מה זה טופס השמה למסגרת?

doroniz

New member
משרד הרווחה

כפי שכבר כתבתי בשרשור אחר - האוטיסטים בארץ נכנסו לספר התקציב תחת משרד הרווחה. הרישום הזה הוא פרי עבודה מאומצת של מטה אלו"ט וקבוצת הורים שנרתמו למהלך לפני מספר שנים. במסגרת הרישום הזה משרד הרווחה מקצה כספים לאוטיסטים ועלינו מוטלת החובה לנצלם. אלו"ט הלכה מעד נוסף קדימה ופתחה בקיץ שעבר וגם בקיץ הקרוב נופשון בים המלח. ילד אוטיסט הרשום במשרד הרווחה יכול להנות מהנופשון ללא תשלום. ההכרה של הילד במשרד הרווחה נעשית דרך אותו טופס מדובר ואת התליך יש לבצע באופן חד-פעמי באמצעות לשכת הרווחה העירונית. תלמה - אין קשר בין ועדות ההשמה של משרד החינוך לבין ההכרה של משרד הרווחה. באותה מידה, ילד יכול להיות מוכר במשרד הרווחה ולא להיות חבר באלו"ט - אין התניה לחברות באלו"ט, למרות שמאוד היינו שמחים לראות את כל האוטיסטים באלו"ט. כמו בכל תחום - איסוף המידע מוטל עלינו. אחת הסיבות מדוע כדאי להיות חברים באלו"ט היא הנגישות למידע כמו זה. כל החברים באגודה קיבלו מידע שוטף על ההכרה בספר התקציב ועל פתיחת היחידה לאוטיזם במשרד הרווחה. כל החברים באלו"ט קיבלו מידע על הנופשון בים המלח גם בשנה שעברה וגם השנה. לסיום, מדיווחים של הורים מהנופשון של שנה שעברה, זאת היתה הצלחה מסחררת. כך שמי שכבר נרשם כנראה יהנה ובגדול. הערב הייתי בישיבת חטיבה צעירה באלו"ט ואחד הנושאים שעלה היה פיתוח והגברת המשאבים לנופשונים כאלה. הרשימה אכן נסגרה ויש רשימת ממתינים שיאלצו לחכות (כנראה) לנופשון הבא. אלטרנטיבה אחרת - הנופשון החדש בכרמיאל. מקום יפהפה שאלו"ט הקימה המיועד לאוטיסטים ולבני משפחתם. מומלץ!!! לילה טוב, דורון.

doroniz

New member
אלוטבע כרמיאל

אני מזמין כל אותך ואחרים לבקר במקום ולהתפעל ממנו - המקום מגודר ומאובטח לצורכי הילדים שלנו, מצויד במיטב הציוד ובכלל פשוט נעים להיות במקום ובמחיצת הצוות שעושה הכל למען ייטב לכולם. יש הרבה מה לעשות באזור - הצוות במקום מקושר וידע להנחות עפ"י הצרכים. דורון.

doroniz

New member
בירוקרטיה

אין ספק שבירוקרטיה זאת קללה ובודאי בתהליך שהוא בתחילת דרכו. סבלנות היא מילת מפתח ואני יודע שקל להגיד וקשה לבצע - גם אני סובל מעצבנות יתר כאשר אני נתקל בתהליך בירוקרטי שנתקע. אני מציע וממליץ לפנות למרכז למשפחה או למשרדי אלו"ט - אני סמוך ובטוח שתקבלו סיוע אם רק תבקשו. דורון.

doroniz

New member
אלו"ט ובירוקרטיה

אלו"ט לא חפה מכל בירוקרטיה אבל לא במקרה הזה. אם את חברה באלו"ט תקבלי את המידע מהר יותר ישירות מאלו"ט ולא דרך ביה"ס. אני קיבלתי את המכתב על הנופשונים בים המלח לפני יותר משבוע. יכול להיות שהמכתב הגיע לביה"ס באיחור או שהועבר אליכם באיחור. בכל מקרה, הנופשונים של ים המלח התמלאו מהר מאוד - וזה רק מוכיח שזאת הצלחה. אולי במשרד הרווחה יבינו עד כמה הנושא חשוב ויגדילו את התקציב לשנה הבאה. דורון.

גם אני נרשמתי לים המלח

ולמרות שאנחנו רשומים ברווחה, לא נותנים לנו טופס השמה. מחייבים אותנו להעביר את הבת שלי איבחון מסודר, כי למעשה אין לה כזה, מאז גיל 3, שאז החליטו שאין לה שום בעיה. נכון מוזר? תלמה , מה את אומרת על זה שהיא בבי"ס לאוטיסטים, רשומה באלו"ט, עם חותמת של פסיכיאטר שהיא שייכת לספקטרום PDD, וברווחה מערימים עלינו כאלה קשיים? בכל אופן, לאחר התלבטות, החלטתי לעשות לה איבחון רציני נוסף. מענין מה כבר יגלו.

אכן, אתה צודק שאין קשר ישיר אולם

כאשר פתחתי תיק ברווחה הייתי צריכה להוכיח להם מחדש שיש לי ילד בספקטרום האוטיסטי וזאת על סמך איבחונים של אנשי מקצוע המקובלים עליהם (וזוהי התשובה גם לשיריתה, כי אכן מערכת הרווחה הגדירה פרמטרים לאישור והם מקפידים על כך כדי שלא "יסתננו" להם למערכת גם ילדים אחרים..) ודוחות מהגן ומאנשי המקצוע העובדים איתנו. ובין היתר הם כן רוצים לראות טופס השמה יחד עם האיבחון כחלק מהפרוצדורה. אני בהחלט חושבת שזהו צעד חשוב שנעשה ע"י אלו"ט- לקשר את התחום למדיניות ותקציבי רווחה. רובנו מתמודדים עם הקשיים התקציביים העצומים הכרוכים בטיפול כוללני בילדינו וזהו עול עצום ויומיומי.טוב שיש דרך כלשהי לקבל לפחות את העזרה הזו מהרווחה ואני בהחלט חושבת שכל משפחה שלה ילד מהספקטרום צריכה שלא להתבייש ולהגיע לשם. זה כמובן דורש חשיפה רבה, גם אישית וגם כל תלושי המשכורת שצריך להראות כל מספר חודשים אך במקרה של רבים מאיתנו- שעות הסומכים שמגיעות משם חיוניות כדי לעזור במימון תוכניות טיפול אינטנסיביות. וכמו שכולנו יודעים- כל ילד בתחום האוטיסטי לומד יותר כאשר יש תשתית יומיומית. מדיניות הרווחה שנשחקה כל-כך בארץ עדיין מחזיקה תקציבים יפים לפיתוח תשתיות כמו מועדונית וחוגים לילדינו, סבסוד של ייעוץ עם אנשי מקצוע כמו פסיכולוגים ויועצים משפחתיים וכן תשתיות לפתיחת מסגרות לגילאי0-3 שאינם זכאים לטיפול של מערכת החינוך המיוחד. ככל שירשמו יותר ילדים ויוכרו במערכת המקומית כך יתאפשר לה לתת יותר עזרה. לכן צריך להרשם ברווחה מבלי להתבייש. וכמובן הקשר עם אלוט מאפשר יותר מידע על מה שקורה. ואגב, איני יודעת האם יש תאריכים בכרמיאל גם לאוגוסט, ראיתי רק את אלה של יולי שפורסמו. האם יש לך מידע נוסף על המקום, דורון? תודה.ולילה טוב.

אילת 55

New member
נופשון בכרמיאל

לדורון ולכולם שלום.... רציתי לשאול אם משהו מכם הספיק לנפוש במקום החדש בכרמיאל ויכול להמליץ (או לא) על המקום או על הפעילויות לילדים. תודה

ויווש

New member
מה זה טופס השמה למסגרת?

קראתי באתר של אלו"ט על נופשון לילדי אלו"ט וצריך להביא טופס השמה למסגרת למי שלא מוכר ברווחה. מישהו יודע מה זה? תודה.

doroniz

New member
רישום ברווחה ונופשון כרמיאל

לגבי הרישום ברווחה - אני מסכים לכך שככל שיותר ילדים יהיו רשומים ברווחה כך מיפוי הצרכים יהיה טוב יותר. אין לנו במה להתבייש, נהפוך הוא - אנחנו צריכים להיות גאים בילדינו. אין ספק שככל שנרבה במסמכים המעידים על שייכות לספקטרום האוטיסטי כך יקל על המערכת לתת לנו את המגיע לנו. לגבי הנופשון בכרמיאל - הייתי במקום כבר פעמיים. אמנם לביקור בלבד ולא לחווית נופש אבל עדיין נשארתי פעור פה מהמקום המושקע והיפה. אני תושב האזור כך שאינני מאמין שאנצל את המקום לנופש משפחתי. אני ממליץ בכל פה לבקר במקום ולהתרשם. ביקור כרוך כמובן בתיאום מראש עם מנהלת המקום - נחמה עמידן בטלפון 9885590-04 או 9885594-04 או בפקס 9885587-04. דורון.

טופס מועדת ההשמה שעשו לילד ואשר

משבץ אותו במסגרת טיפולית של החינוך המיוחד. גן תקשורת או לעיתים גן שפתי הם השמה לילדים מהספקטרום החל מגיל 3. טופס זה ניתן לילד לאחר איבחון אצל גורם מוסמך ומפגש עם ועדת ההשמה של האיזור (מועצה או עיריה). במידה ויש ילד שאובחן בגיל צעיר יותר והוא עדיין אינו במערכת של החינוך המיוחד יש אפשרות לקבל אישור דרך מערכת הרווחה. הוא זכאי לסייעת מהרווחה כאשר הוא נמצא במסגרת ציבורית. כדי לאפשר זאת יש לפתוח תיק ברווחה במדור לטיפול באוטיסטים ולהעביר אליהם את האיבחון והניירת הרלוונטית. אחרי גיל 3 יש אפשרות להעזר ברווחה כדי לאפשר לו סומכת או תרפיסטית ל-30 שעות בחודש. היות והנופשונים של אלו'ט בכרמיאל או בים-המלח מקבלים מימון חלקי מהרווחה חשוב שכל ילד יהיה מוכר גם שם.

ויווש

New member
זאת אומרת שאם הוא נמצא

בחינוך מיוחד ועבר ועדת השמה והוא מוגדר כ PDD הוא אוטומטית יהיה מוכר או שבכל זאת צריך לפתוח ברווחה תיק במדור לטיפול באוטיסיטים. אני רוצה לציין שאנו מוכרים ברווחה ויש למשפחה עובדת סויציאלית. תודה על התשובות.

למעלה