מה זה "עוגיות" נישמרות בדפדפנים.האם מסוכן לפריצה מחשב שלי?

t1945

New member
מה זה "עוגיות" נישמרות בדפדפנים.האם מסוכן לפריצה מחשב שלי?

שלום...

אני ניכנס לאתר בנק הפועלים, לא זוכר משהו כזה. ראיתי הודעה למעלה משפט קצר כתוב: ה"עוגיות נישמרות בדפדפן שלך, ביציאה חשבון שלך, נא לנקות "עוגיות" בדפדפן שלך..."
מה זה "עוגיות" נישמרות בתוך דפדפן גוגל או פיירפוקס או אקספלורר?
אם אני לא מנקה היסטוריה "עוגיות", האם האקר יכול להיכנס ל"עוגיות" יכול ליראות וליגנוב סיסמאות וחשבונות פרטים שלי?
אני לא מבין טוב ממש. אני דואג, ורוצה להבין. מישהו יכול להסביר לי מה זה "עוגיות", האם זה מסוכן לפריצה למחשב שלי?
האם בכל יום פעם ניכנס לאתר בנק הפועלים או GMAIL או וואלה או חשבון אחר צריך לינקות "עוגיות"?

אני שמעתי שמועות אם מבטלים "עוגיות" זה יעשה לי בעיות גישה גלישה לאתרים שלי?

מה עושים? מה אתם ממליצים?

בתודה מראש!

Omnicide

Member
"עוגיות" הם קבצי טקסט קטנים

"עוגיות" הם קבצי טקסט קטנים שאתרי אינטרנט שומרים על המחשב כדי לשמור כל מני נתונים והעדפות של המשתמש, בעיקר שם המשתמש וסיסמאות של האתר, כדי שבפעם הבאה שאתה נכנס לאתר הוא יזהה אותך ולא תצטרך להכניס שם וסיסמא שוב.
&nbsp
אתרים מאובטחים כמו בנקים לא שומרים את הסיסמאות בעוגיות בכל מקרה.
&nbsp
אין סיבה להתעסק במחיקת עוגיות וזה יכול רק להזיק (וכמובן לא לבטל). אם להאקר יש גישה למחשב אז התוכן של העוגיות זה הדאגה הכי קטנה שלך.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אין סיכון ממקורות בטוחים

&nbsp
תעשה ביציאה אחרי ניקוי דפדפן וזהו. אם יש לך אנטי וירוס של ווינדוס או אחר זה גם מכסה אותך .
&nbsp
העוגיות בעיקרון נועדו לשימוש מהיר יותר באתר...זה לא קריטי אפשר לנקות זה יעלה שוב כרגיל האתר והכל תקין :)
אין לך מה לחשוש.

t1945

New member
המון תודה לכם על התשובה...

שלום לכם Omnicide+ ירון מקשקש

המון תודה על תשובות שלכם. אני הבנתי, עכשיו אני לא דואג. בזכותכם.
כמובן יש לי אנטי וירוס מקורי עם רישיון וגם חלונות 10 מקורי מעודכן תמיד.

יום ניפלא...

וחג שמח לכם וכשר לפסח...

למעלה