זה בטוי בסלנגואיפה משתמשים במושג הזה?
"שכונה" היא דימוי לבלגן, התעלמות מחוק וסדר, איש הישר בעיניו יעשה וכו'. בסלנג בוטה יותר, "בית זונות".ואיפה משתמשים במושג הזה?
לא יודע@GoldenEyes
האם ניתן להשתמש בביטוי הזה במקרה של ניצול סמכות והונאה? דוגמה:
כשמדברים על עובדי חברה שאמורים לטפל במכשיר במסגרת אחריותו ואחרי שמאות של נזק מאשימים לקוח על גרימת נזק שבפועל לא אמת?
לא בדיוק, אבל אולי בהקשר כמו 'הטכנאים של החברה "עושים שכונה" במעבדה'.@GoldenEyes
כשמדברים על עובדי חברה שאמורים לטפל במכשיר במסגרת אחריותו ואחרי שמאות של נזק מאשימים לקוח על גרימת נזק שבפועל לא אמת?
אם אני מבין נכוחה, מדובר באיזו תלונה. במקרה זה ראוי להגביה (ומכל מקום - לא להנמיך) את המשלב הלשוני. עושים שכונה ו"שבפועל לא אמת" לעניות דעתי שני משלבים שלא ידורו היטב בכפיפה אחת.@GoldenEyes
רווח בהחלט, אבל כמו רוב ביטויי הסלנג, לא בפי כולם. אם הוא ארכאי הוא כנראה עשה קאמבק כי אני נתקלת בו לא מעט.אני מבין את הביטוי אבל לא מכיר אותו בשימוש בפועל.
לא חושב שזה ביטוי שרווח בשפת היומיום והוא גם נשמע קצת ארכאי.
בחיפוש באינטרנט הדפים הראשונים מתייחסים כולם לאיזה סרט ולכמה מיזמים ששמם הוא הביטוי הזה.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.