מה זה מד כושר ואיך הוא נקבע ?

peperoni

New member
מה זה מד כושר ואיך הוא נקבע ?

משהו יכול להסביר לי מה זה מד כושר ? ואיך הוא נקבע ? תודה

aaa123

Member
מד כושר הוא מספר שאומד את הכושר

של שחקני שחמט. שחקנים מתחילים מקבלים מד כושר התחלתי של 1350. אפשר להתקדם או לרדת במד כושר בהתאם לתוצאות: אני לא בטוח אם הכללים לא השתנו אבל הנה דוגמאות לכללים דוגמאות: 1)שחקנית במד כושר 1600 שסיימה בתיקו עם שחקן במד כושר 1700 מרוויחה 3 ורבע נקודות לפי החישוב הבא. א)רבע נקודה היא מרויחה על העובדה שהיא שיחקה(זה נעשה כדי לעודד שחקנים לשחק וכנראה גם בגלל ההנחה ששחקנים שמשחקים מתקדמים). ב)3 נקודות היא מרויחה כי ההפרש במדי הכושר הוא 100 נקודות ,והיא מרוויחה 3 אחוזים מההפרש במדי הכושר במקרה שהוא לא גדול מ375 וזה בדרך כלל המקרה (לא אתעכב כאן על מקרים בהם יש הפרש גדול יותר). היריב שלה מפסיד 2.75 נקודות(רסע נקודה הוא מרוויח על זה שהוא שיחק ו3 נקודות הוא מפסיד בגלל ההפרש במד כושר) 2)במקרה שהשחקנית במד כושר 1600 מפסידה לשחקן במד כושר 1700 אז היא מפסידה 8.75 נקודות במד כושר כי היא מפסידה 12 נקודות בגלל ההפסד ומרוויחה 3 נקודות מהפרש המד כושר ורבע נקודה מהעובדה שהיא שיחקה. היריב שלה מרוויח 9 ורבע נקודות(מרוויח 12 נקודות מעצם הנצחון מפסיד 3 נקודות בגלל שהוא היה פיבוריט ומרוויח רבע נקודה בזכות זה שהוא שיחק. 3)אם השחקנית מנצחת אז היא מרוויחה 15 ורבע נקודות(12 על הנצחון 3 על ההפרש ורבע על עצם המשחק) היריב מפסיד 14 ושלושה רבעים(12 הוא מפסיד על ההפסד 3 הוא מפסיד על הפרש מדי הכושר ורבע הוא מרוויח על המשחק).

Gezer

New member
שלום!

למד כושר באנגלית קוראים Rating ועוד דבר - לחישוב המד כושר המעודכן של שחקן בישראל יש את הנוסחה - Rn=Ro+12)w-l)+0.03(MD)+0.25g Rn= המספר החדש Ro = המספר הקודם W = מספר הנצחונות L = מספר ההפסדים MD = הסכום האלגברי של ההפרשים בין מספר מד הכושר של השחקן ליריביו G = מספר המשחקים בתחרות

aaa123

Member
אם באמת משתמשים בנוסחה הזאת

אז משמעות הדבר ששחקן שמנצח בתחרות יריב עם מד כושר נמוך יותר ב500 נקודות יכול להפסיד מד כושר כתוצאה מהתוצאה. זה לא הוגן. עד כמה שזכור לי לפני הרבה שנים קבעו שהנוסחה היא לינארית להפרשים של 375עד 750 כאשר בהפרש של 375 משתמשים בנוסחה שכתבת ובהפרש של 750 השחקן החזק יותר לא מרוויח כלום פרט לרבע נקודה. אני לא זוכר את הנוסחה בעל פה אבל מבין את ההגיון של הנוסחה כך שאין לי בעיה לחשב מד כושר חדש בהתאם למד כושר שלי והמד כושר של היריב שלי. ההסבר שלי היה עבור משחק אחד אבל נכון שכאשר יש תחרות בניגוד למשחק ליגה לוקחים סכום של הפרשים אבל אם לא מתקנים הפרשים שבין 375 ל750 להפרשים שבין 375 ל400 והפרשים שמעל 750 להפרש של 400 אז הנוסחה בברור לא הוגנת.

Jazz123

New member
הערה קטנה

תקן אותי אם אני טועה, אבל הריטיינג ההתחלתי הוא לא 1300?

aaa123

Member
יש הבדל בין התחלתי ומינימלי

שחקנים מתחילים ב1350 אבל יכולים לרדת ל1300 אבל לא לפחות מזה. בדקתי את האינפורמציה באתר של האיגוד הישראלי לשחמט,ואני מצרף לינק יש לעשות שני קליקים על אודות האיגוד ואחר כך על תקנון דירוג כדי לראות את כללי הדירוג.

למעלה