במפתח דו הדו שנמצא אוקטבה מתחת לדו האמצעי (קווינטה מתחת לסול על הקו הראשון של מפתח סול) נמצא במרכז החמשה, כך שיוצא שהוא נמוך יותר בקווינטה ממפתח סול. מעטים הכלים שכתובים במפתח דו בימינו, רוב הכלים שהיו כתובים במפתח דו היום בד"כ נכתבים במפתח סול פחות אוקטבה (גיטרה, זמרי טנור) הכלי היחיד שאני יכול לחשוב עליו שעדיין נכתב במפתח דו הוא ויולה... הצורה של מפתח דו היא כמו שלוש הפוך.
קיימים כלים שהתפקידים שלהם נכתבים בדרך כלל במפתח פה וביצירות מסויימות התפקיד נכתב במפתח דו אלט על מנת להקל על הנגן ועל המנצח(בפרטיטורה) על הקריאה. זה נעשה במקרה של תפקיד גבוה במיוחד...זה קרה לי בתור טרומבוניסט לפני כחודשיים שקיבלתי 8 עמודים במפתח דו..... אוהב- אלגרו
שלויולה אני חושב כותבים במפתח דו. וזה לא יוצא קווינטה מתחת למפתח סול, אלא בדיוק תו אחד (סקונדה קטנה או גדולה) מתחת למפתח פה (ככה אני זוכר את זה, וזה לא יוצא קווינטה מתחת למפתח סול). כידוע, הדרך לבדוק מפתח הוא לפי המקום ממנו הסימון שלו מתחיל. הדו נראה כמו חצי פארסה ששני קצוותיה מתחילים במה שבפתח פה הוא סי של מפתח פה.
תחשוב שוב דו קווינטה מעל סול קווינטה מתחת פה... אתה לא רואה את ההגיון הנפלא כאן? ואני לא מדבר על סול במפתח דו אלא על דו במפתח דו... מפתח פה הוא נונה גדולה מתחת למפתח סול
אני רואה את ההגיון, אבל הוא לא נכון במקרה זה, לפחות למיטב זכרוני. ואי אפשר למדוד את המפתחות לפי מרווחים, כי הם משתנים לפי הסימנים הכרומטיים, מכיוון שאין אותו מרווח בין כל התוים ה"נקיים".
יש כמה סוגים : אלט , טנור , ואני חושב שיש גם בס וסופרן. כל כלי מנגן לפי מה שיותר נוח לו.. למשל אני , בטרומבון , מנגן במפתח דו אלט הרבה ובטנור לעיתים רחוקות. רוב הקטעים שאני מנגן בהם מפתח דו הם עיבוד מצ´לו ולכן זה לא מפתח פה כרגיל לטרומבון. ויאולה... אני חושב מפתח דו סופרן.. אני לא בטוח. צריך לבדוק