מה זה השקט הזה... איפה כולם?

mother cat

New member
היא לגמרי רצויה פה וזכותה לכתוב פה.

זה שיש לה ביקורת עלי לא אומר כלום. כל עוד היא אינה עוברת על חוקי הפורום והשפה שהיא משתמשת בה נאותה, היא לגמרי רצויה פה כמו כל גולש אחר. אני דווקא שמחה לראות אותה פה ומקווה שזה אומר שהיא שמה בצד את מה שזה לא יהיה שהפריע לה ורוצה לתרום ולהשתתף פה.
&nbsp
אני מבקשת לא לרדת לרמה של התכסחות אישית. זה לא תורם לאוירת הפורום ולא מועיל לאף אחד.

דף חדש4

New member
הירשמת אותי אמא חתולה. שאפו!

kisslali

New member
וגם אני, הלא נאמנה, כאן

שני דברים שקרו ומשאירים אותי תוהה:
לזוגי שלושה ילדים, בת ובן מפרק א', בן מפרק ב'. בסיבוב הראשון האם הרעילה במרץ, הבת התנתקה לגמרי ובהמשך גם הבן, הוא סירב להסביר למה. בשנים האחרונות (מאז שהתנתק) הבן שולח לבן שלי הודעות שמכפישות את אביו, לא יודעת מה הוא רוצה מהבן שלי דוקא... הבן שלי לא ילד קטן וזה לא ממש מזיז לו, עדיין מיותר. לאחרונה הוא שוב שולח הודעות, הפעם הוא גם זורק רפש עלי ועל הבן שלי - זה כבר ממש מוזר- מה לנו ולסיפור הזה בכלל?
מסיבות שונות הבן שלי לא רוצה לחסום אותו. לעזוב?
הבן הצעיר היה בטיול ארוך במזרח, בתקופה זו היה קשר, לא צפוף אבל הזוגי התעקש ורדף אחריו ודיבר איתו לפחות פעם או פעמיים בחודש. תמיד אין אינטרנט, אין לו מאיפה לדבר ועוד כאלה. זוגי לא וויתר וכאמור היו שיחות לפחות פעם בחודש. מאז שחזר הזוגי שוב רודף אחריו, בהרגשה לי יש סוג של התחמקות.
עד איזה גיל ממשיכים לרדוף? ה'ילד' בן 25 - אולי הגיע הזמן לשבת מולו ולהגיד לו שאחרי מרדפים, התחנחנות, התחנפות של 20 שנה, אולי צריך לשנות את המנגינה כי בסופו של דבר יש כאן שני אנשים ולשניהם יש רגשות?

דיעות, הצעות?

תודה ללי

ornme

New member
כשהקשר מרגיש רופף, רודפים. זו דעתי.

לא הייתי מוותרת על קשר עם ילדי.
הייתי מנסה להתגבר על כל הכעסים. כמובן שקודם כל לברר מה הם ועל מה מתבססים.
באשר לבן הגדול של זוגך - אולי אפשר לנסות לבדוק, באמצעות ההודעות לבנך, עובר עליו בקשר אליכם.

חסר לי פרט חשוב

האם הוא אי פעם ישב ודיבר עם הילדים - לפחות עם שני הבנים - פנים אל פנים שיחת "יחסינו לאן"?
לא דוקא בקטע של "כמה אני יכול לרדוף"
אלא יותר כדי לשמוע מהם מה הם באמת מרגישים, ואולי לענות על חלק מההאשמות, אם יש?
אולי אם ידברו וישמעו זה את צידו של השני, יגלו שחלק ניכר מהבעיה נובע בעיקר מאי-הבנות?

kisslali

New member
עם הגדול היו שיחות לאורך השנים

אני נכנסתי לתמונה בשלב מאוחר יחסית, הילד היה בשנות העשרים. בתחילת הקשר שלנו, הילד שבר את האגן בתאונה והזוגי ישן על מזרון ליד המיטה בבית החולים במשך כמעט חודש, האמא לא הייתה בארץ. בהמשך הזוגי, אני וגם הילדים שלי היינו שם בשבילו תקופה ארוכה. בעקבות יוזמה שלי, נערכה שיחה בה עודדתי את זוגי לספר קצת על הצד שלו, האמא למשל שכחה לספר לילדים שהזוגי השאיר את כל הרכוש המשותף לה ולילדים תוך ויתור על חלקו - בפועל הוא השאיר 3 דירות וכך לכל ילד יש דירה על שמו (היא הסתירה את זה מהם). הילד לא העלה טענות ספציפיות ובשלב ההוא אוד היה קשר סביר.
שנשמר : לא צפוף אך קיים. ואז פתאום, אחרי שלוש שנים בערך, בלי סיבה ניראית לעין הילד החליט להתנתק, לא עזרו שיחות טלפון ופניות בכתב לקבל הסבר או סיבה. התנתק וזהו, אין עם מי לדבר. אחרי שנתיים זוגי קיבל הודעה מלאה קללות בפייס בוק, שוב בלי סיבה. מאז אין קשר למעט הודעות שהבן שלי מקבל פעם באף פעם עם קללות וקיטורים על אבא שלו ועלי. לדעתי הבחור מעשן/שותה וכשנחה עליו הרוח והוא מתוסכל וממורמר, הוא מקשקש שטויות. לא חושבת שיש אי הבנה, יש כאב והרבה משקעים אחרי שנים של שטיפות מוח.

ובעצם כתבתי בגלל הבן הצעיר, הוא לא מבטא כעס או מרירות, הקשר תמיד 'נעים'. בשנים שהזוגי יכול היה לממן 'פנטזיות' היה יותר קשר, עכשיו, מרגיש לי שאם לא יוצא לילד שום דבר, לא רואים או שומעים ממנו. זה תמיד היה ככה רק שעכשיו, לזוגי אין אמצעים. לי מרגיש שבגיל 25 אפשר לשנות קצת את המנגינה.
אני מסכימה עם הגישה שלא מוותרים. גם אני לא הייתי מוותרת על הילדים שלי. בכל זאת, אם הילדים שלי היו מתעלמים ממני והייתי צריכה לרדוף אחריהם בשביל שיסכימו לדבר איתי בטלפון אחת לשלושה חודשים נראה לי שהייתי קוראת אותם לסדר.

לי מרגיש שגם ביחסי הורים ילדים צריך כבוד הדדי.

ללי

ornme

New member
נכון מאוד. צריך כבוד הדדי. נשמע שנצברו המון כעסים

ורגשות שליליים. נראה לי שהדברים לא טופלו במשך תקופה ארוכה.
הקריאה לסדר לא תמיד אפשרית. לפעמים אפשר לקרוא ולקרוא ללא מענה.
בכל מקרה, עכשיו כדאי לחפש את כל ערוצי הקשר הזמינים. אפילו את הערוץ בו הוא פונה לבנך. לדבר משם. לכתוב מכתבים ולשלוח, להתקשר שוב ושוב.
לא הייתי בוחלת בשום נידנוד.
חושבת שההתעלמות של הבן שלו מעידה, בין השאר, גם על מצב רעוע של הבן .

לתת דירה לכל ילד זה מצב שלא הרבה אנשים יכולים לעשות וגם אלו שיכולים לא תמיד רוצים...
יכול להיות שהצעד הנכון, אם כלו כל הקיצים ולאחר נסיונות אינספור אי אפשר להביא את הבן לפגישה, יכול להיות שכדאי לחשוב על פגישה אצל עורך דין.
פגישה רישמית מלווה במסמכים שתבהיר את המצב בלי לתת מקום להסתות למיניהן. אולי נשמע קצת מופרך, אבל אם מתכננים טוב יכולות להיות תוצאות. רגשות שליליים כל כך נצברים כתוצאה ממשהו, כולל תחושת קיפוח. שווה להבהיר הכל.
לפני מספר שנים נתקלתי במצבי הסתות מצד האקס שלי. טיפלתי בעזרת עורך דין. לא פגישה מהסוג שהצעתי כאן (כי כל מצב לגופו), אבל זה בהחלט כלל הבהרת עובדות מסויימות באופן מאוד ברור ושלא יהיה שום ויכוח אחר כך, שלא יהיו שיערוכים היסטוריים בנושאים של מהיכן המשאבים הכלכליים... זה עבד יופי.
מדגישה שהקפדתי שלא ליצור סיכסוך של האקס עם הילדים. זה משהו שעלול לפגוע בהם, ולא זו היתה המטרה. תמרנתי "על ביצים".

kisslali

New member
סליחה שלא הגבתי קודם

אני בחופשה והמחשב לא מתפקד. התפוז בלע לי הודעה ארוכה שנכתבה בדם ויזע, אגיב מהבית.ללי

kisslali

New member
זהו חזרתי הביתה

לכמה ימים ושוב אני מתעופפת לביקור מולדת.
כשהם נפרדו היה לכם מגרש, דירה שקיבלו מההורים ודירה נוספת שקנו. הוא ויתר על הכל בתנאי שהדירות תרשמנה ע"ש הילדים. הילדים ידעו שיש לאמא דירות אבל היא לא גילתה להם שהדירות על שמם. לדעתי זה היה לצורך שליטה. כשמדובר בבן זה היה מעשה חכם.
כשנכנסתי לתמונה, ניסיתי בעדינות לקרב את האבא לבן, היה קשר אבל לא צפוף מספיק לדעתי. הזוגי לא ממש חלק את גידול הילדים, אבל בהחלט היה שם בשבילם. עם או בלי קשר הבן די מופרע וכאמור, בגיל מסויים החליט להתנתק, הזוגי חיזר אחריו כמה שנים ובסוף התייאש אחרי שהבן קילל וניבל את הפה.
אני לא רואה את הזוגי פונה לעו"ד וכו', לדעתי בשלב זה הילדים כבר יודעים על הדירות ובגילם נראה לי שאי אפשר לכפות קשר.
אני מסכימה שמצבו של הבן לא טוב, אני לא מרוצה שהבן שלי תקוע שם באמצע.

לגבי הבן הקטן, הזוגי אכן לא מוותר, מתקשר ומנדנד. כל העניין הזה שאם יש משהו כלכלי יש יותר קשר מציק לי. כנראה שככה זה וזהו.

ללי

ornme

New member
סליחה, התייחסתי רק לבן הגדול...

לגבי הבן הקטן.
יכולה לומר מתוך ניסיון אישי - תדירות השיחות שלי עם ילדיי, מאז יצאו לחיים עצמאיים, ירדה.
התדירות עלתה חזרה כשנולדו הנכדים, לאחד מהם (בינתיים
).
יש משהו כאילו מובן מאליו בעניין הקשר השוטף, אולי בגלל שהם יודעים שאני כאן ותמיד זמינה להם, ולא ממש מקפידים על שיחות ופגישות קבועות. אז אני מקפידה.
חושבת שאם לא הייתי מקפידה, תדירויות השיחות והפגישות היו יורדות מאוד. האם ייתכן שגם אצל בעלך זה המצב?

mother cat

New member
מסכימה עם מה שכבר נאמר...

לגבי הבן הצעיר - לא מוותרים על ילד. מצד שני זה נכון שגם לאבא יש רגשות ובגיל 25 אני מצפה מבחור להתחיל להתחשב גם בצד השני. שיחה צפופה בין שניהם נשמעת לי מתבקשת. לא בהאשמות, לא בכעס. שיחה שהאבא שואל את הבן מה בעצם הוא רוצה?
&nbsp
לגבי הגדול יותר - אם המסרים שלו לא מפריעים או פוגעים בבן שלך הייתי פשוט מתעלמת. קצת כמו שעושים עם פעוט בטנטרום - אין קהל אין הצגה. אם לא תגיבו והבן שלך לא יגיב, אני רוצה להאמין שבאיזהשהו שלב ימאס לו והוא יפסיק. לא נראה לי שיש הרבה מה לעשות מעבר לזה.
&nbsp
רק בשביל בלדוק שהבנתי - את בעצם פר ג' של זוגך?

למעלה