מה זה טוב

גיא333

New member
מה זה טוב

איך ניתן לישפוט מה זה טוב אני מבין קצת פיזיולגיה וגם בביוכימיה אני אתן דוגמא לטוב מהצד הפיזיולוגי כימי 1)תוצריי הפירוק של חלבוניים הוא אוראה,לגוף יש מנגנונים לפרק את האמונייה בצורת אינזימיים. אם האינזימיים לא עובדיים 100% (בבדיקות שגרתיות אף אחד לא יעלה על זה) הגוף ינסה לנקות את הרעל (אמוניה הוא חומר רעיל לגוף ). הגוף יפנה לאזור ,לאיבר , או למערכות הכי חזקות . לדוגמא הוא ינסה להוציא את זה בספורט , בפעילות גופנית (הזעה). אם תישאל את הבנאדם למה הוא עושה ספורט הוא לא מודע לאותם ראקציות. והוא יתרץ אותם שזה טוב להרזיה , שזה טוב "לנפש". במקרה הזה אין כביכול סטירה בין טוב לצורך ביוכימי. אני אתןדוגמא הפוכה . בשביל להפוך גלוקוז(ספק אנרגיה לשרירים) דרושים לגוף גם פה הרבה אינזימים אם אחד האינזימים לא עובד 100% , הבנאדם יתעייף אחרימעמץ קל ביותר גם הוא וגם הסביבה יטענו שהוא אצלן ,לא רציני,שזה לא טוב לא בריא שהוא לא מיתאמן אני יכול להקצין עוד יותר ולהגיד שאפילו להרוג יכול לנבוע מיצורך פיזיולוגי :1)בנפילת סוכר הגוף נהיה עצבני,ועובד אוטומטי בלי להיות מודע בנאדם יכול לדקור בלי להיות מודע 2)ועודף הורמון גבריי טוסטרון

cometswirl

New member
מה זה באמת?

טענת למעלה שהביוכימיה של הגוף משפיעה על המערך התחושתי ועל תפיסתנו את הטוב והרע. מוסר הוא תוצר חברתי. אין לו קיום ב"חברה" של איש אחד. ערכים מוסריים משרתים אותנו ביחס לסביבתנו והכרחיים לשימורה. המוסר מעדן ומדחיק דחפים מולדים (כמו אלימות למשל) שמקורם בדיוק בביוכימיה שהזכרת... בלי ההדחקה הזו לא היינו מצליחים לקיים חברה. אז כן, יש קשר בין מוסר לקיום הפיסי שלנו, אבל הקשר ביניהם הם קשר של "יירוט". המוסר מיירט את הדחפים הפיסיים... זו מטרתו. לטוב ורע אין משמעות אולטימטיבית. אין להם קיום שאינו תלוי בהשקפה של מי שמחזיק בהם. הם לא ערכים עצמאיים. אי אפשר להגדיר אותם בהגדרה חד משמעית, שלא תהיה נתונה להפרכה.

cometswirl

New member
אם הבנתי אותך נכון...

ואתה לא מתכוון לקשר בין הגוף לתודעה... מה שאתה כנראה כן.

הטוב הרע והגוף

טוב: הגדרה שאנכנו יוצרים לעצמנו למשהו שמועיל לנו. (לארבעת הנקודות של בארי).(ראה "החיים היקום וכול השאר..."למעלה). רע: הגדרה שאנכנו יוצרים לעצמנו למשהו שמזיק לנו. כמו ביחסי אנוש אנכנו מתארים טוב ורע גם לגופינו אנו.

בארס

New member
קל להתעלם

מהעובדה שבזמן שאנו יכולים לזהות חוסר איזון ביוכימי מסויים קשה לנו להצביע בודעות על הסיבה האמיתית לחוסר איזון זה! באם ננסה לקשור את הסיבה לחוסר איזון ביוכימי אחר נמצא את עצמנו מהר מאוד רודפים אחרי הזנב של עצמנו. אין לנו תמונה טובה (אם בכלל) לגבי מקור החומר וקשרים בין העולם הפיזי לעולם העדין יותר (המרכיב את החומר) ברמה הטכנית וברמת הסיבתיות . לכל התופעות באדם ובעולם חייב להיות ביטויי חומרי! כזה או אחר רק צריך להבדיל בין סיבה לתוצאה ולא להסתפק בתאור "מדעי" המדע אולי יודע לתאר תופעות מסויימות אבל אין לו יכולת לגזור מהם מסכנות נכונות.! וייתכן ולעום לא יהיו לו את הכלים לכך למי שרוצה להבין באמת את הסיבה לתופעות הייתי ממליץ לעבוד בכיוון נוסף במקביל ייתכן ויש אפשרויות אחרות להבין בכיוונים אחרים

למעלה