מה זה פורמלי?

hada12

Member
מה פירוש המילים כלים לא פורמאליים?
"הניסיון מלמד שקיימת אי אחידות בנוגע לתהליך האבחון בתחום החשבון, ושבשטח ישנו מגוון כלים לא פורמאליים לבדיקת התחום החשבוני".
מתוך:
פסקה ראשונה אחרי הכותרת רקע בתחילת המסמך.
אני מכיר לבוש פורמלי שהוא לבוש מנומס ומתאים לאירוע.
מה הכוונה כאן בפורמלי? האם מדובר בדבר דומה?

פולגאר

Well-known member
"הניסיון מלמד שקיימת אי אחידות בנוגע לתהליך האבחון בתחום החשבון, ושבשטח ישנו מגוון כלים לא פורמאליים לבדיקת התחום החשבוני".
מתוך:
פורמלי שקול לשגרתי, יומיומי, לא משהו מיוחד.

trilliane

Well-known member
מנהל
מתוך:
פורמלי = רשמי, מוסדר.
"כלים פורמליים" יכולים להיות כלים שנלמדים במוסדות אקדמיים שמלמדים את התחום; כלים מטעם המדינה; כלים מוכרים שאנשים המקצוע בתחום משתמשים בהם.
כלים לא פורמליים יהיו כלים שלא נבדקו רשמית, אולי כלים שמישהו אלתר/המציא ואין מאחוריהם תיקוף מדעי/מחקרי, גוף רשמי, חברה מוכרת, מוניטין וכיו"ב.

em28

Well-known member
לעניות דעתי בתחום המדעי (שנראה שאליו התכוון השואל) מדובר בשיטות לא מובנןת, לא מקצועיות או לא ממוסמכות - שיח בעל פה, חוסר אחידות, תחום לא מוסדר עד הסוף.

נוף-צלול

Active member
לעניות דעתי בתחום המדעי (שנראה שאליו התכוון השואל) מדובר בשיטות לא מובנןת, לא מקצועיות או לא ממוסמכות - שיח בעל פה, חוסר אחידות, תחום לא מוסדר עד הסוף.
פורמלי - בעל צורה קבועה וקשיחה.
למשל: מבחן עם 10 שאלות כתובות המתקיים בין 10:00 ל-11:00
בלתי פורמלי - שאינו בעל צורה נוקשה כנ"ל. נניח (סתם הנחה) לתת לילדים סכום כסף ורשות לקנות מה שהם רוצים בחנות, ולראות מי יודע לְמה יכול להספיק הסכום שניתן, וכמה עודף מגיע בעקבות הקנייה (זו הנחה בלבד, אין לי מושג אם זו דוגמה נכונה).

למעלה