מה זה פה? פורום עכו"ם?

morning star

New member
לא בדיוק

עכו"ם זה עובדי כוכבים ומזלות, כידוע לך. אני אישית לא מכיר אף אחד כעובד כוכבים ומזלות, שהוא שם גנאי של היהדות כמעט לכל מה שלא שייך ליהדות היות וזו ה"דת הנאורה והנכונה ביותר" כמובן... שלך הנווד

nirdagan

New member
אבל הניק שלך הוא מגרמי השמיים, לא?

אז נראה שיש קשר לעבודת כוכבים ומזלות. ניר

Justin Angel

New member
וזה

שהניק שלי הוא למעשה השם שלי אז זה אומר שהנושא של הפורום קשור אליי?

morning star

New member
אין קשר

הכינוי שלי קיים כבר מספר שנים טובות ואין שום קשר. הכינוי הזה הוא גם אחד מכינוייו של השטן וגם אחד מכינוייה של מריה הקדושה (באופן מפתיע למדי). אז אולי יש קשר לנצרות? לפעמים מוצאים קשרים איפה שאין. שלך הנווד

The Wraith

New member
....................

מה שאני לא מבין זה איך אנשים שרואים עצמם כפלורליסטים, דמוקרטים, משכילים, אנשי רוח ופילוסופיה נאורים, באים כל הזמן לכאן ומטיפים, יורדים ומתנהגים בחוסר סובלנות וסבלנות כלפינו. אנשים עם הבנה במאגיה כמו דג מת, ונסיון כמו של תינוק שכרגע נולד מטיפים לנו מה נכון ומה לא. בלי לדעת דבר, בלי להסתמך על דבר, ללא הוכחות (מדעיות או אחר), בלי להיות סובלניים וביומרנות. טל. Hail Satan!

nirdagan

New member
אתה מתייחחס לדברי?

לא הטפתי ולא ירדתי על אף אחד. רק התענינתי אודות הקשרים בין נושא הפורום לעכו"ם. משום מה יש אנשים שידיעתם ביהדות היא שטחית, ורואים במושג עכו"ם עצמו שם גנאי. היהדות מתנגדת לעכו"ם, אך המילה עכו"ם איננה שם גנאי. ניר

morning star

New member
איני חושב שידיעתי ביהדות

היא כזו שטחית, ואכן ביהדות ישנו חוסר סובלנות משווע לגבי אמונות שונות ממנה. דבר זה לא ייחודי לה, גם הנצרות, האסילאם וסביר להניח שהרבה דתות אחרות, חלקן עתיקות וחלקן מודרניות אשר חולקות באותה התכונה. למיטב ידיעתי, ביהדות ישנה התייחסות שלילית לכל מה שנקרא עכו"ם, שהוא חלק ממכלול רחב יותר של "עבודה זרה". החוקים לגבי "עבודה זרה" ביהדות מבטאים את מה שציינתי בפסקה הראשונה. לא אתפלא כי כיום ישנם אנשים אשר אכן סוגדים לכוכבים ומזלות, או שהיו אנשים (ועמים ) כאלה בעבר. אני אישית עוד לא נתקלתי בכאלה אשר עושים זאת. לדעתי, רוב חברי הפורום אשר עשויים להראות כסוגדים לכוכבים רואים בהם כסמל לאל/ים אשר הם מאמינים בהם. המילה עכו"ם הנשמעת בפי יהודי, כמו כשימוש במילה "פאגאני" (או HEATHEN) ע"י נוצרי. בעיניהם זו מילת גנאי לכל דבר. שוב, זוהי הכללה שלא נכונה לגבי כל אחד, אך בטוחני כי הרוב משתמשים במילים אלה כמילות גנאי (לא שלי מפריע להיקרא פאגאני, אך איני, עפ"י הגדרתי, עובד כוכבים ומזלות). במאגיה למשל (ולמאגיה ודת יש מן המשותף, אך התחומים לא חופפים), הכוכבים הם גם סמלים של עוצמה מחד, וגם בעלי עוצמה משלהם (אם זה דרך "ישויות" שונות או ללא תיווך). גם בקבלה (לדוגמא - ספר רזיאל המלאך) קיים שימוש שכזה. שלך הנווד

Thingumajig

New member
הרשה לי לתקן ולהוסיף

דווקא היהדות היא דת סובלנית יחסית לגבי אמונות שונות ממנה, למעט מספר כתות מסיונריות קיצוניות. זאת מכיוון שהיא, בניגוד לנצרות והאיסלם אינה מסיונרית בהגדרתה. המקרה היחיד שבו מצווה לתקוף דתות אחרות, הוא בכיבוש הארץ ע"י יהושוע. כאן מצווה העם להכחיד את כל יושבי הארץ. לאחר הכיבוש, ובאופן עקבי, אין הוראות לתקוף עמים (או דתות) אחרים, אלא להיפך בדיוק. היחס של היהדות לאמונות האחרות הוא של תחושת עליונות, וזלזול אך סובלנות. מה שהיהדות אינה סובלת זוהי הטפה שעלולה להסיט יהודים מדתם וכאן היא מתנגדת בחירוף. חשוב גם לומר שהיהדות, בבסיסה, מכירה באמיתות (!) של תופעות מאגיות! התלמוד והגמרא מלאים לעייפה במאגיה, כשפים וקסמים, עדויות לכאלה ואפילו הוראות שימוש! מעדויות על העלאות באוב, קסמים לשינוי צורה (מעץ לחמור, לדוגמא), ולחשים להוצאת עצמות תקועות בגרון... לגבי הכוכבים, צדקת בטענתך, ואפילו המעטת בחשיבותם. הנושא מורכב למדי, אבל די יהיה לומר שאפילו הרמב"ם - הסמן הרציונליסטי של היהדות, ששלל לחלוטין תופעות מאגיה, אומר ב"הלכות יסודי תורה", אם אינני טועה, שלכוכבים יש אישיות והם יצורים חיים ותבוניים. כמעט כל הפרשנים והפוסקים האחרים, נמצאים בצד המיסטי יותר, ומעניקים להם כוחות שונים ומשונים. אין אפילו צורך להרחיק לספרי קבלה סתומים. מה שהיהדות ספגה ואמצה מאמונות פאגניות, ויותר מכך, ההשפעות ההדדיות (והיו כאלה), הוא נושא עמוק ומעניין, אבל לא בטוח שכאן מקומו.

sandchicken

New member
דווקא אני רוצה לתקן

סובלנות כלפי אמונות אחרות? מצווה להשמיד את המינים, ודמם של עובדי עבודה זרה מותר! היהדות בבסיסה אינה מכירה באמיתות של מאגיה - היהדות בבסיסה היא עבודת הקב"ה, היו מחז"ל כאלו שהאמינו במאגיה אולם היו גם דעות אחרות - "כל המרפא אין בו מדרכי האמורי" (כלומר כל מה שעובד אינו כישוף). הרמב"ם שלל לגמרי מאגיה - את מה שאמר על גרמי השמים הוא אמר בעקבות אריסטו - זה היה המדע באותה תקופה, אם הרמב"ם היה חי כיום אני אומר לך בוודאות גמורה שהוא היה מדבר כמו כל איש אקדמיה. אה, כן: ועכו"ם זה שם של הצנזורה לעבודה זרה/גויים.

nirdagan

New member
ממש לא מזיז לי. אני גם קצת שטניסט..

כי אני משתמש בשרתים של FreeBSD שהסמל שלהם הוא מן שדון כזה חמוד. ניר

The Wraith

New member
HeHeHe

כן אבל אני ברצינות, כתבתי על זה מאמר. שדון כזה? עם קרניים ופרצוף של ביל גייטס? אתה יודע הוא תמיד נראה דומה לבחור, אותו אף, אותן עיניים, אותן קרניים...

nirdagan

New member
קישור לאתר עם השדון...

תשפוט בעצמך אם הוא דומה לגייטס. אני חושב שלא. ניר

The Wraith

New member
שמע

ת´אמת הם די דומים כשמדמיינים משקפיים על הפנים של השדון..
אתה רואה? למר. גייטס יש קונספירציה עוד יותר גדולה מלהשתלט על האנושות, הוא רוצה גם להציג את עצמו כחמוד.

Remirat

New member
עכו"ם ../images/Emo41.gif ../images/Emo29.gif ../images/Emo42.gif

המושג עכו"ם (עבודת כוכבים ומזלות) מוכל ביהדות על כל צורת פולחן שאינה יהודית במהותה, ו\או שאינה מכוונת אל האל היהודי. בימינו אנו, המושג משמש ככינוי גנאי (כן, זה כינוי גנאי, בדומה למושג עובדי אלילים) לפגאניזם על כל צורותיו. אם תוכל להרחיב את שאלתך מעבר להודעה ללא תוכן, אולי תקבל תשובה נורמלית, ואת האינפורמציה שנראה לי שאתה רוצה... (אלא אם נכנסת כדי לזרוק שאלה באוויר ולהעלם...) May the Goddess guide you to the light. Remirat.

nirdagan

New member
על עכו"ם

עכו"ם איננו כינוי גורף לכל צורות הפולחן השונות מהיהדות, וגם המילה איננה מילת גנאי כשלעצמה. עכו"ם כפשוטו היא "עבודת כוכבים ומזלות" דהיינו פרקטיקה דתית הרואה בגרמי השמיים בעלי כוחות אלוהיים. תהיתי אם יש קשר בין נושא הפורום ובין הדתות האלה קשר כלשהו. אינני מבין את ההתנפלות עלי. ניר

למעלה