מה זה סולמות # כפולים ?

Molchansky

New member
זה

סולמות שיש בהן דיאזים כפולים לא? לדוגמא סולם רה דיאז מג'ור רה דיאז, מי דיאז, פה דיאז כפול, סול דיאז, לה דיאז, סי דיאז, דו דיאז כפול, רה דיאז.

shiptz

New member
לא לא

משהו כמו סולם לה # מז'ור ... הצליל הבא הוא סי # כפול או משהו כזה ? שזה בעצם דו או שאני סתם התבלבתי פה עם משהו ?!?

Molchansky

New member
טעות קטנה

סי דיאז כפול זה דו דיאז סי דיאז זה דו. סי דיאז הוא אינהרמוני לדו, כלומר זה אותו צליל, אבל כשמתייחסים לדרגות בסולם יש הבדל בין להגיד סי דיאז לדו. אני חושב שסולמות דיאזים כפולים זה בעצם שלוקחים סולם שיש בו כבר דיאזים ומעלים אותו בעוד חצי טון, ככה נוצרים תווים עם דיאז כפול.

shiptz

New member
עכשיו אני אחדד את השאלה

למשל איזה צלילים מרכיבים את סולם רה# מז'ור ? רה# מי# פה# כפול ???? סול# לה# סי# דו# רה# ועם סול# מזו'ר בכלל הסתבכתי ... סול# לה# סי# דו# כפול ?!? רה b מי b עכשיו מה ????? סול# תודה רבה !!

hotelvamp

New member
תשובה

היי ברה # הדו צריך להיות #כפול סול דיאז: סול דיאז לה דיאז סי דיאז דו דיאז רה דיאז מי דיאז פה דיאז כפול סול דיאז

Molchansky

New member
לא צריך להסתבך

פשוט תקח סולם, תכתוב את התווים שלו עם סימני ההתק ואז תוסיף דיאז לכל תו אז אם אתה רוצה את סולם סול דיאז למשל סולם סול מג'ור הוא: סול, לה, סי, דו, רה, מי, פה#, סול. אז אם תוסיף דיאז לכל תו, סולם סול דיאז מג'ור יהיה: סול#, לה#, סי#, דו#, רה#, מי#, פהX, סול#. (X זו דרך הכתיבה של דיאז כפול). או לדוגמה סולם מי# מג'ור, סולם מי מג'ור נראה ככה: מי, פה#, סול#, לה, סי, דו#, רה#, מי. אז אם נוסיף עוד דיאז לכל תו סולם מי# מג'ור יראה ככה: מי#, פהX, סולX, לה#, סי#, דוX, רהX, מי#.

למעלה