על סוכרים וזיקוקים
סוכרים, ולמעשה לא רק סוכרים, אכן עוברים חימצון בתהליך העיכול - זו הדרך היחידה שהגוף שלנו מכיר כדי לנצל את האנרגיה שבהם. הסוכר איננו "מרקיב", בין אם זהו סוכר מזוקק יותר או פחות, אלא אם נכנה את ניצולו ע"י תאי הגוף שלנו וכמה מחיידקי מערכת העיכול כ"ריקבון"? (לא מומלץ, וממילא לא נהוג). ההבדלים בתהליך הזיקוק והעיבוד הם אכן לא מאוד משמעותיים בהקשר של הערך הקלורי, אך במחקרים מסוימים נמצא שבסוכרים פחות מעובדים ישנם גם רכיבים חיוביים כגון נוגדי-חימצון (לא בכמויות עצומות, אבל יש). בהקשר של חולי סוכרת, למשל, לא נראה שיש השפעה למקור הסוכר (בין אם הוא מזוקק או שלא). יש לציין שההשפעה של רמת הזיקוק של הסוכר על הבריאות שלנו לא נחקרה ברצינות מעל 20 שנה, וגם אז זה היה בעיקר בחולדות... עקב כך מאוד קשה למצוא מידע על ההבדלים בהרכב וכמעט בלתי אפשרי למצוא מידע אמין על האפקט של סוגים שונים של סוכר.