מה זה סמבוסק ואיך מכינים אותו?

שחמטית

New member
מה זה סמבוסק ואיך מכינים אותו?

כבר שבועיים בעלי משגע אותי עם המילה סמבוסק, הוא בעצמו לא יודע בדיוק מה זה (אנחנו אשכנזים
) וכל הזמן מבקש ממני את זה בצחוק אז החלטתי לברר אצלכן את העניין ואם יש אפשרות לצרף תמונה של זה, אשמח מאוד. אז מה זה? איך מכינים את זה?
 

cial 1

New member
מתוקה שחמטית אם הכוונה לערקי לא אצלי?

אני לא אהבתי את הסמבוסק הערקי זה מאכל למתה מטה וללא שום טעם זה כמו לאכול פרוסה בתוך פיתה ומה שעוד כמות אדירה של שמן ואת הערקים אני כן אוהבת ויש להם אוכל נהדר רק את לא בה בחשבון. עכשיו יש סמבוסק מצרי מקורי וגם הודי זה על הגל למעלה וטעים מאוד. אז תחשבי מה את רוצה ושאלי גם את יוכי היא תעזור לך . חני ערב טוב לך ושבת שלום אם תרצי את המצרי שהוא קרוב למורקאי אתן לך? שבת שלום
 

שחמטית

New member
אשמח לקבל את מה שאת ממליצה

כי ממש אין לי מושג בזה. שבת שלום גם לך:)
 

יוכי68

New member
שחמטית, סמבוסק זה בעצם בצק ממולא

העירקים מכינים בדר"כ עם חומוס או מתוק עם תמרים. אני הכנתי סמבוסק ממולא בירקות - טעים וגם בחומוס.......כתבי בגוגל סמבוסק ואולי תגלי את שחשקה נפשך.
 

cial 1

New member
יוכי68 מעולה כי עם הירקות המושקעים שלך זה ברי

זה ביא כך ניתן לאכול. בעוד שבוע מכין כאן דנביץ'" טונסאי האם היה פה אבל יש אבל עם כול התןספות של מרוקו A FOUS אם לא היה כאן בעז"ה
 

יוכי68

New member
סמבוסק במלית ירקות - אפוי

סמבוסק ירקות.......בצק בסיסי ללחם/פיתות עם זעתר/פיצות וכדו' 1 ק"ג קמח מנופה 2 כפות שמרים יבשים 1 כפית מלח 3 כפות סוכר 1 ביצה 1/4 כוס שמן כ - 2-3 כוסות מים פושרים - הבצק צריך להיות רך וגמיש ומעט דביק. יש ללוש היטב את הבצק מכל החומרים - מס' דקות. הבצק מתקבל דביק מעט - אין מה לדאוג... להתפיח פעמיים... לאחר שתי התפחות יש להכין מגש ובו שמן למניעת הידבקות הבצק וליצור כדורים קטנים - ראו תמונה. בסיר שטוח/מחבת גדולה (בזמן שהבצק תופח): 3 בצלים גדולים קצוצים - לטגן עד להזהבה 2 גמבה קצוצה - להוסיף לטיגון כרפס קצוץ 5-6 גזרים מגוררים במגררת גסה 1 פלפל ירוק חריף קצוץ לאחר הטיגון של כל הירקות יש להוסיף תבלינים: מלח, כמון, פלפל מתוק אדום, כורכום, פלפל שחור, מרק עוף מורחים מעט שמן על משטח עבודה ומרדדים באמצעות כף היד כדור של בצק (כמו מופלטה רק יותר קטן) הבצק מרודד דק - יש להיעזר בשמן בידיים. להוסיף מעט מן המילוי במרכז ולסגור בעזרת מזלג לכיסונים. למרוח ביצה טרופה ולפזר שומשום. להתפיח כמה דקות בתבנית ולאפות בחום בינוני גבוה עד להשחמה.... יוצא קריספי וטעים טעים... פשוט מתחסל! בגלל שחלק מן השמן נוזל החוצה הבצק יוצא כאילו מטוגן.
 

שחמטית

New member
תודה רבה יוכי, ושאלות...

עד כמה דק לרדד? כמה כדורים יוצא לך מקילו בצק?
 

רותי410

New member
שחמטית, היה כאן מתכון לסמבוסק

אני חושבת שיוכי נתנה אותו. זה טעים מאוד. כמו כיסוני בצק כאלה (נדמה לי מטוגנים) ממולאים במליות שונות. אני אוהבת את מלית החומוס. חכי שיוכי תיתן לך מתכון או תדפדפי - אבל צריך לחזור הרבה לאחור. ואם בעלך לא יודעת בדיוק מה זה, איך הוא יודע שכדאי לאכול את זה?
 

שחמטית

New member
הוא חושב שכדאי

הוא אף פעם לא אכל את זה, לא יודע איך זה נראה, אבל השם הזה נתקע לו ולא עוזב...קורה לפעמים....
 

רותי410

New member
אוי, יש לי הצתה מאוחרת, ראיתי שיוכי נתנה

מתכון. זה נראה משגע וזה טעים מאוד. יופי יוכי!!!!
 
למעלה