מה זה לעזאזל טרי פראצ'ט

קובימור

New member
מה זה לעזאזל טרי פראצ'ט

הרצתי חיפוש בגוגל והבנתי שזה איזה מין סיפור. על מה מדובר והאם הוא מתאים לכל אחד?

The Mad Hatter

New member
המ...

אין לי כח לנסח תגובה שנונה, אז ...: טרי פראצ'ט הוא סופר (סופר. לא סופרת) בריטי מז'אנר הפנטזיה. סדרת ספריו המפורסמת ביותר היא "עולם הדיסק" הכוללת...כמה ספרים? כמעט שלושים, לא? הסדרה הזו, גם היא מחולקת לתתי-סדרות והיא מתאימה, לדעתי, לגילאי 13-130 ככה. :)

קובימור

New member
מדובר בספרים איכותיים

לציבור הכללי או רק למשוגעים לדבר? אני אדם רגיל החובב קריאה ורומח הדרקון למשל לא עושה לי את זה. מה אתם ממליצים, להיכנס לזה או שזה ישעמם אותי.

gaspode

New member
מדובר בספרים איכותיים. נקודה.

מי שמתחיל לקרוא, נעשה משוגע לדבר. אפילו בעל כורחו. אם כי יכול להיות שזו רק אני... ואני מניחה שכל הנמצאים פה ימליצו לך להיכנס לזה. כאילו דההה.

ויימס

New member
טרי פראצ'ט הוא סוג של טפיל,

אולי כנימת עלים... (טיפקס) (רק בלי ה'טרי פראצ'ט')

ויימס

New member
אבל ברצינות...

אתה שואל את הפנאטים האלה אם כדאי לך לקרוא את טרי פראצ'ט והאם מדובר בספרים איכותיים, ואתה מצפה ש- מה? הם יגידו לך 'לא, אל תקרא'? אז תראה, מהיכרותי עם הספרים שלו, או שאנשים אוהבים אותם מאוד או שהם שונאים אותם מאוד. אז תנסה. ואל תתחיל מ'פירמידות' או 'פולחני כשף'. תתחיל מ'צבע הכשף' (אם אתה רוצה לקרוא כרונולוגית. בספרים שלו זה לא הכי קריטי), וסבלנות בעשר העמודים הראשונים. האמת שבהם גם אני לא מתתי על זה. מובן שמאז קראתי אותו כמה עשרות פעמים.
תקרא!!!

The Mad Hatter

New member
לדעתי עדיף מ"תרועת מוות".

לאור מופלא היה לי טיפה יותר קשה להיכנס. ובסרה הזו הסדר הכרונולוגי לא ממש חשוב. את צבע הכשף קראתי לא-ממש ממזמן אחרי שקראתי את רוב שאר ספרי הסדרה. וואו, את פירמידות *עדיין* לא קראתי עד הסוף. אוי, הבושה...P:

ויימס

New member
גם עם תרועת מוות אפשר להתחיל.

או מעשי קסמים ואחיות הגורל, הם גם כן די קליטים. אם זכרוני אינו מטעני.

ויימס

New member
(מתנשמת בזעם)

מי אומר דבר כזה לידי??? ("אני לא ממש אהבתי את צבע הכשף") בושי והיכלמי!!! יחי סתמרוח וזוגפרח!!! תקראי את הספר עוד 5 פעמים ואל תדברי איתי עד שהוא ימצא חן בעיניך!!!

Athaclena

New member
תשובה שפויה יחסית

טרי פראצ'ט הוא סופר בריטי, כותב פנטזיה קומית (זה חשוב), וכתב וכותב מלא ספרים. אני הגעתי אליו בעקבות מדריך הטרמפיסט לגלקסיה, לאחר שהמליצו לי עליו. פשוט יש לי ידיד שלא אוהב אותו, וההורים שלי לא אהבו אותו, ועוד אנשים כנ"ל. אבל לדעתי תתן לו יותר מצ'אנס אחד (סגנון הכתיבה ואיכויות הספרים השתנו במהלך השנים), ותתחיל מבשורות טובות, אפילו שזה לא מעולם-הדיסק. ותנסה כמה ספרים מה-DISCWORLD (כתוב באנגלית כי אני לא יודעת בדיוק מה תורגם): את הראשון THE COLOUR OF MAGIC, את REAPER MAN ואת SMALL GODS. ההמלצות המסוימות הם מטעם אישי שלי. וזה לא בושה לא לאהוב אותו, מותר...

למעלה