מה זה חוזר בתשובה???

אילן123

New member
מה זה חוזר בתשובה???

מישהו יכול להסביר לי מה זה חוזר בתשובה כי סיפרו לי שגם הדושים הם חוזרים בתשובה וגם הוכיחו לי את זה מהתפילה "החזירני בתשובה ...." שמתפללים בבוקר גם הדוסים אז אמרו לי שחזרה בתשובה זה להגיע לגמר התיקון האם זה נכון????

לחשור לבורא!

אם כבר הזכרת את המושג הקבלי גמר תיקון תרשה לי לומר לך כמה מילים על חזרה בתשובה לפי הקבלה לחזרה בתשובה אין קשר עם קיום מצוות העולם הגשמי , לפחות לא קשר ישיר , כל מטרתנו לפי חוכמת הקבלה היא להשיג קשר כמה שיותר עמוק עם הבורא וקשר הזה צריך להיות בהרגשה, ברגשות, בחוש שנקרא חוש שישי שאותו רוכשים ע"י לימוד תורה אם ברצונך לקרוא על התהלך של החזרה לבורא (תשובה) אז תיכנס לאתר הקבלה ותיקרא מה שכתוב תחת הכותרת "מהי קבלה"

חזרה בתשובה

פשוטו כמשמעו- תשובה, כלומר, חרטה על מעשים לא בסדר שנעשו, וקבלה לעתיד- לא לחזור שוב על אותם מעשים. אין אדם שאין לו על מה לחזור בתשובה, וכל אחד לפי רמתו. אחד חוזר בתשובה, כיוון שגנב, אחר חוזר כיוון ששיקר, ואחר חוזר בגלל דברים אחרים. ישנה חזרה בתשובה הכללית, שזה כאשר אדם, שאינו שומר תורה ומצוות, מתחיל לשמור ולקיים. ומלבד זאת, ישנה החזרה בתשובה של כל אחד ואחד, שהיא חזרה בתשובה פרטית שלו, על אותם התנהגויות שיכל להימנע מהם, או לנהוג טוב יותר. גם צדיקים הכי גדולים היו חוזרים בתשובה על כל מיני מעשים, שבדקות שבדקות היו לא הכי בסדר- לרמתם. ולפי מה שידוע לי, "להגיע לגמר התיקון" זו רק השאיפה. זה לא ממש למעשה, כיוון שתמיד יש מה לשפר, על מנת להיות טובים יותר, אפילו בדקות שבדקות.

שחף -בת

New member
חזרה בתשובה.

לפי הרב קוק יש שלושה סוגי תשובה. ובכלל תשובה פרטית ותשובה כללית (של כל עם ישראל). אפשר לקרוא ב"אורות התשובה" של קוק ,כי זה ארוך לי לכתוב....

למעלה