מה זה סוכר אורגני?

לקשמי

New member
מה זה סוכר אורגני?

כשכתוב על מוצר מסוים שהוא מכיל סוכר אורגני, האם עדיין מדובר בסוכר מזוקק?

אורגני מתייחס לצורת הגידול, לבן מתייחס לצורת

העיבוד. כלומר, האחד לא מעיד על השני - יכול להיות מוצר אורגני ומעובד, אורגני ולא מעובד, לא אורגני ולא מעובד, או לא אורגני ומעובד.

מנור9

New member
../images/Emo215.gifואם בסוכר "בריא" עסקינן

ידוע לי שסוכר חום הוא כזה שנעדר שלב או שניים סופיים בעיבודו מה שלא הוךף אותו לסוכר מזוקק וריק לחלוטין שמתחמצן ומרקיב בתוכנו בתהליך העכול. האם משתתפנו התזונאים יכולים להרחיב בסוגיה

ההבדלים בערכים התזונתיים בין סוכר חום ללבן

הוא זניח ביותר, ועוד יותר זניח לאור הכמויות שבהן האדם הנורמלי צורך סוכר. לדעתי השיקול בבחירה ביניהם צריך להיות איזה טעם אתה מעדיף, שכן ההבדל בטעם הוא משמעותי.

TheFinalCut

New member
על סוכרים וזיקוקים

סוכרים, ולמעשה לא רק סוכרים, אכן עוברים חימצון בתהליך העיכול - זו הדרך היחידה שהגוף שלנו מכיר כדי לנצל את האנרגיה שבהם. הסוכר איננו "מרקיב", בין אם זהו סוכר מזוקק יותר או פחות, אלא אם נכנה את ניצולו ע"י תאי הגוף שלנו וכמה מחיידקי מערכת העיכול כ"ריקבון"? (לא מומלץ, וממילא לא נהוג). ההבדלים בתהליך הזיקוק והעיבוד הם אכן לא מאוד משמעותיים בהקשר של הערך הקלורי, אך במחקרים מסוימים נמצא שבסוכרים פחות מעובדים ישנם גם רכיבים חיוביים כגון נוגדי-חימצון (לא בכמויות עצומות, אבל יש). בהקשר של חולי סוכרת, למשל, לא נראה שיש השפעה למקור הסוכר (בין אם הוא מזוקק או שלא). יש לציין שההשפעה של רמת הזיקוק של הסוכר על הבריאות שלנו לא נחקרה ברצינות מעל 20 שנה, וגם אז זה היה בעיקר בחולדות... עקב כך מאוד קשה למצוא מידע על ההבדלים בהרכב וכמעט בלתי אפשרי למצוא מידע אמין על האפקט של סוגים שונים של סוכר.

d a p h n a

New member
זו בדיוק השאלה

לפי הידע המדעי שאלפקה ופיינל קאט הציגו, אין כרגע הוכחות חותכות לכך שסוכר חום בריא יותר. אלא שיש כל מיני אופנות וגישות לתזונה, וחלקן גורסות שמה שפחות מעובד יותר טוב, ולכן שסוכר חום בריא יותר מסוכר לבן, או אפילו שסוכר לבן הוא "רעל" בעוד שסוכר חום הוא "לא אידיאלי, אבל עדיף בהרבה". כאמור, כרגע לא ברור שיש ביסוס מדעי מוצק לגישות הללו, מה שלא אומר שהן לא נכונות אבל גם לא שהן נכונות. בכל מקרה כדאי להיות ערים לכך שחלק גדול מהסוכר החום שנמכר לנו הוא פשוט סוכר לבן שנצבע על ידי מעט מולסה, ולכן הוא מעובד בדיוק כמו סוכר לבן. למי שזה חשוב לו, כדאי לבדוק היטב על האריזה האם זה סוכר חום אמיתי או לא.

TheFinalCut

New member
אני מניח ש-

ההשערה שמעט נוגדי החימצון שיש בסוכר הלא-מזוקק ואין במזוקק יכולה להוות בסיס כלשהו לטענה שהראשון יהיה בריא יותר. במה בדיוק זה מתבטא? לא ממש ידוע. בכל מקרה כנראה שלא מדובר בהבדלים משמעותיים. למיטב זכרוני יש הבדל אחר, אתי ביסודו (ולא בריאותי) שחשוב בעיקר לטבעונים: נאמר לי עוד בתחילת הדרך שתהליך הזיקוק של סוכר מבוצע תוך שימוש בחומרים שמקורם בעצמות של בע"ח. מעולם לא בדקתי את העניין, כך שאיני יודע אם השמועה נכונה, אבל אני משתדל להימנע מסוכר לבן, בייחוד בבית. זה לא קשה במיוחד, אחרי הכל...

מנור9

New member
../images/Emo212.gifתודה למומחים

לגבי מולסה. היא לכשעצמה שמקורה בקנה הסוכר מכילה מינרלים ויסודות קורט בריאים

אלי ו.

New member
השאלה היא תמיד הכמות

קשה להאמין שאדם סביר משתמש בכמות מספקת של ממתיק כדי שכמות המינרלים יהיו משמעותיים. נסה לכמת את ההבדל במינרלים שתקבל בין 10 כפיות סוכר לבין 10 כפיות מולסה ותראה שביחס לצריכה היומית מדובר בהבדל זניח.

zemer6

New member
אני משתמש בסוכר ג'אגרי

סוכר ג'אגרי הינו גוש סוכר הודי עשוי מקנה סוכר בלבד (ולא מסלק).הוא למעשה התוצר הראשוני בתהליך זיקוק הסוכר לכן הוא ללא תוספת חומרים כגון גופרית אשר בחומר זה משתמשים בתהליך זיקוק הסוכר.ניתן להשיג בחנויות טבע בתל אביב ובחנויות הודייות.היבואן נמצא ברח' החשמונאים בתל אביב.

למעלה