מה זה כוס במתכונים?

jen711

New member
מה זה כוס במתכונים?

בבית יש לי 3 סוגי כוסות:
1. כוס לשתיה קרה/מים
2. כוס קטנה לתה/קפה שבאה עם הצלוחיות
3. כוס גדולה לתה - מאג

לכן אני מבולבלת כשכולבים במתכונים כוס.
עזרה?
 

jen711

New member
לצערי זה לא עוזר לי

מאחר ואין לי איך למדוד את זה.
 

bali

New member
מנהל
אין מנוס מלקנות משהו אוניברסלי

גם הכוסות שיש לך בבית אינן בנפח אחיד. יש כוסות שתיה קרה קטנות, בינוניות וגדולות, כל אחת בנפח אחר. כנ"ל עם מאגים/ספלים...

כדאי לך מאד לקנות משהו אוניברסלי, בין אם זה סט כוסות מדידה, קנקן מדידה עם שנתות, ואם מדובר במדידה של נוזלים, אפשר להשתמש גם בבקבוק של תינוקות שיש עליו סימון של מ"ל, אם יש לך כזה בבית.

זה ממש לא יקר, בכל חנות כלי בית, וחלק גם בסופר, אפשר לקנות סט מדידה (כוסות וכפיות) ב 20-30 ש"ח. וקנקן מדידה בפחות מזה.
 

חנהפ

Active member
אם אין לך שום כלי לנוזלים מסומן אזי שווה

להשקיע באחד כזה.
 
תלוי במתכון

אם זה לבישול אז הכוס באוציה הראשונה
אם לאפיה אז קני לך כוס מדידה (זה לא עשק יקר)
 

lseugy

New member
אבי ז"ל היה קורא לי מלך האלתורים (והוא מאד לא אהב את זה).

תמיד אפשר לאלתר. כמעט כל דבר.
איך יודעים מה נפח כל כוס?
לוקחים בקבוק שנפחו ידוע: יש בקבוקים של ליטר, יש של ליטר וחצי, יש של 0.75 ליטר (750 מ"ל - מיליליטר), יש של חצי ליטר וכו'.
ממלאים בקבוק כזה במים בכמות שהיתה כמו באוריגינל. למשל, כמעט תמיד משאירים את צואר הבקבוק ריק (כמו בחומץ) או לפחות מחציתו (כמו ביין).
עכשיו לוקחים כוס (כוס לקפה - לא ספל - זה בד"כ 250 מ"ל - רבע ליטר) וסופרים כמה פעמים ממלאים אותה מהבקבוק. נשאר לעשות קצת חשבון למשל ליטר שממלא בדיוק 4 כוסות - כל כוס - 250. אז 240 זה טיפה פחות.
פשוט. לא?!
&nbsp
ולמתוחכמים שרוצים קצת אחרת, ממלאים במים בקבוק עד טיפה יותר ממחציתו, סוגרים בפקק ומתחילים. מסמנים עד לאן הגיעו המים, הופכים. אם המים יותר מהסימן, מרוקנים קצת ומודדים שוב. אם המים פחות מהסימן - מוסיפים ומודדים שוב. ברגע שבבקבוק העומד נכון ובבקבוק העומד הפוך המים מגיעים לאותו סימן - זה בדיוק חצי מנפח הבקבוק.
 

yair_bar

New member
מנהל
הבעיה עם הפתרון השני

הוא שבבקבוק תמיד יש פחות נוזל מהנפח.
&nbsp
כלומר בבקבוק ליטר וחצי קולה תמיד יש רווח בין גובה הנוזל לבין הפקק.
&nbsp
כך שאם הופכים ומגיעים לאמצע נפח הבקבוק - זה לא חצי מנפח הנוזל של התכולה זו
 

raya

Well-known member
מעבר לתשובות שקבלת, והן בהחלט
נכונות וטובות, אם מדובר באפיה - אז אפשר להשתמש באותה הכוס למדידות השונות, כלומר לחומרים השונים.
כוס בנפח 240 מ"ל למשל מכילה 140 גרם קמח.
מוסיפה לנוחיותך טבלת המרות.
אבל כאמור חשוב לדעת באיזו כוס מדובר.
רעיה
 

lseugy

New member
לדעתי מיותר, לא יעיל ולא פרקטי, כי....

נראה לי שהגומי האוטם את הרווח בין הבסיס המתכוונן לבין גוף הכלי, במשך הזמן נשחק, הכמות כבר לא כמות ואז גם נכנסים חומרים אחרים ברווח והכל כבר לא כמו שצריך להיות.
אבל זו רק דעתי.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מצטרף לדעה של קודמי


נראה לי שסט רגיל יהיה הרבה יותר שימושי.
 
למעלה