מה זה פורום חדש כאן?

Gn18

New member
מה זה פורום חדש כאן?

מה ככה? מה קורה? או כמו שאומרים בסירבית CAO LJUDI, KAKO STE? אני מקווה שרשמתי טוב

Gn18

New member
תודה תודה...

אבל אני לא רואה שיש כאן הרבה מאוד אנשים פעילים, כל כך בפורום וחו מיזה אני לא יודע איך מאיפה אמא שלי קבלה את ההודעה על הפורום הזה ואני שרשום בתפוז לא קבלתי. מעניין...!! בכל אופן אני לא זוכר הרבה מיוגוסלביה או מבלגרד פרט ל... IGRA ROK AND ROL, CELA YUGOSLAVIA... NA NA NA NA NAAA... שחכתי את ההמשך השיר הזה. חבל... אוווףףף

אמך שייכת ל-HOJ?

אני שלחתי לה הודעה. אז הגיע הזמן שיהיו אנשים שיתעניינו גם בתרבות שלנו, מה יש? אנחנו לא קיימים? אתה לא חושב ככה?

ניב גדלת בבלגרד?

לפי מה שהבנתי ממה שרשמת, היית בבלגרד אבל אתה לא כל כך זוכר את השפה. האם אני צודק? רובי סרבי

Gn18

New member
כן אחי

עלתי בגיל 7 אני זוכר קצת, אני מדבר עם ההורים בסירבית... אבל הידע שלי הוא של ילד בגיל 5 נראה לי

SuzieRS

New member
יש לכם תרבות מפוארת !

הינה דוגמה אחת: אחת מתוך חמש רומנסות שנשתמרו בכתב יד מבוסניה מהמאה השמונה-עשרה: משיני חומת המלך... (ריקו פרנקו) מִשִּׁנֵּי חוֹמַת הַמֶּלֶךְ - שָׁלֹשׁ יוֹנִים הִגְבִּיהוּ עוּף, לֹא מָצְאוּ לָהֶן דְּבַר אֹכֶל - אַף לֹגֶם מַיִם לֹא מָצְאוּ. הִבְחִינוּ בְּטִירָה מֻזְהֶבֶת - לַטִּירָה הֵן נִכְנְסוּ. בַּטִּירָה, עַלְמָה שׁוֹכֶנֶת - כְּלוּלָה בְּחֵן וַעֲדִינוּת, 5 שְׂעָרָה עָשׂוּי מִקְלַעַת - בְּמֵאָה קְוֻצּוֹת סָרוּק. לֹא יִתֵּן אוֹתָהּ אָבִיהָ - גַּם לֹא בִּמְחִיר זָהָב סָגוּר, רַק לִמְשַׂחֵק שֶׁיַכְרִיעֶנּוּ - בִּשְׂחוֹק הַשַּׁח, בְּתַחֲרוּת. בָּה זָכָה הָמּוֹרוֹ פְרַנְקוֹ - שֶׁמִּלִּיווֹרְנוֹ בָּא הָדוּר. כְּבָר יָדוֹ, זְרוֹעָהּ, אוֹחֶזֶת - לְקַחְתָהּ עִמּוֹ בְּלִי שׁוּב. 10 בַּת זַכָּה בּוֹכָה, שׁוֹפֶכֶת - דִּמְעוֹת שָׁלִישׁ בִּבְכִי תַּמְרוּר. - לָמָּה בַּת זַכָּה, תַּכְבִּירִי - דִּמְעוֹת שָׁלִישׁ בִּבְכִי תַמְרוּר? - לַמַּזָּל שֶׁלִּי אֶבְכֶּה פֹּה - כִּי לֹא אֵדַע מַה בּוֹ צָפוּן. - אֲנִי הוּא מַזָּלֵךְ, אֳנִי הוּא, - לָךְ, עַד מֶאָה שָׁנִים יָעוּד. - בְּחַיֶּיךָ, מוֹרוֹ, תֵּן לִי - סַכִּין, לְמָתְנְךָ חָגוּר. 15 - לָמָּה, בַּת זַכָּה, דָּרוּשׁ לָךְ - סַכִּין שֶׁלְּמָתְנַי חָגוּר? - מִמַּחְלְפוֹתַי אֶגְזֹרָה - טְפָחַיִם שֶׁל שֵׂעָר סָרוּק, לְאִמִּי אֶשְׁלַח, תִּרְאֶנּוּ - שֶׁתִּזְכְּרֶנִי בְּחִיוּךְ. בְּלִי זָדוֹן הוֹשִׁיט הַמּוֹרוֹ - סַכִּין שֶׁלְּמָתְנָיו חָגוּר. בִּזְדוֹנָהּ, הַבַּת תְּקָעַתּוּ - בְּמָתְנָיו, עָמֹק בְּלִי שׁוּב. הרומנסה כתובה במקור בלאדינו, בשפת היהודים מגורשי ספרד ב-1492,שהתישבו בבלקנים ובכל אזורי האמפריה האוטומנית. אבנר פרץ תרגם וכתב את הפרשנות של הרומנסה העלמה היפה מוצאת את עצמה במעמד של חפץ המועבר מיד אל יד כמשכון במשחקם של גברים. במעשה האכזרי שלה היא מנפצת את כללי המשחק הגברי הזה ובאופן דרמטי הופכת עצמה מדמות סבילה ונפעלת לאשה בעלת רצון ופועלת. המורו פרנקו הוא אולי חביב ותמים, אך ישלם בחייו, לא על זדונו, אלא על היותו אבן נגף על דרכה של האשה למימוש עצמיותה כאדם בעל רצון וערך.

בתחבולות תעשה לך מלחמה

יותר מכל אמירה אוניברסאלית, מייצג הפסוק "בתחבולות תעשה לך מלחמה", סוג של כשרון, מעין "נשמה יתירה" המיוחסת לעם ישראל. א-בראבו סוזי, שמח מאוד שאת מוסיפה נופך תרבותי שורשי, ושאלה לי אלייך, אולי את יודעת אם שיר זה הולחן ומושר? תודה, רובי סרבי

voivodina

New member
השיר הולך כך...

IGRA ROCK AND ROLL CELA YUGOSLAVIA SVE SE OKO TEBE OKRECE I SAVIJA POKUPIMO BOJE KOJE PADAJU SA NEBA DOVOLJAN JE DODIR SAMO TO NAM TREBA... יש כמובון המשך לשיר ברוך הבא לפורום

Gn18

New member
חחחחחח...

טוב את התרגום אני מבין. פעם ראשונה שמעתי את השיר הזה בשנת 99 נראה לי, כאשר אחי ואני היינו בסארבש, מחנה קייץ לכל היהודים באירופה... אז בא קבוצה נוער בכל רחבי יוגוסלביה למחנה הזה שנמצא בבודיפשט נראה לי. בקיצור כולם שרו את השיר הזה...

אחי איך ב-1999? לא מסתדר לי

Električni orgazam הוציאו את אלבום Sanjam, Dišem-עפים, חולמים שבו היה השיר Igra rock'n'roll cela Jugoslavija שנהפך ללהיט וסימן ההכר של הלהקה ב-1988, אז איך רק 11 שנים מאוחר יותר שמעת אותו אחי?

Gn18

New member
אמממ

כנראה שלא שמעתי כל כך הרבה שירים סרביים באותו תקופה.. חוץ מיזה ב 88 הייתי בן 4 אז לא נראה לי עניין אותי כל כך רוק עכשיו! אלה יותר תוכניות ילדים כמו... משהו עם "Kockoca"... אולי "Branko Kockica" ו... "Laku noc, deco" עם אתה זוכר

למעלה