מה זה "לוחם"

bertcat

New member
מה זה "לוחם" ../images/Emo52.gif

קראתי את ההודעות האחרונות בפורום. אני לא מבין מה זה להיות לוחם? משהו יכול להסביר לי בצורה פשוטה? באי...

למה תמיד אני מסביר?! כולם לכאן!!! ../images/Emo37.gif ../images/Emo37.gif ../images/Emo37.gif

אני רוצה שעכשיו תסבירו לו אתם! שרשרו את הודעותיכם, שכל אחד יסביר מה זה להיות לוחם. ותשתדלו, כפי שביקש bertcat, לעשות זאת "בצורה פשוטה"... יהיה מעניין מאוד לראות מה אתם חושבים על כך ולא רק אני כל הזמן... הא, ו-bertcat... בקשר אליך... אז ככה: 1. ברוך הבא!!! 2. תודה שאתה נותן לנו הזדמנות לבדוק שוב את הגדרותינו ולהתחבר ל"אמת" שלנו!... 3. תרגיש כמו בבית, מרגע זה אתה חלק מ"אנחנו" כאן בפורום הזה, גם אם זה לא מוצא חן בעיניך!!! 4. קראתי גם את ההודעה השניה שלך... הממממ... אני אגיב אליה תכף ומיד... שלך בתודה בן

עכשיו אני יודעת

חשבתי על זה המון, ולא הצלחתי להגיע להגדרה מספקת. יש המון דוגמאות של לוחמים, אבל לא הצלחתי למצוא מהו העקרון שמאחד אותם. מצד אחד עומדת בפני דמותו המסורתית של החייל העברי הגאה, זה שמוכן להקריב את חייו בהגנה על המולדת. מצד שני אני חושבת על ידיד יקר שלי, שמסתבך קבוע בתגרות רחוב, כי הוא חושב שאחריותו האישית לחנך את כל הבריונים שאלימות אינה משתלמת. ואני חושבת גם על האידיאל של האייקידו: הלוחם השלו, זה שאינו צריך כלל להילחם כדי לנצח בכל מצב, אבל הוא תמיד נכון ותמיד ערני. ואני רואה לפני גם את הילדים הקטנים, חולי שיתוק מוחין, שעבדתי איתם קצת בשנה שעברה. אלה שעבורם ליישר את המרפק עד הסוף הוא קרב איתנים, ולהגיע לסופו של יום הוא מלחמה בלתי פוסקת. עכשיו שקראתי את הציטוט של קסטנדה (באדיבות המנהל, ואני לא יודעת איך שמים קישור) זה פתאום התבהר: הלוחם הוא זה הבוחר בחיים. תקראו שוב את הדוגמאות ותראו איך כל אחת מהן מערבת את שני האלמנטים האלה של בחירה וחיים. וואי, איך שאני מרוצה מעצמי

וואו, מיתר, הגדרה מדהימה!!!

ואגב, הנה דרך להציב קישור להודעה אחרת, שאני לא יודע אם היא הקלה והפשוטה ביותר, אבל בה אני משתמש כרגע: 1. הקליקי על הנקודה שבצד ההודעה (ולא על ההודעה עצמה) באמצעות המקש הימני (כאשר הסמן מצביעה על נקודה זו, הוא הופך להיות ל"יד שמצביעה"); 2. אם רצונך להציב את הקישור ב"כתובות אינטרנט נלוות" הדביקי אותו בחלונית ה"כתובת" והדפיסי כמה מלים בחלונית "תיאור" שמימין לה. שלך באהבה בן

pinibs

New member
לוחם בעיני

הי לכולם ספק אם יש הגדרה מלאה וסופית ללוחם (ספק אם יש הגדרה מלאה וסופית לרוב הדברים), ולכן אציע הגדרה חלקית הנכונה לי, וכל אחת ואחד יוכלו להוסיפה להגדרה שלהם, אם יבוא להם. לוחם בעיני הוא מישהו גמיש. מישהו שאינו נעול רק על מחשבה אחת, על כיוון אחד, על הגדרה אחת, על טעם אחד, על "נכון" ו"לא נכון", על "טוב" ו"רע". לוחם הוא מישהו רך שמוכן קודם כל לנסות לנוע עם הדברים ולא נגדם. אחר כך הוא יכול לבחור אם הכיוון מתאים לו ולהמשיך לנוע בכיוון שבחר. לוחם הוא מישהו ששואל. מישהו שרוצה ללמוד, אבל מישהו שגם מקשיב לתשובות (למרות שהוא לא חייב לקבלן, כמובן). לוחם הוא מישהו שבוחר להכיר את עצמו, ולהבין מה עובד עבורו. לוחם הוא מי ששואף לעשות כל מה שהוא רוצה, כל עוד הוא אינו פוגע באחרים בעשותו כך. לוחם הוא מי שמתחשב באחר ובאותו זמן אינו מוותר על התחשבות בעצמו. לוחם הוא מי שמרשה לעצמו להיכנע לפעמים (לתחושות של עצב, למשל), נותן לעצמו להיות גם במקומות קשים עד שאלו ממצים את עצמם, אבל גם תמיד מרים ראש וממשיך. לוחם הוא מישהו אופטימי. פיני

pinibs

New member
מה יהיה איתי?

איך יכולתי לשכוח? לוחם הוא מי שמקבל ומי שאינו שופט. פיני

shargil

New member
אולי אעורר פרובוקציה, אבל..

בעצם זה נשמע שלוחם הוא האדם החושב, האדם המרגיש, האדם המודע. אז למה לקרוא לזה לוחם???

pinibs

New member
אהובתי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

איזה מוזר לתקשר איתך דרך הפורום... זה כמו שגור (בני המופלא למי שלא מכיר) שואל אותי לפעמים למה קוראים למשהו משהו. למשל, למה קוראים לרצפה רצפה? אני עונה לו שזו פשוט מילה שאנשים המציאו כדי שיוכלו להתייחס לדבר מסויים, וכדי שאנשים אחרים יבינו אותם. כלומר, בכל פעם שמישהו יגיד רצפה, כולם ידעו על מה הוא מדבר. כך כנראה הומצאה גם המילה "לוחם". בקיצור, כנראה שהעניין הוא בתוכן שאנו ממלאים את המילה ("ההגדרה" שלה), ולא במילה עצמה. הבעיה היא שאצלנו כמעט כל דבר שאנו מכירים נושא מטען מסויים. כך גם למילה לוחם יש מטען ו/או קונוטציה שלילית (מלחמה, אלימותח, דם וכו´). אבל אולי זה לא כך? אולי לוחם זה משהו כל כך טוב, שיכולות להיות לו רק קונוטציות חיוביות? כנראה שהכל בראשינו, אבל רק בשבילך (ובעיקר בגלל שבקרוב תהיי לרעייתי!!!) אני מוכן, על דעת עצמי בלבד, לשנות את המילה לוחם למילה לחמניה. חוץ מזה שלוחם זה כמו חלום!!! אז השאלה היא איך מגדירים לחמניה? פיני, מרים הארגזים.

pinibs

New member

איזה מוזר לתקשר איתך דרך הפורום... זה כמו שגור (בני המופלא למי שלא מכיר) שואל אותי לפעמים למה קוראים למשהו משהו. למשל, למה קוראים לרצפה רצפה? אני עונה לו שזו פשוט מילה שאנשים המציאו כדי שיוכלו להתייחס לדבר מסויים, וכדי שאנשים אחרים יבינו אותם. כלומר, בכל פעם שמישהו יגיד רצפה, כולם ידעו על מה הוא מדבר. כך כנראה הומצאה גם המילה "לוחם". בקיצור, כנראה שהעניין הוא בתוכן שאנו ממלאים את המילה ("ההגדרה" שלה), ולא במילה עצמה. הבעיה היא שאצלנו כמעט כל דבר שאנו מכירים נושא מטען מסויים. כך גם למילה לוחם יש מטען ו/או קונוטציה שלילית (מלחמה, אלימותח, דם וכו´). אבל אולי זה לא כך? אולי לוחם זה משהו כל כך טוב, שיכולות להיות לו רק קונוטציות חיוביות? כנראה שהכל בראשינו, אבל רק בשבילך (ובעיקר בגלל שבקרוב תהיי לרעייתי!!!) אני מוכן, על דעת עצמי בלבד, לשנות את המילה לוחם למילה לחמניה. חוץ מזה שלוחם זה כמו חלום!!! אז השאלה היא איך מגדירים לחמניה? פיני, מרים הארגזים.

pinibs

New member

לוחם.........

מפני שלא מותר ליריביו, לא ניכנע לפחדיו ולא שוקט על שמריו. (יצא לי בחרוזים....מה קורה לי???) גלית

גיאגיא7

New member
הלוחם

הלוחם הוא שחקן כזה. הוא עושה כאילו הכל סבבה, הכל כרגיל, everything is cool. אבל בתכל´ס הוא נמצא כל הזמן על המשמר, לא לוקח שום דבר כמובן מאליו, בכל רגע, הוא יודע, יכול לקפוץ עליו משהו מאיפשהו, בכל רגע הוא יכול למות. הלוחם חי בעולם ששום דבר בו לא צפוי או ידוע, בעולם שבו כל דבר יכול לקרות, אבל הוא מתנהג הכי רגוע בעולם, למרות שלפעמים הוא משקשק מפחד.

chips

New member
מי הוא לוחם (לדעתי)

אדם שגם יודע מתילא להילחם .דוגמא: משהו מקלל אותי אני פשוט מבטל את דבריו בהנף יד וממשיך בדרכי משהו מנסה להכות אותי אני חוסם את המכה ומעיף אותו ממני(כוח סביר מול כוח סביר).כך שלא יכול להכות אותי. לוחם הוא אדם שלוקח כל דבר בפרופורציות נכונות ויודע במה כדאי ולא כדאי להשקיע אנרגיות.

star d

New member
לוחם....

לוחם הוא כל אדם שבחר במודע או שלא במודע להוריד את כיסויי העיניים ולחקור במופלא ממנו, המחקר מהר מאד הופך לדרך חיים - דרכו של הלוחם.

למעלה