מה זה הקרם שקדים במילוי של הקרואסון שקדים?

alonaski

New member
מה זה הקרם שקדים במילוי של הקרואסון שקדים?

רוצה להכין ומצאתי אצלנו בחנות תבלינים - חלבה שקדים ללא סוכר של "שקד תבור" וצנצנת אחרת של שקד לבן בכבישה קרה, ללא סוכר.

מה לקחת? אולי משהו אחר לגמרי?...

יצורה

New member
משהו אחר לגמרי

קרם שקדים זה קרם שמכינים מחמאה רכה, שקדים טחונים ואבקת סוכר, בד"כ ביחד 1:1 (יש גם ביצה, לא זוכרת בע"פ אם גם היא באותו יחס או בכמות קטנה יותר).

bali

New member
מנהל
קרם שקדים למילוי קרואסונים/טארטים

לא קשור לממרחים מוכנים שקונים בחנויות.

הנה מתכון לקרם שקדים:

200 גרם אבקת סוכר
200 גרם שקדים מולבנים טחונים
2 כפיות גדושות קורנפלור
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 ביצים
1-2 כפות רום (המשקה, לא תמצית) - לא חובה אבל מוסיף

מעבדים את כל החומרים יחד במג'ימיקס עד לקבלת משחה אחידה וחלקה. אפשר להכין גם במיקסר עם וו גיטרה, רק שאז החמאה צריכה להיות בטמפ' החדר.
את הקרם הזה שומרים מכוסה במקרר עד השימוש.

alonaski

New member
תודה. בעיני רוחי חשבתי על קרם שקדים שיהיה

יותר בעל נפח ואוורירי. משהו במרקם של מקצפת שמכינים משמנת מתוקה בשילוב אינסטנט פודינג וניל. מה את אומרת? אפשר ליצור קרם שקדים במרקם כזה?

bali

New member
מנהל
קרם שקדים אפוי לא יהיה אוורירי

ואי אפשר שיהיה מבוסס על קצפת ופודינג. הקצפת תהפוך לנוזל באפייה.

אפשר לאוורר את הקרם עם חלבונים מוקצפים שמקפלים לתוך הקרם לפי המתכון שנתתי לך. וגם את זה לא ניסיתי, אבל חושבת שיעבוד.

alonaski

New member
לא תכננתי לאפות את זה. תכננתי לדחוף את

זה לסברינה...

bali

New member
מנהל
אני מבינה...

אני חושבת ששקדים טחונים סתם ככה שמערבבים עם קצפת ופודינג לא יתנו את הטעם העשיר שרוצים מקרם שקדים.
במקרה הזה הייתי כן הולכת על ממרח שקדים מחנות טבע. חמאת שקדים טבעית או ממותקת, לא יודעת מה יש בחנויות האלה. הייתי משלבת כמה כפות של הממרח הזה עם קצפת, לא חושבת שצריך גם אינסטנט פודינג. אם הקרם נראה לך לא מספיק יציב אפשר להוסיף גם קצת אינסטנט פודינג בכל זאת. הייתי מוסיפה גם קצת תמצית שקדים או ליקר אמרטו אם יש לך, כדי לחזק את הטעם של השקדים בקרם.

alonaski

New member
תודה! נשמע לי רעיון טוב המתכון שאת מציעה

כאן, באמת אנסה אותו.
אגב, הבהרה לגבי העוגה. זה לא בדיוק סברינה... מדובר בעוגת דבש שנקראת "עקיצת הדבורה" שבנויה בצורה עגולה, מבצק שמרים. עם בסיס למטה וכיסוי מעל. משולבת בסירופ דבש ובאמצע - קרם וניל מוקצף. אני רוצה לשנות את הקרם הזה לקרם שקדים. מה שאני שוקלת לעשות הוא : לא פרסתי את העוגה באמצע לרוחב כדי לקבל בסיס ו"מכסה". אני רוצה לנסות לחתוך ממנה מנות אישיות משולשות ואז, לעשות חתך לרוחב באמצע אבל כמו פיתה. שלא יחצה לשני חלקים אלא רק יתן לי חריץ רחב לדחוף פנימה את הקרם. ככה שזה מעין ורייאציה של סברינה או קרואסון... מה את אומרת? איך נשמע לך התכנון ההנדסי שלי?

bali

New member
מנהל
אני מכירה עקיצת הדבורה

אם המרקם של העוגה יציב מספיק ולא מתפורר, נראה לי שזה יעבוד לך כמו שאת רוצה.

במידה ואת רואה שהעוגה מתפוררת לך בחיתוך הזה, הייתי חותכת לחצאים מופרדים ואז מזלפת את הקרם יפה על החלק התחתון ומניחה בעדינות את החלק העליון, אפשר קצת בזווית כדי שהקרם ממש יבלוט.

למעלה