שלום לך, וערב טוב!! ../images/Emo39.gif
ברוכה הבאה אלינו!! אני לא חושבת שזו בורות לא לדעת מה המחלה, שכן אם זה היה כך, היו הרבה אנשים בורים בעולם...
בכל מקרה, זו לא בושה לשאול ואני אשמח לענות לך, אנסה להסביר לך בצורה הטובה ביותר (מתוך מעט ידע שיש לי): טרשת נפוצה היא מחלה כרונית שפוגעת במערכת העצבים המרכזית. טווח הסימפטומים יכול לנוע בין טשטוש ראיה קל לשיתוק מוחלט. טרשת נפוצה היא המחלה הנוירולוגית השכיחה ביותר במבוגרים צעירים, נפוצה יותר בקרב נשים. המחלה היא כרונית ומהווה גורם משמעותי בתחלואה ונכות. גורם המחלה אינו ברור, אולם ההשערה הרווחת כיום היא שזוהי מחלה אוטואימונית, שכן היא דומה במרכיביה למחלות אוטואימוניות אחרות. בגופנו יש קרמה שומנית הנקראת מיאלין, העוטפת את סיבי העצב של המוח וחוט השדרה (המהווים את מערכת העצבים המרכזית) ומגינה עליהם כמו שבידוד מגן על חוטי חשמל. כאשר חלק כלשהו של עטיפת המיאלין נהרס, נוצרת בעיה בהולכה העצבית (כמו קצר). התוצאה היא טרשת נפוצה. "טרשת" כיוון שמתהווים איזורים של רקמה צלקתית, טרשתית, התקשות באיזורים שבהם התרחשה פגיעה במיאלין. "נפוצה" כיוון שיותר מאיזור אחד במוח או בחוט השדרה נפגעים. עדיין אין ריפוי למחלה, שכן לא יודעים את הגורמים המדוייקים לה, אולם יש תרופות שאמורות לעכב ואף למנוע את התקדמות המחלה, את הדרדרות מצבם של החולים. אני מקווה שהסברתי לך בצורה טובה ומובנת. אם שי לך עוד שאלות, את מוזמנת לשאול ואני אנסה לענות לך על הכל. בכל מקרה את מוזמנת להישאר איתנו... שיהיה לך ערב נפלא, רומי