מה זה "לחיות"?

Blutige Erde

New member
מה זה "לחיות"?

מדי פעם מתגנבת אליי הרגשה שמה שאנשים עושים, שזה אומר לאכול ולישון וללכת לביה"ס / עבודה, וללמוד מדי פעם, ולשחק בכל מיני משחקים קטנים, ולצאת עם אנשים לכל מיני מקומות, זה לא באמת אומר שהם.. חיים. אולי רק מבחינה ביולוגית. כי גם אני עושה את כל אלו, וזה מרגיש כאילו אני על טייס אוטומטי רוב הזמן. אולי זה משהו כמו תורת המידות של אריסטו. סכין טובה היא סכין שחותכת בצורה יעילה. כדי שדבר יהיה טוב, הוא צריך לעשות את הדבר היחודי לו בצורה הטובה ביותר, למלא את ה"יעוד" שלו (למרות שאני לא אוהבת את המילה הזו, כי היא שטות). ומה אדם עושה, או יותר נכון אמור לעשות, שאף קיום אחר שידוע לנו לא מסוגל? לחשוב. למרות שגם זה די מעורפל. בכל מקרה, אולי זה מה שאנחנו אמורים לעשות, במקום פשוט... להתנהג כמו אוטומט שהחברה מכתיבה לנו? מה דעתכם, מה זה אומר "לחיות"?

"לחיות" זה ההפך מ "למות"

שני המצבים - ביולוגיה נטו. זה הכל, בלי שום פילוסופיה נוספת. דרך אגב, גם חלק מהחיות יודעות לחשוב. ולחלק מהחיות אף מוח גדול יותר משל האדם (למשל ללוויתנים).

Blutige Erde

New member
My bad.

בגלל זה אתה יודע שגודל המוח לא קשור ליכולת החשיבה. בגלל זה אתה יודע שניתן להגדיר הרבה מאוד מושגים בצורה פילוסופית. בגלל זה אתה יודע שאומרים בע"ח ולא חיות, נכון? בגלל זה אתה יודע שאין, עד כמה שידוע לאדם כרגע, לבע"ח חשיבה מורכבת. בגלל זה אתה יודע שזה לא מה ששאלתי, ושזה פורום פילוסופי ולא ביולוגי. לא ידעת? My bad. נראה שהחברים שלך בעולם העליון לא מעדכנים אותך מי יודע מה.

MetalSinagouge

New member
גם לפיל, תאר לעצמך.

העניין הוא לא גודל המוח נטו אלא היחס בינו לבין הגוף, מין הסתם. אם כבר ניתן לשער שהדבר שמייחד בני אדם בעיקר היא היכולת לתכנן לעתיד ולדמיין אותו, בגלל האונה הקדם מצחית. אנשים שהאזור הזה נפגע אצלם תופסים את העתיד כמו שכולנו תופסים את המושג "אין סוף". לא אומר כלום. החיים מורכבים מרגעים קטנים של שומדברמיוחד. ככה אני קורא ליחידות הזמן האלה שמעבירים בין פרק אחד של "בריטניה קטנה" לשני. בתכלס, זה מה שרוב האנשים עושים. מחכים. ככה זה.

Gilliana

New member
גם לחיות יש יכולת מוגבלת בתכנון עתיד

ראית פעם כיצד שועלים וכלבים קוברים מזון לשימוש עתידי?

Gilliana

New member
הנה כתבה שהגיעה בדיוק בעיתוי הנכון:

התנהגותו של שימפנזה שהשליך אבנים על מבקרים בגן החיות השבדי בו הוא חי הובילה מדענים למסקנה, כי תכנון העתיד הוא לא נחלתו הבלעדית של האדם. סאנטינו, שימפנזה בן 30, עומד במרכז המחקר בו נבדקת יכולתם של בעלי חיים להעריך את העתיד ולתכנן כיצד להתנהג בהתאם. אגב, מי שחי עם בעלי חיים יודע את זה גם בלי שום מסקנה מהוללת של חוקרים נכבדים. http://news.walla.co.il/?w=/4560/1450114

Gilliana

New member
לעשות מה שאתה אוהב ומה שאתה נהנה ממנו

לא פחות ולא יותר.

Gilliana

New member
את טועה

לא מעט חיות מסוגלות לחשוב - לרבות יונקים.

Blutige Erde

New member
לא בצורה מורכבת כמו חלק מבני האדם.

פעם פתרתי שאלה די מעצבנת בטריגו, והחתולה שלי באה וניסתה לעזור לי, אבל כנראה שזה היה מעבר לרמתה השכלית, כי היא התחילה ללעוס לי את הדף אחרי כמה שניות ולרוץ איתו בכל הבית כמו פסיכית. שזו גם דרך להעיף בעיות מעצבנות בטריגו, אבל אני בספק אם המורה שלי יהיה מרוצה מהפתרון שהיא מציעה...

Gilliana

New member
או, זהו - דגש על "חלק"

כי אני מכירה כמה וכמה חיות הרבה יותר אינטילגנטיות ובעלות יכולת חשיבה מכמה וכמה בני אדם שאני מכירה...

למעלה