים' ורבים חווים צורך להתחבר עם האהוב גם בצורה גופנית. כמובן שאהבה היא ממש לא רק מין, יש אהבה אפלטונית (כפי שאני חש לידידות נפש) שאין בהן שום אלמנט או צורך מיני, ומכיוון שמדובר בערך רגשי, תחושת האושר וההנאה מגיעה מסיפוק האחר והבאתו לכדי אושר, מה שניתן להשיג גם בדרכים שאינן גופניות. למרות זאת יש לי בכל זאת צורך גופני עם ידידותי, שמתבטא בחיבוק,נשיקה או ליטוף, שכן אני אדם שאוהב ,זקוק ונהנה להעניק חום, בכלל בלי קשר לקונוטציה המינית. ככל הנראה מבחינתי ההבדל (והוא
מאוד גדול) בין 2 הקשרים הוא המשיכה המינית עצמה, הרצון לנשק והמטרה להגיע להנאה מינית משותפת, בעוד אין כזו בקשר שלי עם ידידותי (אני עדיין רוצה לנשק אותן בצורה א-מינית, לציון קירבה כמו שמנשקים בני משפחה, אבל אני מניח שזה מתוך אלמנט תרבותי, ובהנחה שזה לא היה נהוג לחלוק נשיקות שכאלו בקשר שאינו רומנטי, כנראה שלא הייתי רוצה לעשות זאת). כאמור, גם בגלל שכך אני מרגיש, וגם בגלל שמעולם לא הייתי טיפוס מיני במיוחד, אני לא מוצא עצמי נוהר אחר ההמון תאב היצרים, ולעיתים לא ממש מבין 'מה עובר עליהם' שהם כאלה. אני אישית אוהב לאהוב, והמין הוא רק תוספת נעימה. ואני אדם מאוד רומנטי, מפנק ומשקיע, גם לולא היה מעורב בכך מין, שכן אני נהנה מהחום ומה'דרך' לא פחות (אם לא יותר), מהמין עצמו. שמתי לב שבכל נושא אתם מפתחים ערב רב של נושאים וזה מאוד מקשה עלי להגיב. וחבל, כי אתם מפתחים נושאים מעניינים, אבל גוררים אותם לנושאים מעניינים אחרים... אני מניח שאי אפשר להתלונן על דרך המחשבה, אבל אולי כדאי לפתוח נושא חדש כשמתחילים להגיב עך משהו ומתפתח נושא אחר מהמקורי? תודות על הברכות