מה זה לימופוציטים?

תותי11

New member
מה זה לימופוציטים?

כשאושפזתי ברוטשילד (בדיקות לצורך אבחון) הרופאים נכנסו לחדר ודיברו בינהם על בדיקת ה- L.P הם אמרו שנמצאו 10 לימפוציטים/ליקוציטים - משהו בסגנון... כששאלתי מה הפשר? נעניתי שזה לא קשור אליי ואני בטח לא אבין, בקיצור תשובה מתחמקת. עברה מאז שנה - תוצאות הבדיקה נעלמו אי שם בלא להותיר עקבות, ניסנו לאתר אך ללא הועיל.. מישהו יכול לומר לי מה חשיבות בדיקה מטרידה זו ועל מה בעצם מעידים הימצאותם/אי הימצאותם של לימופציטים (או מה שזה לא יהיה..)?

לימפוציטים

לימפוציטים הם תאי דם לבנים - חלק מתאי מערכת החיסון ונוכוחותם בנוזל השדרה (מעל 5) מעידה על קיום דלקת. למשל ערך של 10 לימפוציטים (ערך שחורג במעט מעל הנורמה) יכול להיות גם בטרשת נפוצה , אך ממצא זה אינו ספציפי לטרשת. בכל אופן כשיש חשד לטרשת נפוצה מחפשים בנוזל השדרה גם נוגדנים (מקטעים) אוליגוקלונלים ונוכוחותם תומכת לעיתים באיבחון של המחלה.

תותי11

New member
ד"ר קרני היקר

תודה על התשובה המהירה. ועוד שאלה - הבנתי שבדיקות L.P נשלחות לבי"ח הדסה עין כרם וגם נבדקות באותו בי"ח שמבצע את הבדיקה. לגבי כמות הלימפוציטים - הרופאים דיברו בינהם על כמות של 10 כבר יומיים לאחר הבדיקה. בשלב הזה עוד אמרו לי שנורא מתלבטים אם מדובר בטרשת או ב- ADEM (הכל בתפרץ אצלי מיד לאחר לידה שהייתה בעייתית עם רעלת במהלכה)ושתשובה סופית ומוחלטת תהיה כשיגיעו כל תוצאות ה- L.P, שוחררתי לביתי וקיבלתי זימון לחודש וחצי אחרי ואז כשהגעתי נאמר לי שיש לי טרשת נפוצה "קלה", מאוד אשמח אם תוכל לעזור לי בעניין ולהבהיר לי כמה דברים: איזה נתון צריך להתגלות ב- L.P על מנת שיוחלט סופית שמדובר בטרשת? אילו בדיקות מקיפות צריך לבצע כדי לאמת שאכן מדובר בטרשת ולא ב- ADEM כפי שסברו בתחילה (ברוטשילד אמר לי המתחמה שאופן התפשטות הנגעים ב- M.R.I נראית לו יותר כ- ADEM)? סליחה שהשאלה כזו ארוכה ומסורבלת, אבל אודה אם מתצא זמן להתייחס.

תותי11

New member
סליחה , לא שמתי לב שכבר ענית על..

חלק מהשאלה ואמרת שכדי לאמת טרשת, מחפשים ב - L.P נוגדנים אחרים. על תתייחס לחלק הזה של שאלתי בבקשה. תודה מראש

ADEM או MS

קרוב לוודאי שהבדיקה שחיכו לה היא של נוגדנים אוליגוקלונלים בנוזל השדרה - קיומם של נוגדנים אלו תומך אך לא מאבחן בלעדית באבחנה של טרשת נפוצה (ניתן למצוא נוגדנים אלו גם במחלות נוירולוגיות אחרות). לא תמיד קל להבדיל בין ADEM ו MS בארוע הראשון וישנם מצבים בהם מאבחנים ADEM ורק כשיש התקף נוסף מבינים כי בעצם מדובר ב- MS. יחד עם זאת במרבית המקרים של MS ניתן לדעת מלכתחילה שאין מדובר ב ADEM לפי סוג התלונות וסימני המחלה וגם ל-MRI מח יכולה להיות תרומה להבדלה. באשר למקרה שלך הרי שמשום שאין בידי את כל הנתונים - איני יכול לחוות דעתי לגבי אבחנתך.

למעלה