מה זה סאטורי?

alissa

New member
מה זה סאטורי?

מה המשמעות של זה ומה התרגום של זה בעברית? anybody?

מחיפוש בגוגול:

"סאטורי היא המטרה הרוחנית של הזן-בודהיזם. משמעותה הארה אישית או הבזק של מודעות פתאומית. התחושה של סאטורי היא של מרחב אינסופי והיא נקשרת עם תחושת אושר, שמתעלה על רגשות אחרים של עצב או שמחה. המאפיין של החוויה הוא שמרגע שחווית סאטורי, תתחיל לראות את העולם אחרת. "סאטורי" היא גם מסעדה אסיאתית, המתפקדת גם כסושי בר וגריל ברמת החייל, תל-אביב."

alissa

New member
טוב ויפה אבל אם כך

מדוע מדבר אושו על סאטורי ראשון שני ושלישי? כיצד יתכנו כל כך הרבה הארות או מודעיות? אני מניחה ששאלתי היא בעצם זו: אם הגעת למצב של סאטורי, הארה או הבנה פתאומית, מדוע אתה צריך עוד הארות?

בעניין סאטורי, אינני יכול לעזור.

אני לא שייך לזרם הזן. במידה וזה עשוי לעניין אותך, לפי הוודות (ולפי המדיטציה הטרנסנדנטלית - TM) יש שלושה מצבים של הארה. כתבתי על כך מספר מאמרים, הראשון (מתוך חמישה) בקישור הבא.

דני

האם ישנה סכנה מגובה שכזה - צריך רשת ביטחון במקום אחר - ? אם יש לך כתבה בנושא אשמח לעיין.

alissa

New member
דניאל, האם גם לפי מהרישי

הדרך לסאטורי השלישי חייבת לעבור דרך טירוף מוחלט. אגב מתנצלת על כך שהרגתי אותו טרם עת. כפי שאמרתי הדיסיפלינה די חדשה לי ואני לא מעורה בחיי הגיבורים או במותם (בכלל הייתי בטוחה שאושו עודנו בחיים). לא הייתה לי כוונה לפגוע.

את מוזמנת לסדרת המאמרים

שכתבתי על הנושא. הם יבהירו ביתר פרוט מה שלא כל-כך מתאפשר בפורום. בדרכו של מהרישי אין שום כיוון לעבר טירוף. רק לעבר יותר ויותר נורמלי. אם הסאטורי השלישי דומה במהותו למצב השביעי של תודעה (בראהמי צ'טאנה - תודעת אחדות) לפי הוודות ולפי מהרישי, אני מסוגל להבין את עניין הטירוף. אני לא יודע אם זו הכוונה, כבר כתבתי שאין לי שום מושג בסאטורי. אבל. כשאדם חי את מצב התודעה השישי, תודעה אלוהית, הוא חווה את כל מה שקיים ביקום (באמצעות כל החושים שלו) ברמה המעודנת, השמיימית ביותר שניתן (עדיין ביחסי). כשהוא מתפתח למצב של תודעת אחדות, כל היופי הזה פשוט נעלם. הוא הופך לאחד. הוא חווה רק את המוחלט בכל דבר. את הזהה בכל. זו יכולה להיות חווייה מאוד קשה. לכן. חשיבות רבה יש שהמורה יהיה נוכח במעמד הזה וילחש לו: "זהו." בהעדרותו של מורה בחוויה הזו, אדם יכול להיות כל-כך מבולבל שלא ידע מה קורה לו. אולי אפילו על-סף הטירוף. אז אולי זו הכוונה.

הגורו שלי

סיפר היום משהו - גם הוא עבר את זה מסתבר (תרתי משמע), כולם עוברים זאת !!!! הוא נכנס לתמונה אשר צבעו אותו אנשים בצבעים שלהם - אבל היה לו טריק בסיסי בחייו - כאשר הוא יצא מן התמונה הוא צבע את עצמו בצבע שלו.

בת דמות

New member
סאטורי 1-2-3

הי אליסה, כמו שדני תיאר, סאטורי זה מונח להארה שלקוח מהמסורת של זן-בודהיזם. הנה מאמר באנגלית בנושא. למסורות השונות במזרח יש תפיסות קצת שונות לגבי הדרך להארה, מה נחשב הארה מלאה" (וחלקית?), דרכים שונות לתאר תהליך של הארה. תהליך מתמשך. ד"א, יש שאומרים שזה תהליך שנמשך לעד, הולך ומעמיק ומבשיל עד בלי סוף. יש כאלה שמתייחסים לזה כאל תהליך הדרגתי ויש כאלה שמתתיחסים לזה כאל רצף של אירועים\זעזועים. אושו מסביר את העניין לפי הגישה שלו. לשאלתך. נראה לי שהארה היא אחד הרעיונות הכי מבולבלים ומבלבלים שיש ב"שיח הרוחני". אם יש מי שצריך עוד הארות, כנראה שההארה או חווית ערות או הבנה שהתרחשה לא הספיקה בשביל ליצור שינוי יסודי שהתבסס ביציבות. זה לא אומר שאין שינוי, אלא שהוא לא מספיק עמוק ומקיף ומבוסס דרך קבע. בזן יש דגש גדול על הרעיון שאת והכל כבר מוארים. מאסטר דוגן אומר שכשאת במדיטציה את מגשימה את טבע הבודהה שלך. אז למה את לא מכירה את זה בכל רגע ורגע? גם אם נניח רגע להארה. תחשבי על החיים שלך ורגעים שבהם הבנת דברים - האם כל הבנה הובילה מיד לשינוי מוחשי בחייך? לשינוי עמדתך מקצה אל קצה? לשינוי הדרך שבה את תופסת או חווה את עצמך ואת החיים? מניסיוני- בדר"כ זה נראה ככה: קורית הבנה, אם אני מוכנה לזה ההבנה הזו נשארת יציבה בהכרתי (להבדיל מלהדחיק אותה או לתת לה להטשטש) ואז אני יכולה לפעול עליה. ואז נוצר שינוי מוחשי בחיי ששם אותי במקום אחר. חחחחח.. בעצם זה קורה גם בסדר ההפוך (קודם השינוי, אח"כ מודעות, אח"כ הבנה).

OriIdan

New member
רק שבזן זה נחשב לאירוע כמו ברק

בזן הארה מתוארת כמו ברק שפתאום קורה. לעומת זאת מהרישי אומר שזה תהליך שכל יום מתקרבים לזה קצת יותר. הטכניקות של מהרישי מקרבות אותנו להארה צעד אחר צעד וכל יום אנחנו נהנים יותר מדברים שקרובים להארה שהם חלק מההארה כך שגם אם לא נגיע להארה עדיין נהנה מהחיים יותר ויותר.

Vguru

New member
מי יודע מדוע ולמה

לובשת הזברה פיג'מה? רק הזברה, ואולי אפילו היא לא. מי יודע מהו סאטורי? רק זה שחווה אותו, ואפילו הוא לא יכול לדעת אם לזה בדיוק התכוון היפני הקטן הראשון שהגה את המילה, וכל היפנים הגדולים שבאו אחריו. זה כל כך ברור מאליו: אם "הארה" מתקיימת בך, הרי שאתה מגדיר אותה מחדש, בסמכותך הבלעדית. כאילו איש מעולם לא ידע או חווה זאת לפניך. אין שום ערך ל"אני מואר לפי ההגדרה של דוגן", "חוויתי סאטורי 2 ב' סעיף קטן ז' כפי שמתאר אושו", או "אפילו המורה הבכיר אלוף-משנה רינפוצ'ה (במיל.) אישר אישית את התעוררותי המלאה". רק הארה אחת תופסת: "אני הוא זה". אין לזה שם, אין הגדרה, אין הסמכה ואין תעודה. אין גם ספק. אין גם תלות. אין שניים. אני אפילו לא יכול לדבר על זה. אבל רק אם אתם מתעקשים, אז כן, על זה דיבר הבודהה. טוב נו, גם אני מוכן לקרוא לזה "הארה".

alissa

New member
המהמודרה היא מעבר לכל מילים וסמלים

.... המהמודרה נשענת על האין" - לא ניתן להסביר אותה במילים כי היא מעבר למילים. אבל אנחנו לא מעבר למילים והסמלים. טוב..לפחות לא אני. והמילים הם הכי קרוב שאני יכולה להגיע כרגע
. אושו אומר על כך שאם אינך מרגיש בתפלות המילים ביום יום, סימן שאינך חי כלל: זה מראה שאתה חי באופן מאוד שטחי. אם כל מה שאתה חי אפשר למסור במילים פירושו של דבר שאינך חי כלל. בכל מקרה אני חיפשתי את ההגדרה למילה ולא הסבר לחוויה עצמה גורו. הנה התיאור הכי יפה, פראי מקסים ורומנטי שנכתב אי פעם על "הארה" מתוך :טאנטרה ההבנה העילאית, שרי ראג'ניש, ע"מ 15.: "מהמודרה, משמעותה אורגזמה טוטאלית עם היקום. אם אהבת פעם מישהו, וחשת לפעמים התמוססות והתמזגות עימו, השניים אינם עוד שניים; הגופות נשארים נפרדים, אך משהו בין הגופות יוצר גשר, גשר זהב, והרגשת השניות בפנים נעלמת; אנרגיית חיים אחת רוטטת בין שני הקטבים- אם זה קרה לך רק אז תוכל להבין מהי מהמודרה. מליון מיליוני פעמים עמוקה יותר מליון מיליוני פעמים גבוהה יותר, מהמודרה היא אורגזמה טוטאלית עם השלם, עם היקום, היא הנתכות אל מקור ההויה.

Vguru

New member
מאחורי המילים, אחת שתיים שלוש

את באה מחבואים לשעת לילה מאוחרת? אני עומד. עעשר עעעשרים שלוווושים ארבעים חמישייים שיייישים שיייייבעים שמווווונים תיייישעים מאה. היי, ראיתי אותך מעבר למילים. טוב, זה היה קל, את כולך קורנת שם מאחור. אחת שתיים שלוש alissa. עכשיו את עומדת, ואני מתחבא. ============================================= נ.ב. אורגזמה זה טוב.

למעלה