מה זה הצבא הזה?

s h o o s h a

New member
מה זה הצבא הזה?

מבקשת לשתף אתכם לא לבקש עיצה לא לרטון כנגד אלא פשוט לשתף אתכם "ומעשה שהיה כך היה" בני הבכור התגייס לפני קצת יותר משנה לצה"ל חלם להיות לוחם והגיע לחטיבת גולני היה "מורעל" עבר את הטירונות, את מסע הכומתה, נחשב לאחד מהחיילים היותר טובים תמיד "צעד בראש כולם", רוח קרב ורוח נתינה ועזרה בשלב מסויים, המצב האישי בבית החל לתת אותותיו הורים גרושים מצב כלכלי לא משהו ועוד כל מיני הילד פנה לגורמים המתאימים סיפר, שיתף, ביקש ונתקל באטימות תהומית מאידך, תלו בו המון תקוות קורס מ"כים קורס קצינים ועוד כל מיני והוא רק רצה להיות קצת יותר בבית לעזור להיות נוכח בתקופה לא קלה ולא פשוטה והמערכת - אטומה אז הוא נשבר ויום אחד בהיר, ימים ספורים לאחר שהחל את קורס המ"כים, בחופשת השבת הראשונה אליה הגיע, ממנה לא שב לבסיס. ועבר יום ועבר שבוע ועבר חודש. הילד נעדר מהצבא ואיש אינו תוהה היכן הוא. אולי קרה לו משהו אולי, חס וחלילה, התאבד, אולי .... אטימות ועבר עוד שבוע ועוד חודש וכלום. בשיחה שלי עם נציג קצין העיר בעיר מגורינו נאמר לי כי חייל שנעדר, הצבא מסיר ממנו את האחריות וכל טיפול בו נעצר. לשאלתי "כיצד אתם יודעים אם הוא עריק או סתם נעדר או שקרה משהו" נעניתי-"אנחנו לא ועדין, הצבא מסיר אחריותו מחיילים נעדרים". "אבל יש לו נשק בבית" המשכתי. והתשובה בעינה "ומשטרה צבאית?" כאן כבר זכיתי לקול מצחקק "נו באמת. יש עריקים של שנה ושנה וחצי שעל המשטרה לטפל בהם. אז חודשיים?" הייתי בהלם. מודה. וזהו הצבא שכל כך התגאיתי בו זהו הצבא שכל כך התגאיתי שבני משרת בו זהו צבא ההגנה לישראל. אגב, בני הסגיר את עצמו ממתין למשפט כנראה תיגזר עליו גם תקופת מאסר ואני ... נשאר לי רק לחכות שישוב אז לפני שדמעותי מציפות את המקלדת ומקצרות את המחשב, מסיימת הנה, שיתפתי

זה לא חדש

בצבא מתיחסים לחיילים כאל חפצים , אני כיום גם בטביע משפטית נגד הצבא, הם חושבים שאנו נתנו להם חבילה מיותרת

faith2

New member
"רכוש צבאי"

מצד אחד אנחנו מדינה דמוקרטית...מצד שני אנחנו הופכים לשנתיים-שלוש לרכוש צבאי. חייל שנמצא במצב נפשי קשה, והצבא שנכנס לאטימות במצב כזה עוד מעמיד למשפט חייל שבחר לצאת מהמערכת-מהחיים, כי לא נתנו לא עזרה חייל שבחר להתאבד- החייל הזה מועמד לדין. על מה? כי פגע ברכוש צבאי?....הבעיה היא בגישה! שאני אתגייס דבר ראשון אני אזכור שאני בנאדם אנושי! אני לא חפץ ואני לא רכוש של מישהו- אני אדם בזכות עצמי! חבל מאוד מאוד מאוד שככה הצבא עושה לנערים שנותנים מעצמם ואף לפעמים בחייהם- חבל מאוד! ושושו- אני מוזמנת תמיד לפרוק את ליבך כאן, קבלי ממני
! ואל תתני למוסד להכניע אותך- תילחמי איתו עד הסוף, אולי את עוד תביאי את השינוי בגישה ונטילת האחריות של הצבא.

ממש לא נכון

העניין של "רכוש צבאי" אבל לא פה המקום לפרוט מה הצבא עושה או לא עושה עם איומי התאבדות. סיסמה מטומטמת (סליחה, לא את, אלא הסיסמה) חייל שמנסה להתאבד לא עומד למשפט!!!! אלא מופנה לקב"ן , פסיכיאטר ועזרה נפשית אחרת. ככה, רק קצת בעניין של עובדות. לא שחיילים לא מנסים להתאבד, לא שחיילים לא נמצאים במצוקה עקב שירות צבאי גם (כמו עקב בעיות רומנטיות או שלל סיבות אחרות גם) ,לא שהמפקדים רגישים או מבינים או רואים את מצבו של כל חייל לפני ניסיון ההתאבדות. אבל מכאן לסיסמה המטופשת שחייל עומד למשפט בגלל שפגע ברכוש צה"ל..המרחק עוד גדול. נ.ב. גם חציית כביש שלא על פי החוק ,לא במעבר חציה וכו-גוררת עמידה למשפט, אבל גם שם לא נשפטים על פגיעה ברכוש צה"ל ,אלא על אי ציות לתקנות תעבורה מספר XXX.

faith2

New member
../images/Emo4.gif

ככה אני הבנתי, לפחות ככה אמרו לי. בקשר לרכוש צה"ל- זוהי אינה אגדה....ככה מכנים אותנו- אותם נערים שמתנדבים למען המדינה. אני לא רכוש של אף אחד- חוץ שמרכוש של עצמי.

"הצבא הזה"

מורכב מאנשים, צעירים בחלקם, בגיל של הילד שלך (ושלי) לא תמיד חכמים, לא תמיד רגישים,לעיתים אטומים , לא תמיד נוקטים בפעולות חכמות. ואין לי נחמה עבורך, כנראה כי הילד יקבל עונש, כצפוי מאסר הוא יודע את זה את יודעת את זה. זה המחיר השאלה אם הפעולה של העריקות הייתה פעולה "חכמה" שלו, אינה שאלה במקום כיום, כי זה כבר נעשה וקיים. עכשיו רק תחשבי איך לאסוף את הכוחות שלך לתמוך בו . מחזיקה לך אצבעות שיעבור לך קצר יחסית.

s h o o s h a

New member
מי אמר שאין ניסים?

אז כן, גם לבן שלי קרה נס וגם לי, כאמו הוא נשפט והתגלה הצד היפה והחיובי של הצבא בפניו של שופט מבין ומתחשב שנתן לבני את הזכות להשמיע שלקח לעצמו את הזמן להקשיב ומתוך שיקולים אנושיים, כמו גם "משפטיים" גזר עליו עונש קל מאד מאסר בן 7 ימים בלבד ארבעה על תנאי שלושה בפועל נס חנוכה - כבר אמרתי? ובתום תקופת המאסר יחזור בני אל הגדוד הפרפרים בבטן מתחילים כבר מעכשיו להשתולל הגדוד משרת בשטחים לשם הוא יחזור (אבל זה כבר סיפור אחר) אז רק רציתי להודות לכולם על החום והתמיכה ורציתי גם לומר כפי שידעתי לקטר עד כמה הצבא שלנו הוא כפי שהוא אני גם יודעת להודות שיש ואפשר גם אחרת ועל כך אני כל כך שמחה ומאושרת שיש עדין אנשים עם לב ונשמה שבת נפלאה שתהא לכולנו

עינת

New member
הצבא

כמו כל מוסד במדינה לצערנו ביוקרטי להחריד אבל בכל מקום נתקלים בכאלה שעובדים על פי הספר ואת אלו שיש בהם מן הניצוץ האנושי ולמרות הספר קשובים ולמזלכם שושה נתקלתם בשופט כזה... ואני רק חושבת מה מחכה לי עוד מעט קט כשבני יתגייס (במרץ) וכמה חכמה המדינה שלוקחת אותם לצבא בעודם תמימים וחדורי מוטיבציה...

s h o o s h a

New member
אנשים טובים באמצע הדרך

כן עינת, יש עדין אנשים טובים בכל מקום אלא שהם כל כך מעטים שהם הופכים להיות כמו "דנידין" רואים ואינם נראים צריך המון מזל כדי לפגוש אותם מאחלת לך ולבנך גיוס קל והלוואי ואתם תפגשו רק את הטובים שבהם

jessy19

New member
../images/Emo24.gif

לצערי בתור חיילת בצה"ל אני מוכרחה להסכים שהצבא הוא ארגון אטום וחסר רגישות.

s h o o s h a

New member
מסתבר שגם עם השנים יש דברים

שלא משתנים כמו שאלה : "למה יש גדרות סביב כל בסיסי צה"ל?" תשובה : "כדי שההגיון לא יוכל להיכנס"
אז ייתכן שהגירסה "השתפצרה" במהך השנים, (בכל זאת עברו מעל 20 שנה מאז שאני הייתי שם) אבל המהות, לצערי, נותרה בעינה.

faith2

New member
אני מתפללת...

שיגיע היום הזה מהר- ומדינת ישראל לא תצטרך עוד צבא בשירות חובה. אמן והשנה החדשה תביא עימה רק שלום. אמן!

למעלה