מה זה פיברומיאלגיה?

תסמונת פיברומיאלגיה ותשישות כרונית

הינן תסמונות נפוצות, הפוגעות באופן משמעותי באיכות החיים,בעבודה ובתפקוד היום יומי,למרות זאת, המודעות לאבחונם על ידי הקהילה הרפואית ירודה וההכרה בתסמונות אלו במוסדות השונים הינה נמוכה. לאור זאת, אני מברך את נאווה פרנס על היוזמה הברוכה ליזום פורום זה שיהיה אוזן קשבת ומתן תשובות ללוקים בתסמונות אלו. בימים הקרובים אשמח לענות על שאלות שיעלו בפורום, בתקווה שאוכל לתרום מנסיוני בעבודה עם חולים אלו ובמחקר בנושא פיברומיאלגיה.

שירז י

New member
פרופסור, יש לי שאלה...../images/Emo35.gif

האם יש מחקרים שנעשו בארץ או בחו"ל לגבי הקשר בין צליפת שוט ותאונת דרכים? ואם כן, היכן אוכל למצוא מחקרים אלו? תודה רבה, שירז

נועםבת11

New member
לפרופ' דן בוסקילה בוקר טוב,

רציתי לשאול ראשית מה פרוש המילה פיברומיאלגיה? האם יש קשר בין מחלת הנשיקה לתסמונת זו ? (חליתי בעבר בהיותי בצבא) ולגבי איבחון המחלה - כיצד ניתן לאבחן ע"י בדיקות דם ? (שבדרך כלל יוצאות תקינות לפחות אצלי אולי ש.ד. מעט גבוהות) או ע"י מה שהחולה מתאר? או ע"י רגישות לנקודות באזורים מסויימים בגוף? אשמח לקבל את תשובתך וקצת פרוט. בברכת יום טוב תודה נועם

בשנת 1997

פרסמנו מאמר המראה כי כ- 20% מנפגעי צליפת שוט בתאונות דרכים פיתחו תסמונת פיברומיאלגיה לאחר כשלושה חודשים. בהמשך הראנו כי גם לאחר 3 שנים רוב הנשים שנפגעו בצליפת שוט ופיתחו פיברומאילגיה, עדיין סבלו מהתסמונת. לעבודות אלו יש חשיבות מדיקוליגלית. תוכלי למצוא את המאמרים באתר Entrez Pubmed. תכניסי שם את שמי .buskila d והמאמרים שכתבתי וביניהם מאמרים אלו יופיעו שם.

מיששש

New member
מצטרפות לברכות ../images/Emo141.gif

פרופ' בוסקילה, ברוך הבא לפורום! פשוט נהדר לראות אותך כאן, אתה עושה עבודת קודש!
מיה גור (ידועה כאן בכינויים מישמיש, או מישששש)

asaf2000

New member
פרופ' דן בוסקילה בפורום

מצטרפת לברכות לפרופ' בוסקילה על השתתפותו בפורום. תודה על העצות התשובות. אני מוצאת בפורום זה שאך לאחרונה גיליתי אותו הרבה עזרה ונחמה. תודה גם לנאוה.

תסמונת פיברומיאלגיה

הינה תסמונת כאבים מפושטים המלווים בעייפות, הפרעות שינה ורגישות בנקודות טיפוסיות. פירוש השם פיברומיאלגיה הוא: פיברו - רקמת חיבור, מי - שריר, אלגיה - כאב.

למעלה