מה זה מוזיקאי

רפפם

New member
מה זה מוזיקאי../images/Emo79.gif

אדם שמתפרנס ממוזיקה, אדם שאוהב מוזיקה ואולי לא יודע לנגן, מלחין? (סתם תהייה
) אני אוהב מוזיקה ואני גם מחבר מנגינות לפעמים, אני מנגן על אורגן, אני יודע את האקורדים הבסיסיים, הרבה זמן לא ניגנתי והזנחתי את זה אך עכשיו שוב יש לי חשק לכך. אני לא מנגן בהרכב כי אני לא אוהב את כל התרבות שנלווית לזה, אולי זו הייתה הסיבה שהזנחתי את הנגינה. ז"א אני לא נגד שאחרים יהנו גם מהמוזיקה שלי, נהפוך הוא! אלא שיש לי חבר שניגן כמה פעמים בלהקות שהוא הרכיב, וכל פעם הם רבו, היו צריכים לשלם הרבה כסף לאולפן הקלטות ולהופיע במקומות היה להם גם מסובך, גם נלווה לזה כל עניין הקינאה בתוך הלהקה ומחוצה לה, כמו למשל: למה אותו יותר מעריצות בחורות מהקהל ועלי אף אחת לא מסתכלת וכו'. האם מוכרת לכם בעיה כזו? אני אוהב מוזיקה(הרבה סוגים) אבל בגלל האנשים התרחקתי מזה בזמן שעשיתי תואר באונ'(בתחום לא קשור), עכשיו אני מנגן ושוב מנסה לחבר מנגינות, האם נראה לכם שאוכל להפוך את זה מתישהו למקצוע? או שזה רק מי שיש לו הרבה מזל ואחד מתוך 100 מצליח.. אלו היו מחשבותי בקול רם

ttg

New member
לשאלותיך

מוזיקאי הוא כל אדם שמתעסק במוזיקה כיוצר (יוצר מוזיקה או מנגן מוזיקה). מקצועיות זה משהו אחר והוא נספח. בקיצור, אתה יכול להיות מוזיקאי ולהיות מקצועי אבל אתה יכול להיות מוזיקאי כאשר מדובר בתחביב. בתור מישהו שעובד בתחום הזה ומכיר אותו מבפנים. יש לי מכרים וחברים שהם נגנים (בלהקות "מפורסמות"/גדולות, ג'אזיסטים מעולם הגיגים, מפיקים ואנשי סאונד שחתומים על כל מיני הצלחות של השנים האחרונות ועוד...) לתת לך קצת מבט מניסיוני לפחות: - הרכבים/להקות/קשיי היצירה - מה לעשות. להקה זה דבר שמורכב מבני אדם. גם בלא מעט עבודות תמצא את עצמך בעל דיעות או תפיסות שונות מעמיתיך לעבודה. ואולי אפילו תמצא אותכם הולכים ביחד לאיזה פאב או אירוע חברתי. ככה גם להקה. בהתחשב בזה שמדובר בבני אדם עם טעם ודיעות שונות זה המצב זה בהכל בחיים. אם נקח גם את דוגמאת המעריצות אל תתפלא אם בהייטק תמצא עובד שתוהה למה הבוס קידם אותו ולא אותי... אין הבדל. הטענה על זה שיש "תרבות" ללהקות היא לטעמי רלוונטית למרבית תחומי החיים. - האם אתה יכול להתפרנס ממוזיקה? - אני חיי ממוזיקה ועובד עם כל מיני דמויות מפתח בארץ. נעזוב אותי שניה ונסתכל עליהם. אנשים עם אלבומי זהב ועוד תמונות ממוסגרות יפות ומרשימות. הם חיים. חלקם חיים טוב. הם לא עשירים מדי (מעמד ביניים) ובד"כ הם עובדים קשה ונכנסים לפרוייקטים שהם לא לחלוטין נהנים מהם כי זה חלק מהצורך להתפרנס. אם אתה באמת באמת מוכשר אין לך מה לדאוג. אבל, וזה לא מגיע ממקום של יומרנות אלה מקום אמיתי. מעטים הם אנשים שבאמת לא רואים ממטר אף אחד - טובים ביותר בקנה מידה עליון. גם בעולם, לדוגמא בלוס אנג'לס רק 3% מהתעשייה עושה את הפרוייקטים הגדולים. וגם שם, "חיים" לא יותר מדי ולא פחות מדי. להפוך את התחום למקצוע תצטרך להציע יחודיות, מקצוענות וכלים שאין לכל אחד. בקצרה, אם מעניין אותך להתעסק במוזיקה תעשה את זה אבל במקביל למקצוע אחר.

רפפם

New member
../images/Emo51.gifעל ההסבר

אני מסכים עם הדברים שכתבת, דרך אגב, על ג'ורג' קראמב שמעת? יצא לי ללמוד עליו קורס ולשמוע יצירות שלו, זה משהו מיוחד ופרובוקטיבי מהסוג שאני אוהב, הוא כותב מוזיקה סונורית ומעוות בכוונה את הכלים כדי שיצאו צלילים מיוחדים והוא גם כותב יצירות שנוגעות לתפיסה שלו את העולם והחיים ולא סתם "אני אוהב/את אוהבת"...

למעלה