מה זה "עבודה"?

רותי&ע

New member
מה זה "עבודה"?

פתאום קלטתי שעידן לא יודע מה זה המונח "עבודה". הוא כל הזמן שומע-"אבא בעבודה", "אמא בעבודה" אבל מעולם לא היה אצלנו בעבודה. כך שהמושג הזה הוא ארטילאי בשבילו. ולצערי שנינו עובדים רחוק כך שלא יוצא "לקפוץ לרגע לעבודה של אבא". אז איך מסבירים לו מה המקום המסתורי הזה שקוראים לו "עבודה"?

דיאנה1

New member
אם הוא לא שואל אז למה ליזום להסביר

לו? אני זוכרת מילדותי שדווקא היה קסם בדברים שלא עמדתי על מלוא המשמעות שלהם, והיה כיף לדמיין מה הם במקום לשאול. אמנם אני מדברת על גיל יותר מבוגר, שבו קראתי ספרים שלא הבנתי את כל המילים שבהם, ולא תמיד שאלתי מה הפירוש המדוייק, לפעמים העדפתי לנחש לבד לפי ההקשר.

zimes

New member
דיאנה - חצי ../images/Emo32.gif

אני נזכרת מדי פעם בהודעה שלך על בתך, שהמורה אמרה שהיא מרחפת. עם דמיון כזה שיש לך, את מתפלאת? לדעתי - זה נפלא שיש ילדים שחושבים אחרת, שלא מתפקדים בדיוק כמו שהמערכת מצפה מהם. פשוט תהנו ממנה!

דיאנה1

New member
אופס... ניתפסתי ../images/Emo98.gif

נכון, גם אני לא הייתי בדיוק חלומו של כל מורה ולא ממש הלכתי בתלם, הייתי שקועה לי לפעמים בדמיונות שלי, אז אולי אין לי מה להתפלא על הבת שלי? אבל בכל זאת, כשרציתי משהו ידעתי להתאמץ כדי להשיג אותו, למשל אהבתי מאד לקרוא ורציתי לקרוא גם את הספרים הלא מנוקדים, אז למדתי לקרוא ללא ניקוד בכוחות עצמי הרבה לפני שהגיעו לזה בבית הספר. אני לא רואה אצל שון את הנטייה הזו, הרצון להתאמץ כדי לדעת עוד ולהשיג דברים שהיא רוצה (לא דברים חומריים אלא עוד ידע שיעזור לה) וזה מה שמטריד אותי.

שינו

New member
בשביל נדב העבודה של אמא

זה המקום הנורא הזה שאמא הולכת אליו בבוקר ונוטשת אותו אז פשוט ניצלתי את אחד מערבי החג שבהם אין גן אבל אני כמובן אמורה לעבוד ולקחתי אותו איתי (כך תפסתי שלוש ציפורים במכה אחת), עוד מעט חנוכה וחופש מהגן אז הזדמנויות לא חסר. חוץ מזה אנחנו מסבירים לו שהוא עובד בגן ואנחנו בעבודה.

רותי&ע

New member
ואצלנו יש דו שיח קבוע..

אמא: מה עשית בגן? עידן: בכיתי. אמא: למה בכית? עידן: אבא/אמא הלך/כה לעבודה.. (וזה ילד שמת על הגן ורוצה כל בוקר ללכת לגן)

אצלנו מצאו לזה פתרון - "יום הילד"

שבו מביאים את כל הילדים (אלה שכבר מבינים מה קורה) לעבודה, לוקחים אותם לסיורים ומסבירים להם (בערך...) מה ההורים עושים. מאחר וזה מקום עבודה שבו (בעיקר האבות אבל גם האמהות) עובדים שעות מטורפות - זה עושה טוב לילדים. ואצלנו בבית יואב כבר יודע כשהוא שומע אמבולנס להגיד: "אבולנס, לבית חולים, איש חולה ואבא נותן נשיקה ועושה בריא"... אז תגידו שהוא לא מבין מה אבא עושה בעבודה

"באיזה עבודה אבא היום?"../images/Emo8.gif

בעבודה בצפון? בעבודה בתל אביב או בעבודה בירושלים? גם הישיבה שלו זה עבודה? (בעלי גם לומד בישיבה...)

ayeletba

New member
אם הוא עדיין לא שואל סימן

שזה עוד לא מטריד אותוואין צורך להתאמץ להסביר כי זה יבוא לו מתישהו. בשלב מסויים קלטתי שרותם (אבל בגיל קצת יותר מאוחר משל עידן) קישרה בין עבודות שעושים בגן לעבודה (בטח חשבה שאני מציירת כל היום
) ואז הבהרתי לה מה אני עושה בעבודה במונחים פשוטים כגון מדברת בטלפון, עוזרת לאנשים וכו´. מה שכן מגיל מאוד צעיר היא מזהה את הלוגו של הארגון שאני עובדת בו והפרוס בכל חור במדינה ותמיד שעוברים ליד היא צועקת בהתלהבות - הנה העבודה של אמא. הקוריוז הוא שפעם לקחתי אותה איתי לעבודה לסדנה שהיתה לנו אחה"צ מטעמי בייביסיטר ובין היתר טיפסנו על כסאות, רקדנו ריקודי בטן השתוללנו והילדה היתה בשוק ממה שעושים אצל אמא בעבודה (לא ממש ידעתי שזה מה שנעשה שם..)
.

למעלה